به گزارش خبرنگار مهر، فرمانده تیپ ۱۲۸ شهید نصرتزاد ظهر امروز در این مراسم به بیان مطالبی در خصوص زندگینامه این شهید بزرگوار اشاره کرد و گفت: شهدا امروز مدال های افتخار انقلاب اسلامی هستند همان انقلابی که امروز دشمنان همواره از آن هراس دارند و کشورهای اسلامی نیز با تاسی از انقلاب امام خمینی (ره) در مقابل ظلم و ستم ایستاده اند.
بیت الله عسکرپور با اشاره به اینکه شهید نصرتزاد در تاریخ ۸ دی ماه سال ۵۸ به فرماندهی تیپ یکم لشکر ۲۸ پیاده نیروی زمینی ارتش در کردستان منصوب شد، اظهارداشت: او در بدو ورود به لشکر، به سازماندهی دوباره تیپ یکم پرداخت و رعایت اصول نظامی، سلسله مراتب، حفظ انضباط و انسجام به واحدهای نظامی را در دستور کار خود قرار داد.
وی افزود: در فروردین ماه سال ۵۹ شهید نصرت زاد که برای نظارت بر اعزام ستون، به سوی سه راهی سنندج – سقز - سدقشلاق حرکت کرده بود، از کمین و درگیری ضد انقلاب با نیروهای خودی در یکی از روستاهای منطقه مطلع شد و بلافاصله با نیروهایی از گردان ۱۱۶ برای تأمین ارتفاعات مشرف بر روستای مذکور حرکت کرد.
عسکرپور ادامه داد: شهید نصرت زاد پس از صعود به ارتفاعات و مشاهده صحنه، برای قطع درگیری و اجرای ضد کمین، از عناصر جلودار ستون درخواست آتش کرد.
وی عنوان کرد: در خواست او توسط توپخانه لشکر، پاسخ داده شد و ضد انقلاب که موقعیت خود را در خطر دید و همچنین متوجه شد نیروهایی از ارتش، ارتفاعات مشرف بر منطقه درگیری را در اختیار دارند، عده ای را مأمور کرد با صعود به ارتفاعات مزبور و محاصره نیروهای ارتش، مانع دیده بانی آن ها شوند.
وی بیان کرد: طولی نکشید که ضد انقلاب، نیروهای ارتش به فرماندهی سرهنگ نصرت زاد را محاصره و هر لحظه، حلقه محاصره را تنگ تر کردند.
فرمانده تیپ ۱۲۸ شهید نصرتزاد عنوان کرد: سرهنگ نصرت زاد که زخمی شده بود، وضعیت خود را با بی سیم به لشکر مخابره کرد (متن کامل مکالمه وی در لشگر ۲۸ پیاده موجود است) و این نظامی فداکار درخواست اجرای آتش برای محل استقرار شخصی خود کرد تا بدین وسیله در آخرین لحظات هم باعث نابودی بیشتر ضد انقلاب شود.
عسکرپور بیان کرد: سرانجام همراهان شجاعش، به دست مزدوران ضد انقلاب به اسارت درآمده و سپس به شرف شهادت نائل آمدند.
وی گفت: شهید نصرت زاد در مدت اسارت، مورد شدیدترین شکنجه ها قرار گرفت و وقتی از او خواسته شد که با بی سیم دستور تخلیه و واگذاری پادگان سنندج را صادر کند، این چنین با شجاعتی بی نظیر بانگ بر آورد که: "من سرهنگ ستاد ایرج نصرت زاد، جانم فدای ایران، درود بر رهبر انقلاب، زنده باد ارتش جمهوری اسلامی ایران، زنده باد فرماندهان گردان تیپ یکم، خدا حافظتان، نصرت زاد".
وی اظهارداشت: مزدوران ضد انقلاب خائن نیز که از پیام او سخت عصبانی و ناراحت شده بودند او را در همان لحظه به شهادت رساندند.
فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر ۲۸ نیز در این مراسم با یادآوری حماسه آفرینی های شهید نصرت زاد و تشریح وضعیت شهر سنندج در دوران دفاع مقدس گفت: امروز کارکنان نیروهای مسلح با شهدای خود افتخار می کنند و الگو و اسوه آنها شهدای گرانقدر هستند. امیر کیومرث شرفی با اشاره به اینکه نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس از مهره های اصلی در مقابل دشمن بود، عنوان کرد: این نیروهمواره با انجام عملیاتهای مختلف پیروزی ها و موفقیت های چشم گیری را برای انقلاب اسلامی به ارمغان آوردند.
یکی از کتاب هایی که به زندگینامه و شرح دلاورمردی های شهید نصرت زاد می پردازد کتاب "ترکه های درخت آلبالو" است که توسط اکبر خلیلی نگاشته شده است.
در حاشیه مراسم رونمایی تندیس شهید نصرت زاد سالن تیراندازی ژ ۳ خفیف تیپ ۱۲۸ شهید نصرت زاد نیز با حضور فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر ۲۸ پیاده کردستان افتتاح شد.