به گزارش خبرنگار مهر به نقل از پایگاه خبری «اویل پرایس»، در حالی که فزونی عرضه نفت بر تقاضا حداقل تا سال آینده میلادی تداوم خواهد داشت، این بار کارشناسان حوزه انرژی بر این باور هستند که وضعیت رو به وخامت بازار جهانی گاز کلید خورده است.
همچنین بازار جهانی گاز در مقایسه با نفت، کوچکتر و از نقدینگی کمتری برخوردار است و مطمئنا با روی کار آمدن تعداد اندکی از پایانه های جدید صادرات گاز شاهد برهم خوردن توازن میان عرضه و تقاضا در حوزه گاز خواهیم بود و این موضوعی است که در حال گسترش است.
در همین حال، چند سال پیش به ویژه بعداز تعطیلی نیروگاه هسته ای «فوکوشیما» ژاپن، قیمت منطقه ای گاز در آسیا با افزایش قابل توجهی روبرو شد اما در حال حاضر شماری از پایانه های صادرات گاز در سال آینده و ۲۰۱۷ میلادی شروع به کار خواهند کرد که با ورود آنها صدمه جدی به کل اقتصاد جهانی در آن واحد وارد می شود و به دنبال آن، بهای جهانی گاز سقوط خواهد کرد.
البته در سال آینده میلادی در منطقه آسیا با فزونی عرضه گاز روبرو خواهیم شد و این وضعیت برای سال ۲۰۱۷ میلادی به مراتب وخیم تر خواهد بود.
بر همین اساس، پایانه های جدید صادرات گاز در سال آینده میلادی ۱۴ تا ۱۵ میلیون تن ظرفیت سالانه بازار منطقه آسیا را افزایش خواهند داد و مازاد عرضه به رکود تقاضا منجر میشود.
از جمله عواقب فزونی عرضه گاز بر تقاضا میتواند تغییر در تجارت گاز مایع باشد، ضمن اینکه این موضوع میتواند به قراردادهای بلند مدت گاز آسیب وارد نماید و مهمتر از همه اینکه سنجش قیمت گاز براساس قیمت نفت خام تغییر پیدا کند.