یک مقام مسئول با اشاره به انجام منظم طرح رسوب زدایی مخازن نفت صادراتی ایران، گفت: با اجرای یک طرح جدید، حجم ذخیره‌سازی نفت ایران بر روی دریا به حداقل کاهش می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کیومرث کرمی مقدم درباره برنامه تعمیرات اساسی و دوره ای مخازن استراتژیک صادرات نفت در پایانه خارگ به عنوان بزرگ ترین پایانه صادرات نفت ایران در خلیج فارس، گفت: تعمیرات اساسی مخازن ذخیره سازی نفت خام به صورت دوره‌ای انجام می‌شود تا این مخازن برای شرایط اضطراری آمادگی کامل را داشته باشند.

مدیر عملیات پایانه خارگ در شرکت پایانه‌های نفتی با اعلام اینکه یکی از مهم ترین مراحل تعمیرات اساسی، رسوب زدایی از مخازن ذخیره‌سازی نفت خام است، تصریح کرد: در بیشتر مواقع عملیات رسوب زدایی، به پیمانکاران واگذار می‌شود اما با توجه به توان داخلی صنعت نفت، تصمیم بر آن شد تا رسوب زدایی از یک مخزن با حجم عملیاتی یک میلیون بشکه نفت خام، توسط شرکت پایانه‌های نفتی انجام شود.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه شرکت‌های پیمانکاری خارج از شرکت نفت برای اجرای این طرح پیشنهادی ۳۵۰ میلیون تومانی ارائه کردند، اظهار داشت: با این وجود متخصصان داخلی با صرف هزینه‌ای ۳۰ میلیون تومانی و در مدت زمان ۱۵ روز تعمیرات و رسوب زدایی این مخزن ذخیره سازی نفت خام را انجام دادند.

وی با یادآوری اینکه در این طرح با ابتکاری که انجام شد، رسوبات کف مخزن مجددا در نفت خام حل و سپس به چرخه صادرات نفت کشور بازگشت، تبیین کرد: علاوه بر این این عملیات از نظر ایمنی و رعایت اصول بهداشت، ایمنی و محیط زیست در رتبه بالایی انجام شد و می‌توان همین روش را برای رسوب زدایی در سایر مخازن پایانه نفتی خارگ انجام داد.

کرمی مقدم، یکی از مهم ترین مزیت‌های رسوب زدایی از مخازن را بالا بردن حجم ذخیره سازی نفت خام عنوان کرد و افزود: بالا رفتن حجم مخازن سبب می‌شود تا برای ذخیره سازی نفت خام، مجبور به استفاده از کشتی‌های نفتکش بر روی دریا نباشیم.

مدیر عملیات پایانه خارگ در شرکت پایانه‌های نفتی ایران در پایان خاطرنشان کرد: رسوب زدایی منظم مخازن ذخیره سازی نفت خام منجر به کاهش ذخیره نفت بر روی در دریا به حداقل خواهد شد.

به گزارش مهر، ذخیره سازی نفت خام در پایانه های نفتی یکی از مهم ترین مواردی است که همواره در دستور کار قرار دارد، زیرا شرایط مختلفی می تواند در انتقال و یا صادرات نفت موثر بوده و گاهی روند صادرات را با اخلال مواجه کند. شرایط نامساعد آب و هوایی، وجود مشکلات در خط لوله انتقال نفت خام، آماده نبودن کشتی‌های نفتکش‌ برای انتقال نفت و مسایلی از این دست می‌تواند از جمله مواردی باشد که لزوم وجود و آمادگی مخازن را ایجاد می‌کند.

برچسب‌ها