گزارش سالانه حقوق بشر آمريكا يك بار ديگر ، ارزيابي شديداللحني از ايران و سوريه داشته و در عوض رژيم صهيونيستي وديگر همپيمانان آمريكا درخاورميانه را تا حد زيادي مستثني كرده است.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل ازخبرگزاري فرانسه، اين در حالي است كه " بري لاونكرون" Barry Lowenkron معاون وزير امور خارجه آمريكا در بخش دموكراسي ، حقوق بشر و كارگر، اين مسئله را  كه آمريكا از استانداردهاي دوگانه استفاده مي كند، رد كرد.

وي همچنين در دفاع از سياست هاي عوام فريبانه آمريكا گفت استانداردهاي دوگانه در عراق و افغانستان استفاده نشد چرا كه آمريكا در اين كشورها مشاركت داشته است .

اين مقام آمريكايي ادعا كرد كه ايران و سوريه دو كشوري بودند كه بايد بر آنها به خاطر داشتن بدترين مشكلات حقوق بشر تاكيد شود .

در اين گزارش به هر دو در يك معرفي 16 صفحه اي در مورد 196 كشور در سراسر جهان اشاره شده است.از اسرائيل و عربستان سعودي در اين مقدمه نامي برده نشده است.

 در اين گزارش ادعا شده است كه شرايط در ايران در سال 2005 بدتر شده است و همچنين ايران متهم شده كه در اموركشورهاي همسايه خود در عراق و حزب الله در لبنان و گروه حماس در فلسطين دخالت مي كند. 

چنين ادعاهايي نيز در مورد سوريه گفته شده است.

در حاليكه حمله آمريكا به عراق نتايج بسيار فجيعي داشته و حملات اخير به حرمين شريفين در اين كشور گواه ناتواني و شكست سياستهاي آمريكا در عراق بوده، در اين گزارش آمده كه سال 2005 در عراق عليرغم احتمال جنگ داخلي  سال پيشرفت اساسي در زمينه دموكراسي ، حقوق دموكراتيك و آزادي بوده است .

در گزارش حقوق بشر آمريكا مصر هم تنها هم پيماني بوده كه به علت تقلب و انحراف در انتخابات سال گذشته مورد انتقاد قرار گرفته است و گفته شده كه حقوق بشر در اين كشور تضمين شده نيست.

در مقدمه اين گزارش نه به رژيم صهيونيستي و نه به قلمرو فلسطينيها اشاره نشده است.

اين گزارش بدون اشاره به اينكه رژيم صهيونيستي با كشتار بي رحمانه زنان و كودكان فلسطيني حقوق بشر را نقض كرده، 200 كودك فلسطيني را طي دو ماه اخير بازداشت كرده ونزديك به 9 هزار فلسطيني را از آغاز انتفاضه در زندانهاي خود شكنجه كرده مدعي است كه "اسرائيل به طور كلي حقوق بشر شهروندان خود را محترم شمرده است!"

گزارش حقوق بشر وزارت امور خارجه آمريكا در حالي است كه به اعتراف سازمانها و نهادهاي بين المللي ، ايران نمونه دموكراسي در كشورهاي خاور ميانه محسوب مي شود و انتخابات دراين كشور در سطح كشورهاي پيشرفته جهان قابل مقايسه است.اين در حالي است كه در بسياري از كشورها مثلا درعربستان زنان حتي از راي برخوردار نيستند و انتخاباتي نيز در اين كشور برگزار نمي شود .