به گزارش خبرنگار مهر، در حالیکه کشورهای صاحب نام و مدعی ورزش جهان از سالها قبل خود را برای بزرگترین رویداد ورزشی جهان یعنی المپیک ۲۰۱۶ برزیل مهیا میکنند، متولیان ورزش ما همچنان دست به گریبان مشکلات مالی و نارضایتی فدراسیونهای مدال آور المپیکی هستند.
تکواندوکاران که مدتهاست درگیر بحث حضور مهماندوست به عنوان سرمربی آذربایجان و اعتراض چند ملی پوش قدیمی هستند و فعلا ترجیح میدهند بنا به دلایلی در مورد مشکلات خود سکوت کنند. وزنهبرداران و رئیس فدراسیون مذکور نیز همچنان ترجیح میدهند توپ بی پولی را به زمین کمیته ملی المپیک بیاندازد و در آن سو نیز متولیان کمیته ملی تمایلی ندارند به تشریح مشکلات موجود بپردازند.
در رشته مدال آور کشتی نیز دیگر تاب و توان اعتراض نیست. اهالی کشتی نیز فعلا چاره ای جز تمرین در سکوت ندارند و فعلا تنها محمد بناست که هرازگاهی از سر دلسوزی و فرط نارضایتی از این وضعیت، ندای اعتراض سر می دهد. البته رسول خادم به عنوان سکاندار این رشته همچنان سعی دارد رابطه نه چندان مطلوبش با وزارت ورزش را در ظاهر هم که شده حفظ کند تا مربیان و شاگردانش در آستانه المپیک وارد حاشیه نشوند.
خادم به خوبی به این موضوع واقف است که اگر اعتراضی هم سر دهد، پاسخش کاملا مشخص و کلیشه ای است: "۹۰ درصد بودجه کشتی پرداخت شده است" یا " توصیه میکنیم ورزشکاران مشکلاتشان را به رئیس فدراسیون خود بگویند" یا "ورزشکار، خودش باید برای مدال تلاش کند!" ویا دهها پاسخ همیشگی دیگر.
در همین راستا منصور برزگر مرد سرد و گرم چشیده کشتی ایران در گفتگو با خبرنگار مهر با تایید مشکلات اخیر اعلام کرد: از مسئولان وزارت ورزش انتظار می رود با ورزشکاران و مربیان خود صادق باشند، قطعا کشور مشکل مالی دارد ولی این خوب نیست که هربار صحبت از بی پولی میشود، میگویند ۹۰ درصد بودجه پرداخت شده است.
وی معتقد است برخی از متولیانی که این موضوع را بارها تکرار می کنند، خود بارها در المپیک حضور داشته و می دانند بطور مثال با هشت میلیارد تومان حتی نمیشود یک تیم را برای مسابقات جهانی جمع و جورکرد، چه رسد به المپیک!
برزگر در ادامه گفت: از رئیس جمهور میخواهم تا دستور دهد که در این هشت ماه مانده تا المپیک نگاه متولیان امر به ورزشهای مدال آور متفاوت شود. قطعا اگر محمد بنا هم اعتراضی میکند از سر دلسوزی و برای موفقیت و اهتزاز پرچم ایران است و مسئولان می توانند حداقل با روی گشاده و یک دیدار دوستانه در اردو به المپیکیها روحیه دهند.
حسین ملاقاسمی سرمربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی هم این روزها نگران گوش شکستههای المپیکی است. این عضو شورای فنی تیمهای ملی با صراحت در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این روزها آنچه به جایی نرسد، فریاد است و اگر مربی دلسوزی مانند بنا هم اعتراضی میکند کاملا طبیعی است چون او از معدود افرادی است که شرایط المپیک را به خوبی درک کرده و بزرگترین موفقیت تاریخ کشتی ایران را در این آوردگاه جهانی رقم زده است.
وی با انتقاد از برخی نگاههای تبعیض آمیز نسبت به رشتههای مختلف ورزشی خاطرنشان کرد: در سال المپیک بودجه دریافتی فوتبال از ورزشهای المپیکی بیشتر است، در حالی که اهالی فوتبال چندین راه جذب اسپانسر و درآمدزایی دارند و هر روز دم از کمبود بودجه میزنند.
ملاقاسمی در پایان با درخواست از رئیس جمهور برای دیدار با المپیکیها، خطاب به متولیان ورزش کشور گفت: پیشنهاد من به این دوستان اینست که در این شرایط به صورت شفاف، واقعیتها را به ورزشکاران و مربیان بگویند و بدانند همراهی و همدلی بیشتر جواب می دهد. زیرا همه به خوبی می دانیم امروز با رقمی مثل هشت یا ۱۰ میلیارد بودجه نمی توان کار خاصی در کشتی که همزمان دو رشته آزاد و فرنگی را تحت پوشش دارد، انجام داد.