به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا صفا ایسینی بعد از ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به فرارسیدن هفته ایمنی در برابر زلزله و كاهش اثرات بلایای طبیعی از ۳۰ آذر تا ۵ دی ماه به نامگذاری روزهای این هفته اشاره کرد و بیان داشت: دوشنبه ۳۰ آذر به عنوان مدیریت بحران؛ بیمه و كاهش خطر پذیری حوادث، سه شنبه اول دی مدیریت بحران؛ بیمه؛ افزایش آمادگی با هدف مقابله موثر، چهارشنبه ۲ دی مدیریت بحران؛ مشاركت همگانی با هدف ارتقای فرهنگ پیشگیری، پنج شنبه ۳ دی مدیریت بحران؛ ارتقای سیستم بازسازی در راستای مقاوم سازی، جمعه ۴ دی مدیریت بحران؛ همدلی و همزبانی دولت و ملت در جهت افزایش تاب آوری جامعه و شنبه ۵ دی مدیریت بحران؛ ایمنی در برابر زلزله نامگذاری شده است.
وی با بیان اینکه شعار هفته ایمنی در برابر زلزله و كاهش اثرات بلایای طبیعی سال ۹۴ "دولت و ملت همدل و همزبان ؛ ایمنی ایران اسلامی" است، افزود: طی این هفته در تمامی شهرستان های استان هرمزگان مانور امداد و نجات برگزار می شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان ادامه داد: غبار روبی گلزار شهدا، برگزاری همایش و کارگاه آموزشی مرتبط با مدیریت بحران، مانور اطفا حریق در صنایع غرب بندرعباس، مانور اطفا حریق در عرصه های طبیعی و همچنین ساختمان های بلند مرتبه، واگذاری اقلام امداد و نجات به شهرداری بندرعباس و همچنین واگذاری جایگاه سیار سوخت به شرکت پخش فرآورده های نفتی و سه نانوایی سیار به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هرمزگان از جمله برنامه هایی است که در این هفته در هرمزگان اجرایی خواهد شد.
صفا از افتتاح سالن چند منظوره مدیریت بحران در شهرک پیامبر اعظم (ص) بندرعباس طی این هفته خبر داد و تصریح کرد: این سالن برای امداد رسانی در مواقع بحرانی احداث شده و در شرایط عادی و طبیعی در اختیار شهرداری بندرعباس قرار می گیرد.
وی با اشاره به تشکیل ۱۴ کارگروه برای برگزاری برنامه های هفته ایمنی در برابر زلزله و كاهش اثرات بلایای طبیعی در هرمزگان، اظهار داشت: این کارگروه ها شامل امداد و نجات، آب و فاضلاب، آموزش و اطلاع رسانی، تامین مسکن، بهداشت و درمان، مخاطرات زیست محیطی، فناوری اطلاعات، تامین سوخت، خشکسالی، زلزله و لغزش لایه های زمین و شریان های حیاتی و بلایای جوی و طوفان، حمل و نقل، تشکل های مردم نهاد و امنیتی و انتظامات است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان خاطرنشان کرد: برگزاری مانور دامپزشکی تحت عنوان آنفولانزای مرغی و سمینار بافت های فرسوده با همکاری شهرداری بندرعباس از دیگر برنامه های این هفته خواهد بود.
صفا در ادامه یکی از سیاست های اصلی سازمان مدیریت بحران را توجه به پیشگیری عنوان کرد و گفت: در این راستا بیمه منازل مسکونی و محصولات کشاورزی مورد توجه قرار گرفته و براساس برنامه ریزی ها باید به سمت جبران خسارت ها از طریق بیمه گام برداریم و همچنین مقاوم سازی و ساماندهی بافت های فرسوده نیز از دیگر راهکارهایی است که برای کاهش خسارت ها در نظر گرفته شده است.
وی هرمزگان را استانی حادثه خیز دانست و عنوان کرد: بسیاری از بلایای طبیعی در استان هرمزگان به وقوع می پیوندد و علاوه بر آن بلایایی خاص دریایی نیز این استان را تهدید می کند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان تاکید کرد: با توجه به این شرایط مردم باید به اخطارهایی که مدیریت بحران استان در مواقع خطر از جمله سیل و زلزله اعلام می کند، توجه ویژه داشته و به آن عمل کنند.
صفا اضافه کرد: در شش ماهه نخست سال جاری هرمزگان جز سه استان نخست کشور بوده که بیشترین زلزله ها در آن اتفاق افتاده و طی این مدت ۹۶ زمین لرزه در هرمزگان به وقوع پیوسته که بزرگترین آن ۴.۹ ریشتر و در جزیره هندورابی بوده است.
وی همچنین با بیان اینکه به دلیل خشکسالی در هرمزگان و عدم رعایت حریم رودخانه ها توسط برخی افراد، تغییراتی در مسیر رودخانه های استان ایجاد شده که موجب بروز مشکلاتی شده است، اظهار داشت: قبل از بروز حوادثی همچون سیل اخطار لازم به دهیاری ها جهت بازگشایی دهانه پل ها ارائه می شود و همچنین با توجه به لایروبی خورها و تجهیزاتی که در اختیار شهرداری بندرعباس قرار گرفته، مشکلات کمتری را در این شهر داشته ایم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان از پیگیری بخشودگی سود تسهیلات بانکی کشاورزان خسارت دیده از سیل در هرمزگان خبر داد و بیان داشت: سال گذشته نیز اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان برای جبران خسارت های ناشی از سیل به هرمزگان اختصاص داده شد.
صفا افزود: راه اندازی پایگاه امداد و نجات هوایی در هرمزگان نیز توسط جمعیت هلال احمر در حال انجام و پیگیری است اما تا زمان بهره برداری از این پایگاه، از پتانسیل نیروهای نظامی در استان برای امداد هوایی استفاده خواهد شد.