حجت الاسلام محسن مهاجرنیا در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: برای تحقق نامه دوم رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپایی زمینهسازی کاملی در حوزهها و دانشگاههای داخل کشور انجام نشده است.
وی اظهار داشت: مشکلات زبانی و فرهنگی یک جوان غربی برای فهم دقیقتر اسلام به عنوان یک نومسلمان و یا جوانی که به دنبال کشف حقیقت است بسیار زیاد است و نیاز به ایجاد زیرساختهای جدی داریم تا بتوانیم مطالب را با فرهنگ و زبان آن در اختیارشان قرار دهیم.
این کارشناس علوم سیاسی اضافه کرد: البته کارهایی در حوزه علمیه ایجاد شده و بسترهای مقدماتی فراهم است و از تعداد زیادی مراکز پژوهشی که در قم وجود دارند برخی متصدی پاسخگویی به این شبهات و مسائل نسل جوان در داخل و خارج کشور هستند.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در پیامهایشان جوانان را به نگاهی جدید و مستقیم از اسلام دعوت فرمودند طبیعتاً حوزه و دانشگاه نیز وظیفه دارند موانعی را که بر سر راه آزاداندیشان در سراسر جهان وجود دارد را بردارند و برطرف کنند.
توجه به آموزش زبان
حجت الاسلام مهاجرنیا بیان داشت: برای رسیدن به این سطح نیاز به کار جدی داریم و مهمتر از همه ایجاد زیرساخت زبانی است که در سالهای اخیر حوزه توجه جدیتری به این مسئله داشته است و آموزش زبان به صورت جدی مطرح است.
وی اضافه کرد: باید تولیدات حوزه در زمینههای دینی هم ناظر به نیازهای روز باشد و هم متناسب با فرهنگ و آداب مخاطبان تولید و ترجمه شود تا تأثیرگذاری لازم را بتوانیم داشته باشیم.
مسئول دبیرخانه انجمنهای علمی حوزه ادامه داد: باید زمینههای معرفتی، نظری و اعتقادی در داخل را هم بهگونهای تقویت کنیم که علاقمندان به حقیقت عقلانیت ما در عمل و در عرصههای مختلف اجتماعی و سیاسی و بینالمللی مشاهده کنند.