ماجرای دریافت کارانه های چند صد میلیونی برخی از جراحان بعد از اجرای طرح تحول سلامت، با واکنش بالاترین مقام ارشد وزارت بهداشت همراه بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حاشیه های کارانه های نجومی برخی پزشکان و جراحان و اختلاف فاحش آن با دریافتی سایر کادر درمانی اعم از پرستار و پیراپزشک و...، همچنان ادامه دارد و مسئولان ارشد وزارت بهداشت نیز همچنان اصرار دارند که این قبیل حرف ها فقط جو سازی علیه جامعه پزشکی است.

شنیده هایی که البته از سوی برخی افراد رسمی و دارای شخصیت حقوقی نقل می شود، نشان می دهد که کارانه عده محدودی از جراحان در ماه بین ۱۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان است. این در حالی است که اخیرا یکی از روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور عنوان داشته کارانه ای که او می گیرد در ماه ۱.۵ میلیون تومان است.

اخیرا دکتر ایرج حریرچی قائم مقام وزیر و معاون کل وزارت بهداشت، در واکنش به سئوال خبرنگار مهر که آیا شما کارانه های چند ده میلیونی و بعضا ۱۰۰ میلیونی برخی پزشکان و جراحان را تایید می کنید، عنوان داشت که میانگین دریافتی کارانه پزشکان در حدود ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.

این در حالی است که جامعه پرستاری که خود از معترضین مبلغ کارانه پزشکان است نیز بارها به این مسئله اذعان داشته که مشکلی با کارانه ۱۲ میلیونی پزشکان ندارند و حق آنان است که چنین کارانه ای بگیرند. اما اینکه این رقم دریافتی کارانه برای تمامی پزشکان و جراحان حاضر در طرح تحول سلامت، مصداق عینی داشته باشد، جای سئوال است. زیرا، یکی از وزرای بهداشت در ادوار گذشته نیز، دریافتی ۱۰۰ میلیونی برخی پزشکان را زیر سئوال برده بود.

در عین حال وزیر بهداشت دولت یازدهم در گفتگو با مهر، پرداخت چنین ارقامی در قالب کارانه به پزشکان و جراحان را تکذیب می کند و آنها را ساخته ذهن افرادی می داند که می خواهند بین پزشک و پرستار، اختلاف بیندازند.

دکتر هاشمی معتقد است که بعد از اجرای طرح تحول سلامت و با توجه به کار زیاد نیروهای پرستاری در بیمارستان ها، درصد کارانه پرستاران ۱.۷ و پزشکان ۱.۴ تعیین شده است.

به گفته مقامات ارشد وزارت بهداشت، درصد اندکی از پزشکان و جراحان تمام وقت هیئت علمی هستند که کارانه بالای ۶۰ میلیون دریافت می کنند و مابقی ارقامی در حدود ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می گیرند.

آنچه مسلم است، رقم کارانه دریافتی پزشکان هنوز محل بحث و چالش است.