به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام والمسلمین محسن الویری، استادیار دانشگاه باقرالعلوم(ع) در دومین دور گفتوگوی دینی مركز گفتوگوی ادیان و تمدنهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اندیشمندان اسلوونی، سخنان خود را با موضوع الگوی خانواده دینی و خشونتگریزی آغاز كرد و گفت: خانواده از پدر و مادر و فرزندان تشكیل میشود و سه منشاء اصلی تجربیات فردی، قوانین اجتماعی و آموزههای دینی بر روح حاكم بر خانواده وجود دارد.
وی افزود: بخش اول مقاله من به مسئله جایگاه و نقش خانواده و محیط اجتماعی و ادیان اختصاص یافته است. نکته اصلی این است که نقش دین دینداران و مبلغان به ویژه ادیان ابراهیمی چیست؟ بخش دوم به جایگاه خانواده در اسلام و مسیحیت اختصاص یافته و نشان داده شده که چگونه خانواده در دین اسلام و مسیحیت مهم است.
الویری تاکید کرد: خانواده از یک جسم که اعضای آن از پدر، مادر و فرزندان تشکیل و همچنین از یک روح که از جاهای دیگر نتیجه می شود برخوردار است. روح خانواده از تجربه ها، رویه های اجتماعی و آموزه های دینی منتج می شود. احساس من این است که خانواده خود به تنهایی می تواند منشاء مبارزه با خشونت باشد.
وی با تأكید بر اینكه خانواده دین محور، دین بنیاد و بهرهمند از آموزههای دینی نقش مهمی در برقراری صلح و پرهیز از خشونت دارد، گفت: خانواده، خود به تنهایی میتواند منشاء مبارزه با خشونت تلقی شود اما مهم آن است كه از چه آموزه و منبع و آبشخوری بهرهمند شده باشد. همچنین افراد خانواده از خانواده تاثیر می گیرند و تاثیر می پذیرند.
الویری با اشاره به نقش خانواده از منظر قرآن كریم و انبیاء الهی، اذعان كرد: لازم است تا ما دین شناسان و مبلغان دین، خانواده را از منظر قرآن كریم و دین مبین اسلام به جامعه معرفی كنیم. بر این اساس در نگاه قرآنی الفاظی که قرآن به عنوان همنشین بیان کرده است بسیار زیاد است. همچنین قرآن برای انبیا و بندگان خود از نقش خانوادگی شان یاد می کند که این گزارش ها سرمایه های بسیار ارزشمندی برای نقش خانوادگی انبیا و پرهیز از خشونت هستند.
وی به ضرورت تولید لوحهای فشرده، اقلام فرهنگی، كتب و جزوات با مضامین دینی برای معرفی خانواده تأكید كرد و گفت: از طریق این مهم میتوان خانواده دین محور را برای جامعه جهانی جهت بسط و گسترش اسلام حقیقی معرفی كنیم.
الویری در پایان یادآور شد: در جمع بندی مقاله به معرفی خانواده از منظر دین به جامعه پرداخته شده است که می تواند نقش بایسته ای در فرهنگ خشونت گریزی داشته باشد.