مدیرعامل مرکز اقامتی ترک اعتیاد مهراندیشان آفاق، از گرایش معتادان به مصرف هروئین های چینی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، یوسف دولتی در بازدید از مرکز ترک اعتیاد با اشاره به اینکه در حوزه پیشگیری، درمان و توانمندسازی معتادان فعالیت می‌کنیم، افزود: دوره‌های ترک اعتیاد در این مرکز با ظرفیت ۸۰ نفر ۲۸ روزه بوده که تا سه ماه نیز امکان تمدید وجود دارد و هزینه ۲۸ روز ۴۰۰ هزار تومان است. این ۲۸ روز به ۴ هفته تقسیم می‌شود که در این هفته ها دوره های سم‌زدایی ، خودشناسی، خداشناسی و  خودسازی را می گذراند و هرچه مدت زمان درمان طولانی‌تر شود،ماندگاری پاکی بیشتر خواهد شد و طبیعتا ۲۸ روز زمانکافی ای نیست.

وی با اشاره به اینکه در این مرکز یک پزشک به صورت روزانه مددجویان را معاینه می کند ، گفت: دو روانشناس نیز در هفته‌ سه روز در این مرکز حضور دارند.

دولتی با اشاره به اینکه ۱۵ نفر از مددجویان ما از یارانه بهزیستی استفاده می‌کنند، گفت: بخشی از سوی شهرداری معرفی شده‌اند و شهرداری بخشی از هزینه نگهداری آنها را تقبل می‌کند و بخشی نیز در طرح ساماندهی معتادان متجاهر جمع‌آوری شده و به اینجا ارجاع داده شده‌اند.

به گفته وی، هزینه نگهداری هر فرد حداقل ۷۰۰ هزار تومان در ماه است که  مجمع خیرین ما از این افراد حمایت می‌کند و در واقع می‌توان گفت مددجویانی که در این مرکز نگهداری می‌شوند، عمدتا هزینه‌ای به صورت شخصی پرداخت نمی‌کنند و به خاطر پول کسی را رد نمی‌کنیم.

دولتی با اشاره به اینکه سم زدایی در این مرکز غیردارویی و پرهیز مدار است گفت: مگر آنکه در موارد خاصی پزشک دارو تجویز کند در غیر اینصورت سم زدایی ما غیر دارویی خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه ماهیت اعتیاد عود کننده است،گفت: براساس دستورالعمل بهزیستی شرایط سنی پذیرش افراد ۱۸ تا ۵۵ سال است و ۲۰ درصد معتادان بعداز یک سال ماندگاری بهبودی دارند.

مدیرعامل موسسه خیریه مهراندیشان آفاق به مواد مصرفی معتادان اشاره کرد و گفت: تا یک سال پیش مصرف شیشه بسیار بالا بود اما اکنون هروئین چینی که از مشتقات شیمیایی شیشه است، به راحتی در آب حل می‌شود و تزریق آن شیوع بسیار بالایی پیدا کرده‌ است و پس از آن با سوءمصرف متادون روبه‌رو هستیم.

لعیا بشیری کارشناس مسئول مراکز اقامتی بهزیستی استان تهران نیز در این بازدید گفت: ۱۹۰ مرکز اقامتی بهبودی میان مدت در سطح استان تهران فعال هستند که از این تعداد ۴۴ مرکز در شهر تهران، ۵۲ مرکز در شهرری و مابقی در شهرستان‌های دیگر استان واقع هستند.

به گفته وی، برای زنان در سطح تهران ۷ مرکز اقامتی و یک مرکز TC فعال هستند.