به گزارش خبرنگار مهر، داود تقی نیا صبح یکشنبه در نشست با خبرنگاران به مناسبت هفته سوادآموزی با اشاره به اینکه طرح خودآموز از امسال در حوزه سوادآموزی شروعشده است گفت: در این طرح کسانی که مدرک تحصیلی سوم ابتدایی ندارد یا زیر سوم هستند مشمول این طرح میشوند و پس از گذران دوره و امتحان میتوانند از بسته حمایتی ۱۳۴ هزارتومانی بهرهمند شوند.
وی بابیان اینکه کل سرانه سوادآموزی ۶۶۴ هزار تومان است افزود: امسال طرح رابطان سوادآموزی را در استان اجرا کردیم و در هر مدرسهای باید یک رابط سوادآموزی داشته باشیم که وظیفه این رابط، شناسایی اولیای بیسواد و معرفی آن برای سوادآموزی است.
وی تجلیل از چهرههای موفق سوادآموزی را از برنامهها بیان کرد و گفت: در استان ۱۰۵ چهره موفق داریم که درگذشته بیسواد مطلق بودند و اکنون به توفیقهایی دستیافتهاند.
معاون سوادآموزی آموزشوپرورش مازندران گفت: از این شمار ۱۰۵ نفر حدود ۲۵ نفر معلم هستند و یک نفر به نام دکتر اسفندیار عضو هیئتعلمی دانشگاه است.
وی گفت: طبق سرشماری آمار نفوس و مسکن استان در سال ۹۰ حدود ۹۸ درصد جمعیت استان باسواد و در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال نیز ۹۵.۷۳ درصد باسوادی هستند.
وی سهم سوادآموزی روستاییان را بیش از ۹۴ درصد و سهم باسوادی زنان را ۹۴.۹۸ درصد اعلام کرد و گفت: در قبل از انقلاب میزان باسوادی بیش از ۴۸ درصد بوده که این میزان به ۸۵.۶۷ درصد در سال ۹۰ رسیده است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزشوپرورش مازندران، پایین بودن انگیزه و عدم احساس نیاز برای مخاطبان، بالا بودن سن آنان ازجمله چالش بیان کرد و گفت: شرایط شغلی مردمان استان و مهاجرت فصلی بیسوادان و کمسوادان موجب سلب انگیزه میشود.
تقی نیا ادامه داد: امسال حدود شش هزار بیسواد گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال در استان وجود دارد که تاکنون بیش از دو هزار و ۲۰۰ نفر را تحت پوشش قرار دادهایم و در گروه انتقال نیز چهار هزار و ۵۰۷ نفر تحت پوشش سوادآموزی قرارگرفتهاند.
وی افزود: از هزار و ۵۰۰ نفر در دوره تحکیم ۵۶۴ نفر تحت پوشش قرارگرفتهاند و همچنین هزار و ۱۷۴ آموزشدهنده در استان فعالیت میکنند و سرانه هر آموزشدهنده ۶۶۵ هزار تومان است.