به گزارش خبرنگارمهر، بهزاد صادقی ظهر دوشنبه در نشست خبری در محل جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: کشور ایران پنج هزار سال است که با کمبود آب و خشکسالی رو به رو شده و آب های زیر زمینی نیز در حال تمام شدن است.
عضو مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان رضوی افزود: این موضوع باعث خشکسالی فلات و مزارع کشاورزی ایران شده و نیاز است به گیاهانی روی آورده شود که آب کمتری رامصرف می کنند.
وی ادامه داد: کمیته ناجیان آب در سال های گذشته اعلام کردند که ۸۵ درصد آب های زیر زمینی برداشت شده و آیندگان تنها باید با ۱۵ درصد آب باقی مانده باید زندگی کنند و در حال حاضر این پیش بینی در حال تحقق است.
وی از وجود شورای تولید زعفران در سازمان جهاد کشاورزی خبر داد و اضافه کرد: اعضای این شورا درهر ماه به مسائل مختلف کاشت و برداشت زعفران پرداخته و روند آن را بررسی می کنند.
صادقی عنوان داشت: در سال گذشته به ۲۳۷ تن زعفران تولید شد و زعفران به تنهایی شش برابر کل چغندر، ۵/۶ برابر پنبه و به اندازه تمام برداشت گندم در خراسان رضوی در آمد داشته است.
کارشناس سابق تحقیقات کشاورزی گفت: خراسان جنوبی مهم ترین استانی بوده که در نگهداری زعفران و رشد آن تولید چشمیگیری داشته است و درآمد زعفران کار ها با درآمد چغندر، پنبه و گندم آنجا مساوی بوده است.
وی اشتغال زایی را یکی دیگر از مزایای تولید زعفران دانست و ادامه داد: امسال برای حدود ۹۰ هزار نفر اشتغال به وجود آورده است زیرا یک هکتار زعفران ۲۲۰ روز کاری را خواهد داشت و در استان خراسان رضوی ۸۵ هکتار زعفران کاری داریم.
صادقی افزود: با توجه به آماری که وزارت صنایع و معدن اعلام کرده است تولید یک شغل در صنایع متفاوت ۸۰ میلیون تومان هزینه در بر دارد اما زعفران با ۹۰ هزار هتکار همین ظرفیت را به وجود آورده است.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان رضوی گفت: رقیبانی مانند افغانستان و چین شروع به کاشت زعفران گلخانه کرده و در این امر موفق نیز بوده اند به همین دلیل سازمان جهاد کشاورزی شروع به تشویق و حمایت از کشاورزان مخصوصا کشاورزان زعفران کرده است.