کتاب «ستاره توس» داستان زندگی خواجه نصیرالدین توسی دانشمند، ریاضیدان و منجم ایرانی قرن هفتم هجری بار دیگر از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی باز نشر می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، این کتاب نوشته حسین کیانپور در سال ۱۳۸۴ به سبب نثر روان پارسی از جشنواره بین‌المللی کتاب رشد جایزه‌ای دریافت کرد و اکنون قرار است با ویراستاری جدیدی و در قالب مجموعه «کتاب‌های مفاخر» دفتر نشر فرهنگ اسلامی، روانه بازار کتاب شود.

کتاب «ستاره توس» به زندگی این دانشمند بزرگ و یکی از ستارگان کهکشان علم و دانش ایران گذری می‌اندازد و زندگی تا مرگ او را مرور می‌کند. این اثر با نثری ساده و روان و در قالب داستانی بلند، زندگی بزرگمردی را روایت می‌کند که در پانزده سالگی تمامی دانش‌­های زمان را فراگرفت و در جوانی از نام‌­آوران روزگار خود شد.

این در حالی بود که فرمانروایان و شاهان زمان از حاکم قهستان ناصر‌الدین محتشم گرفته تا علاء‌الدین خورشاه، فرمانروای اسماعیلی دژ الموت و هلاکوخان مغول تا برادرش اباقاخان، همگی خواهانِ بهره‌­گیری از دریای بی­کران دانش او بودند تا بدین‌سان بر عظمت دربار خود بیفزایند.

در این اثر می‌خوانیم که با راهنمایی­‌های خواجه نصیر، هلاکو آخرین خلیفه عباسی را برانداخت و با بخشی از پول­‌های خلیفه که به دست هلاکو افتاده بود، موفق شد رصدخانه مراغه را بنا نهاده و درباره خورشید و ماه و ستارگان پژوهش کند.

بر اساس این گزارش، «حسین کیانپور» مولف کتاب «ستاره توس» در سال ۱۳۶۱، وارد رادیو شد و در برنامه کودک رادیو سرگرم کار شد. او در آغاز حکایت‌های کوتاه و میان­‌پرده‌­هایی را برای برنامه می­‌نوشت و نویسندگی حرفه­‌ا‌ی داستان را نیز از سال ۱۳۶۷ آغاز کرد.

نخستین کتاب «کیانپور» با عنوان بالای کوه در سال ۱۳۶۹ چاپ شد و از وی تاکنون بیش از بیست جلد کتاب به چاپ رسیده و چند عنوان کتاب نیز زیر چاپ رفته است. وی همچنین از آغاز دهه هفتاد خورشیدی سردبیری و نویسندگی برنامه قصه ظهر جمعه رادیو را به عهده دارد.