رئیس کارگروه علمی جایزه مصطفی (ص) گفت: برگزیدگان اولین دوره جایزه مصطفی (ص) در ۸۰ جلسه و در عرض دو سال بعد از داوری‌ها، انتخاب شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن ظهور امشب در مراسم اعطای جایزه علمی و فناوری مصطفی (ص) که در تالار وحدت با حضور دانشمندان برجسته جهان اسلام برگزار شد، گفت: طبق مصوبات جایزه مصطفی (ص)، جایزه در سه حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات، علوم و فناوری نانو و علوم و فناوری زیستی و پزشکی و حوزه چهارم که حوزه عمومی است، به برگزیدگان و دانشمندان برتر جهان اسلام اعطا می‌شود.

وی با بیان اینکه در سه حوزه نام برده شده، دانشمندان باید تابعیت یکی از ۵۷ کشور جهان اسلام را داشته باشند، گفت: اگر این دانشمندان مقیم یکی از کشورهای جهان اسلام هم نباشند، ولی باید با این کشورها در ارتباط باشند تا طرح‌های آنها مورد ارزیابی قرار گیرد.

رئیس کارگروه علمی جایزه مصطفی (ص) افزود: جایزه چهارم که مربوط به حوزه عمومی است، به طرح برتر دانشمندان اسلام اعطا می‌شود؛ شرط تابع یا مهم بودن در یکی از کشورهای جهان اسلام لازم نیست، ولی باید حتماً مسلمان باشند.

ظهور با بیان اینکه طی بررسی‌ها، باید یک موسسه علمی جهانی یا یک دانشمند برجسته، افراد را به دبیرخانه جایزه معرفی می‌کردند، گفت: ۲۰۰ موسسه جهانی در معرفی افراد برتر و دانشمند با دبیرخانه جایزه مصطفی (ص) همکاری داشته‌اند که سرانجام ۱۰۰ پرونده علمی مورد بررسی دقیق قرار گرفت.

وی ادامه داد: ابتدا پرونده‌ها در دبیرخانه بررسی شدند و پرونده‌های واجد شرایط به گروه‌های داوری تحویل داده شد.

رئیس کارگروه علمی جایزه مصطفی (ص) افزود: گروه‌های داوری بر اساس ضوابط افراد برجسته را به داوری نهایی که متشکل از هفت داور ایرانی و خارجی است، معرفی کردند.

ظهور اظهار داشت: سرانجام دو نفر در دو زمینه علوم و فناوری نانو و علوم و فناوری‌ها در حوزه عمومی انتخاب شدند.

به گفته وی، در فرآیند انتخاب دانشمندان برتر، ۶۰ داور و مشاور علمی فعالیت داشتند و با پنج سازمان ملی و بین‌المللی نیز همکاری کردند؛ کارگروه علمی و داوری در طی ۸۰ جلسه در عرض دو سال این دو دانشمند برجسته را انتخاب کردند.

برچسب‌ها