علی شمس نویسنده و کارگردان تئاتر درباره آماده سازی نمایش «داستانهای میان رودان» برای حضور در جشنواره تئاتر فجر به خبرنگار مهر گفت: نمایش «داستانهای میان رودان» برای حضور در بخش تازه های تئاتر ایران در جشنواره سی و چهارم تئاتر فجر آماده می شود اما متاسفانه تمرینهایمان به سختی پیش می رود چون دچار مشکلات فراتئاتری شده ایم. رامین سیاردشتی بازیگر نمایش متاسفانه دو تن از عزیزانش را در فاصله ای کوتاه از دست داده و یکی دیگر از بازیگران کار نیز دچار مصدومیت شده و باید مدتی استراحت مطلق داشته باشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر وسایل و اداوت شعده بازی که در نمایش مورد استفاده قرار می گیرد در حال ساخت است و بهروز کریمی شعبده باز شناخته شده ایرانی به عنوان مشاور شعبده بازی در کنار ما حضور دارد. فعلا در حال آزمون و خطا هستیم اما مطمئنم اتفاقات خوبی برای نمایش رخ خواهد داد. متاسفانه تا امروز از طرف جشنواره حتی یک ریال هم به ما پرداخت نشده است و همه هزینه های نمایش که بسیار هم زیاد است به صورت شخصی پرداخت می شود. حتی هنوز معوقات نمایش «قلعه انسانات» که چند ماه قبل به صحنه بردم نیز به من پرداخت نشده است. اجبارات خارج از فضای تئاتر روند منطقی تولید را کند کرده و ما با عسرت پیش می رویم.
این کارگردان تئاتر درباره مضمون نمایش بیان کرد: جهان باستان برای من سرشار از جادو و آیین و مناسبات عجیب و غریب است به همین دلیل این نمایش نیز به گذشته ها و سرچشمه ها می پردازد چون این جهان برای من محل تامل و مکث است. تا امروز نگاه ما و زاویه ایستادنمان نسبت به جهان باستان نگاهی توام با اعجاب و نادانی بوده است. برای بشر کشف چیزهای مختلف از دوران باستان فرایندی لذت بخش و شیفته وار است.
شمس یادآور شد: «داستانهای میان رودان» در قالب کمدی به من اجازه می دهد که با کهن الگوها شوخی کنم و به پدیده هایی چون کشف آتش و یا اختراع چرخ نگاهی طنزآمیز داشته باشم. در حقیقت این نمایش اختراعات و کشفیات را در هیبت کمدی بررسی می کند. در «داستانهای میان رودان» کهن الگوهایی در حوزه های مختلف رفتار شناسی، ادبیات، رفتارهای ایرانیان و... هم قبل و هم بعد از باستان بررسی می شوند.
وی درباره شباهت فضای فانتزی این نمایش با نمایش قبلی اش «قلعه انسانات» توضیح داد: فضای فانتزی مانند کار قبلی ام در این نمایش هم وجود دارد اما ابعاد و حجم این فانتزی فرق دارد. در «داستانهای میان رودان» این فانتزی گسترده تر و حجیم تر به نمایش درمی آید. در نمایش «قلعه انسانات» شیء یک عنصر منفعل بوده که بازی داده می شد اما در این نمایش شیء در ابعاد بزرگتر طراحی شده و از انفعال نیز خارج شده است.
شمس در پایان صحبت هایش درباره سالن مناسب این اجرا توضیح داد: میزانسن و فضاسازی این نمایش برای اجرا در سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر طراحی شده است و در سالن دیگری نمی تواند اجرا رود. بعد از جشنواره نیز «داستانهای میان رودان» در همین سالن اجرای عمومی خود را آغاز خواهد کرد.
داریوش موفق، رامین سیاردشتی، آرش فلاحتپیشه، سام کبودوند، اصغر پیران، فرزین محدث، بیژن سراجی، حمید دربانی، هاشم آذرهوا، آرش بزرگزاده در نمایش «داستانهای میان رودان» به ایفای نقش میپردازند.
علیاصغر دشتی به عنوان مشاور کارگردان و بهزاد رحمانپور به عنوان دستیار کارگردان در اجرای این اثر نمایشی همکاری میکنند.
امیرحسین شفیعی تهیهکننده کار است و فریبا کامران نیز در بخش نریشن با گروه همکاری دارد. علی شمس علاوه بر نویسندگی و کارگردانی، طراحی صحنه و نور نمایش را انجام میدهد که در این کار احمدرضا آخوندزاده نیز او را همراهی میکند.
الهام شعبانی، طراح لباس، بابک کیوانی، طراح و دراماتورژ صدا، مهدی آشنا عکاس و محمد شمس به عنوان طراح پوستر با این نمایش همکاری میکنند.