قم - یکی از مراجع تقلید با بیان اینکه اسلام بین همه مودت و محبت ایجاد کرد، گفت: علمای جهان اسلام باید این خاصیت اسلام را بیشر و زیبا‌تر از گذشته تحویل امت اسلامی دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی بعد از ظهر دوشنبه در دیدار با محمد گورمز رئیس سازمان امور دیانت از ترکیه که در مجتمع اسراء برگزار شد، ضمن تبریک میلاد پیامبر گرامی اسلام(ص) و امام جعفر صادق(ع)، به هیئت ترکیه‌ای اظهار داشت: امیدوارم به ایران که وطن دوم شما است خوش بگذرد و ره توشه پر برکتی برای هموطنان خود به همراه ببرید.

وی گفت: امیدوارم کشور دوست و عزیزان ترک زبان مهمان قرآن کریم بوده و پیام‌های این کتاب آسمانی را در جامعه خود به کار ببرند.

استاد سطوح عالی حوزه تصریح کرد: خداوند قرآن را نازل و باران را هم نازل کرد اما میان این دو نزول تفاوت بسیار است چرا که خداوند باران را به زمین انداخت ولی قرآن را به زمین آویخت.

وی با بیان اینکه قرآن پیوند ناگسستنی با دست خداوند دارد، افزود: قرآن از یک طرف در دست خداوند و طرف دیگرش به دست امت اسلامی است و خداوند در «وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِیعًا» می‌فرماید: به این طناب آویخته چنگ بزنید که هر کسی آن را بگیرد به چاه نمی‌افتد و اگر توان داشته باشد بالا می‌رود.

قرآن مردم را از بی‌دینی و شرک نجات می‌دهد

آیت الله جوادی آملی با اشاره به اینکه چنگ زدن به قرآن انسان را از افتادن نجات می‌دهد و بالا می‌برد، گفت: در خاورمیانه یا الحاد و بی‌دینی بود و یا شرک و بت پرستی و این طناب که آویخته شد مردم این سرزمین را از این دو خطر نجات داد.

وی با بیان اینکه همه ما مسلمانان به این طناب قرآن بسته شده‌ایم لذا نه بی‌راهه می‌رویم و نه راه کسی را می‌بندیم، عنوان کرد: ما تنها یک دشمن داریم و آن هم مرگ است.

این مفسر قرآن کریم تصریح کرد: این دین حکمت به ما آموخته است که انسان مرگ را می‌میراند نه اینکه بمیرد و لذا مرگ پوسیده شدن نیست بلکه از پوست درآمدن است.

وی گفت: درست است که مولانا سراینده بزرگی است اما در کل خاورمیانه هیچ کسی تا قبل از اسلام به این بزرگی شعر نگفته و این بعد از اسلام است که عظمت اسلام و قرآن جلوه کرده است.

آیت الله جوادی آملی ابراز کرد: چون ما موجود ابدی هستیم دلیل ندارن به خاطر هیچ به جان هم بیفتیم و ما در پایان عمر که با مرگ روبرو می‌شویم آن را مچاله کرده و به زیر پا می‌اندازیم و آنگاه است که در صحنه قیامت ما هستیم و مرگ نیست.

قرآن اعراب جاهل را با هم برادر کرد

وی با اشاره به اینکه ما مظهر ابدیت خداوند هستیم، ادامه داد: قرآن به ما آموخت که بشر شناسنامه ابدی دارد و عقیده پاک و عمل صالح رهرو ما است لذا همین فکر و اندیشه توانست عربی را که از سوسمار نمی‌گذشت را طوری تربیت کند که در حال احرام و در محدوده حرم از آهو صرف نظر کند.

این مرجع تقلید گفت: این عربی که قداره بند و راهزن بود را طوری تربیت کرد که غذای خود را به دیگری می‌بخشید و کسانی را که سال‌ها قداره بند بودند را با هم برادر کرد؛ این دین اسلام است که به امانت در دست ما قرار گرفته و بر همه علمای جهان اسلام لازم است که این خاصیت اسلام را بیشتر و زیبا‌تر از گذشته تحویل امت اسلامی دهیم.

وی افزود: همه شما به خصوص رئیس سازمان امور دیانت ترکیه باید این تحفه الهی را بیشتر، بهتر، زیبا‌تر و والا‌تر از گذشته تحویل امت اسلامی بدهید.

آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: اگر قرآن توانست آن عرب جاهلیت را تربیت و سلمان و ابوذر‌ها را رشد دهد چرا ما بهره نبریم؛ نباید خود را دست کم بگیریم.

وی با بیان اینکه در فرهنگ قرآن انسان را یا زنده و یا کافر دانسته و بین زنده و کافر بودن تقابل انداخته است، گفت: انبیا آمدند و همه ما را به یکتا پرستی فرا خواندند اگر این صدا را بشنویم به خصوص در ایام وحدت به ریسمان الهی چنگ زنیم بالا خواهیم رفت.