اصفهان – مردم اصفهان بیش از ۱۴ روز است که از هوایی سالم برای تنفس محروم هستند اما تنها واکنش جدی مسئولان تأکید برافزایش روزهای سالم سال ۹۵ نسبت به دو سال گذشته است.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: گروه‌های حساس در اصفهان ۱۴ روز است که با سختی نفس می‌کشند و دیروز و امروز میانگین شاخص آلودگی هوای به ترتیب با اعداد ۱۵۶ و ۱۶۱ به وضعیت ناسالم برای عموم مردم رسید.

بدین ترتیب از ابتدای روز ابری از آلودگی تمام نقاط اصفهان را در برگرفته است و تمامی ایستگاه‌های سنجش آلایندگی اصفهان امروز وضعیت ناسالم برای عموم مردم را ثبت کردند.

وضعیت پایداری آلایندگی در اصفهان از دو هفته گذشته تاکنون به‌اندازه‌ای جدی بوده است که کارگروه شرایط ویژه آلودگی هوا روز سه‌شنبه ۹۴/۱۰/۸ تشکیل جلسه داد و مقرر شد تمام مهدهای کودک،  مراکز پیش‌دبستانی مقاطع تحصیلی ابتدایی نوبت صبح، در نواحی شش‌گانه آموزش‌وپرورش اصفهان و برخی شهرستان‌ها تعطیل اعلام‌شده است.

مریم ضیایی یکی از شهروندان اصفهانی با گلایه جدی از مسئولان در ارتباط با عدم توجه جدی به رفع عوامل آلایندگی اظهار داشت: در طول روزهای گذشته تنها سخنی که از مسئولان در مصاحبه‌های تلویزیونی و رسانه‌ای شنیدیم این بود که تعداد روزهای سالم نسبت به سال‌های گذشته افزایش‌یافته است.

شعارهای مسئولان هوایی برای تنفس نمی‌آفریند

وی افزود: مگر این شعارها می‌تواند هوایی برای تنفس شهروندان ایجاد کند که آن‌ها تا این اندازه بر این مسئله تأکید می‌کنند.

این شهروند اصفهانی بابیان اینکه تداوم پی‌درپی آلودگی را در سال‌های گذشته کمتر شاهد بوده‌ایم، گفت: شاید تعداد روزهای سالم در سال جاری بیشتر شده اما در عوض تداوم آلایندگی نیز نسبت به سال‌های گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

این شهروند اصفهانی تأکید کرد: با توجه به تداوم آلایندگی برای گروه‌های حساس طی دو هفته گذشته و توصیه مسئولان برای خارج نشدن این گروه از منزل، سؤال من این است که تا چه زمانی این گروه‌ها می‌توانند از کار و فعالیت‌های مهم خود دست کشیده و خانه‌نشین شوند.

مسئولان برنامه عاجل و ‌کوتاه‌مدت برای رفع آلایندگی ترتیب دهند

وی خواستار توجه جدی مسئولان برای رفع آلایندگی شد و گفت: برنامه طولانی‌مدت جامع کاهش آلایندگی هوای اصفهان جای خود را دارد اما به نظر می‌رسد در موقعیت حساس کنونی که آلودگی گلوی شهروندان را فشار می‌‌دهد نیازمند چاره عاجل و کوتاه‌مدت هستیم.

ضیایی ابراز داشت: آیا منظور مسئولان این است که مردم اصفهان ۱۰ سال با چنین شرایط نامناسب و با بیماری‌های ناشی از شدت آلودگی هوا سر کنند تا به‌تدریج و با اغماض‌های پی‌درپی مسئولان درباره صنایع آلاینده، آلودگی رفع و به قول خودشان شرایط خود پالایی اصفهان با میزان آلایندگی تطبیق شود؟!

بنا بر گفته برخی منابع و رسانه‌ها شمار مراجعان بیمارستان به دلیل آلودگی هوا افزایش چشمگیری داشته است اما کارگروه شرایط ویژه آلودگی هوا روز گذشته اعلام کرد که با توجه به وضعیت آلایندگی اقداماتی مانند جلوگیری از فعالیت صنایع آلاینده در شعاع پنجاه کیلومتری شهر اصفهان را در دستور کار قرار داده است.

این در حالی است که خارج کردن صنایع آلاینده از اصفهان بیش از یک سال است که بر زبان مسئولان قرار دارد و مشخص نیست به چه دلیل تاکنون اجرایی نشده است.

یکی از شهروندان اصفهان که ماسکی بر چهره دارد و باوجوداین در حال سرفه‌های مکرر است، به‌جای سخن گفتن از آلودگی تنها به ماسک خود اشاره و دست خود را تکان می‌دهد شاید به این معنا که سخنی از این واضح‌تر نیز مگر می‌توان با مسئولان گفت؟

ابراهیم کنکایی دیگر شهروند اصفهانی است که از وضعیت این روزها شکایت دارد.

وی که مبتلابه بیماری تنفسی است در گفت‌و‌گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: به دلیل ناراحتی تنفسی خفیف در روزهای اخیر اغلب در خانه حضور داشتم و امروز مشکلی پیش آمد که مجبور به خروج از منزل شدم اما با توجه به وضعیت آلودگی شدید هوا در حال بازگشت به منزل هستم.

هزینه درمان بیماری‌های ناشی از آلودگی  بیش از تعطیلی کارخانه‌ها است

وی افزود: تا جایی که اطلاع دارم در شرایطی که آلودگی هوا مکرر می‌شود در اغلب کشورهای دنیا فعالیت کارخانه‌ها را کم و یا آن‌ها را تعطیل می‌کنند اما گویی مسئولان و قوانین کشور ما سود کارخانه‌ها را به‌سلامتی مردم ترجیح می‌دهند؛ باور کنید که هزینه درمان بیماری‌های ناشی از آلودگی  در درازمدت بیشتر از تعطیلی کارخانه‌ها است.

کنکایی ابراز داشت: در اطلاعیه‌های پخش‌شده از رسانه‌ها مسئولان اعلام کردند که مسئولان تشدید برخورد با خودروهای متخلف در محدود زوج و فرد، کنترل معاینات فنی وسایل نقلیه موتوری، جلوگیری از تردد خودروهای دودزا و فاقد برگ معاینه فنی و جلوگیری از فعالیت صنایع آلاینده در شعاع ۵۰ کیلومتری شهر اصفهان را در دستور کار قرار داده است اما سؤال ما اینجاست که حتماً باید به شرایط خاص برسیم تا وسایل نقلیه دودزا موردتوجه قرار گیرند.

وی اضافه کرد: همین امروز بیشترین وسیله دودزایی که مشاهده کردم اتوبوس و تاکسی بود، آیا مسئولان به وضعیت وسایل نقلیه عمومی نیز توجه دارند.

این شهروند اصفهانی تصریح کرد: ابتکار رئیس سازمان محیط ریست در آخرین سفر خود به اصفهان مژده داد که امسال اصفهانی‌ها در هوایی سالم‌تر از سال‌های گذشته نفس می‌کشند؛ آیا معنای هوای پاک این است؟! این تداوم آلودگی با سخن وی در ضدیتی آشکار قرار دارد.

تمرکززدایی صنایع آلاینده ضروری است

اما رئیس امور آزمایشگاه‌های محیط‌زیست اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، بابیان اینکه تمرکززدایی صنایع آلاینده مهم‌ترین راه کاهش آلایندگی‌های اصفهان اظهار داشت: تمرکززدایی و یا کوچک‌سازی صنایع آلاینده از مهم‌ترین راه‌های کاهش آلایندگی‌های هوای اصفهان است و بر این اساس برای جابه‌جایی واحدهایی از صنایع بزرگ اقداماتی در حال انجام است.

بابک صادقیان افزود: البته هنوز نیاز است کارهای جدی‌تری درزمینهٔ کاهش آلودگی هوای اصفهان انجام شود تا از افزایش روزهای سالم به سمت افزایش روزهای پاک برویم که این امر نیازمند سخت‌گیرانه‌تر کردن استانداردهای لازم در این زمینه است.

صادقیان در پاسخ به این سؤال که باوجود سخنان مسئولان محیط‌زیست کاهش آلودگی هوا مشهود نیست، ابراز داشت: آمار نشان می‌دهد روند روزهای ناسالم کاهش‌یافته است اما درزمینهٔ محسوس نبودن کاهش آلودگی نیز تا حدی حق با شهروندان است چراکه همچنان کوره‌های آجرپزی، گچ، معادن، صنوف آلاینده شهری، ریخته‌گری‌های سطح شهر اصفهان که در سطح شهر کار می‌کنند باید موردتوجه جدی برای رفع آلایندگی قرار گیرند تا به جایگاه واقعی و شایسته برسیم.

وی در ارتباط با دلیل عدم تعطیلی مدارس اصفهان در شرایطی که پایتخت با شاخص بسیار پایین‌تر تعطیل بوده است گفت: شاخص مشابه یا بالاتر درزمینهٔ آلودگی در شهرهای مختلف واکنش‌های یکسانی را رقم نمی‌زند چراکه در این زمینه باید به اقلیم دو شهر و نوع ذرات آلاینده غالب نیز توجه شود.

آلودگی هوا در حالی در شهرهای بزرگ کشور ادامه دارد که مردم بیشترین هزینه را در این خصوص پرداخت می کنند.

 

برچسب‌ها