به گزارش خبرگزاری مهر، فرزانه کازرانی پژوهشگر دانشگاه تبریز گفت: در این مطالعه در مجموع ۱۱۰ گونه متعلق به ۲۴ جنس و ۸ زیرخانواده، از خانواده Dolichopodidae جمع آوری و شناسایی شدند که در بین آنها ۴۸ گونه برای ایران و ۳۰ گونه برای دنیا جدید است.
وی افزود: اهمیت این حشرات به عنوان دشمنان طبیعی و عوامل کنترل بیولژیک آفات به خصوص در جنگل ها برعلیه حشرات چوبخوار بوده و شناسایی آنها می تواند به کاربردی کردن این عوامل بالقوه کمک شایانی كند.
این پژوهشگر با بیان اینکه جنگل های شمال ایران در حاشیه جنوبی دریای خزر و همچنین جنگلهای ارسباران واقع در شمال غربی کشور، به علت برخورداری از وضعیت اقلیمی خاص و گونه های نادر گیاهی و جانوری از ارزش و اهمیت بالایی برخوردارند، تصریح کرد: حفاظت از جنگل ها امر بسیار مهمی است، که باید به آن توجه بیشتری کرد، با بررسی فون گیاهان و جانوران در این اکوسیستم ها می توان گام های موثری برای حفظ و حمایت از این جنگل ها برداشت.
کازرانی گفت: در این راستا مگس های Dolichopodidae می توانند، نقش موثر و به سزایی به عنوان عامل کنترل بیولژیک آفات در جنگل ها ایفا كنند.
وی تاکید کرد: از این تحقیق تاکنون تعداد ۴ مقاله در مجلات JCR و ۶ مقاله در مجلات آی اس آی معتبر به چاپ رسیده است.
این پژوهش در قالب رساله دکترا و با راهنمایی صمد خاقانی نیا دانشیار گروه گیاهپزشکی دانشگاه تبریز و مشاوره علی اصغر طالبی کهدویی دانشیار دانشگاه تربیت مدرس و مارک پالت از موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور بلژیک به سرانجام رسیده است.