به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله غیاثالدین طه محمدی شامگاه سهشنبه در نشستی با روسای کانونهای مساجد استان همدان بابیان اینکه کانونهای مساجد فرصتی برای زمینهسازی ایجاد فرهنگ در بین جامعه و مساجد هستند، گفت: اهمیت به مسائل روز جوانان باید از وظایف اصلی کانونهای فرهنگی مساجد باشد.
وی همچنین با تأکید بر توجه به ترویج سبک زندگی اسلامی از سوی مدیران کانونهای مساجد، عنوان کرد: باید مراقب آفتهای جامعه باشیم و با شناختن معایب و محاسن زندگی، جوانان و نوجوانان را در مسیر درست و کمال قرار دهیم.
نباید از تعلیم و آموزش ردههای سنی بالاتر بهراحتی گذشت
نماینده ولیفقیه در استان همدان و امامجمعه همدان بابیان اینکه کانونهای مساجد استان همدان باید به مرکز ثقل جوانان و نوجوانان با مسجد تبدیل شود، گفت: تربیت دینی باید از مهدهای کودک شروع شود اما در این میان نباید از تعلیم و آموزش ردههای سنی بالاتر بهراحتی گذشت.
آیتالله محمدی با تأکید بر جدی گرفتن تهاجم فرهنگی، افزود: کانونهای مساجد نقش مهمی در ترویج ارزشهای دینی دارند و باید در این میان کارهای خوب را در جامعه منتقل کنیم.
وی بابیان اینکه باید تربیت با هنر آمیخته باشد زیرا بیان ارزشها در هنر، ناب و اثرگذارتر است، گفت: باید فرهنگ اصیل دینی و اسلامی را در جامعه گسترش داد.
مدیر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان همدان نیز گفت: در استان همدان حدود ۵۳۸ کانون فعال فرهنگی هنری مساجد وجود دارد.
کانونهای فرهنگی مساجد بزرگترین شبکه فرهنگی حوزه دین هستند
هادی فیض منش با اشاره به اینکه این کانونها در حوزه سبک زندگی و خانواده در کنار کارهای فرهنگی و هنری فعال هستند، گفت: کانونهای فرهنگی مساجد بزرگترین شبکه فرهنگی حوزه دین هستند که فعالیت میکنند.
وی با اشاره به اینکه هدف اصلی تأسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد جذب جوانان و نوجوانان به مساجد و مبارزه با تهاجم فرهنگی است، عنوان کرد: تهاجم فرهنگی ابعاد مختلف دارد و دشمن راههای مختلفی برای اینکه نسل جوان را با مشکل روبرو کند در پیشگرفته است.
مدیر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان همدان افزود: کانونهای فرهنگی هنری مساجد بهعنوان یک شبکه بزرگ فرهنگی دینی شناختهشده و تمامی این کانونها شناسایی و ثبتشدهاند.
فیض منش گفت: کانونهای فرهنگی هنری در مناطق مختلف ازجمله محلات و روستاها فعالیت میکنند و سابقه فعالیت این مراکز مردمی بوده است.
میثاق نامهای برگرفته از بیانات رهبری در خصوص کانونهای مساجد تدوینشده است
مدیر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان همدان عنوان کرد: میثاق نامهای برگرفته از بیانات رهبری در خصوص کانونهای مساجد و پایگاههای مقاومت تدوینشده که ۵۷۰ عدد از آن چاپ و آماده توزیع در بین کانونهای مساجد هستند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز گفت: در سال جاری ۱۱۴ محور و شاخص فعالیتها را ساماندهی کردهایم که یکی از این کارها توجه به کانونهای مساجد و تشکلهای فرهنگی است.
فاضل عبادی گفت: فعالیتهای فرهنگی بهعنوان اثرگذارترین برنامه موردتوجه نهادهای فرهنگی ازجمله اداره کل ارشاد است که در این راستا سعی شده همواره اعتبارات خوبی در استان به این برنامهها تخصیص یابد.
وی افزود: یکی از مهمترین نوآوریها در حوزه فرهنگی و هنری تأسیس کانون فرهنگی مساجد بوده که امروز شاهد اثرات مطلوب آن هستیم.
کانونهای فرهنگی مساجد برای کاهش آسیبهای اجتماعی تأسیسشده است
عبادی عنوان کرد: کانونهای فرهنگی مساجد بهعنوان پایگاهی مطمئن برای تربیت نیروی انسانی و جذب جوانان به مساجد و بهعنوان مرکزی برای کاهش آسیبهای اجتماعی در سراسر کشور تأسیسشده است.
فاضل عبادی همچنین استان همدان را دارای مفاخر بسیار عنوان کرد و افزود: به دنبال شناسایی، تقویت و هویت مفاخر استان همدان هستیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با تأکید بر تلاش برای معرفی مفاخر زنده، گفت: همایشهای بزرگی در این راستا برگزارشده که همایش میرسیدعلی همدانی ازجمله آن است.
وی کانونهای مساجد همدان را جزو بهترین کانونها در کشور نامید و اظهار داشت: وجود ۱۰۱ موسسه قرآنی، ۳۵۱ محفل انس با قرآن و همچنین پرورش ۳۰ هزار حافظ قرآن از دیگر افتخارات استان همدان است.
در پایان این مراسم میثاق نامه کانونهای فرهنگی هنری مساجد توسط امامجمعه همدان رونمایی شد.