ناصر جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با توجه به سرشماری انجامگرفته بالای هزار و ۳۹۰ رأس آهو در دشت سهرین استان زنجان زیست میکند.
وی اظهار کرد: متأسفانه به دلیل تغییر کاربریها و ساخت واحدهای مسکونی و خانه باغها و بهتبع آن با به خطر افتادن حیات زیستگاههای طبیعی، جمعیت آهو در دشت سهرین کاهشیافته بود ولی با توجه سرشماری که در طی یک ماه گذشته انجامشده کاهشی را در جمعیت آهوان نداریم.
سرپرست محیطزیست استان زنجان تصریح کرد: بیش از ۹۵ درصد از دشت سهرین از املاک اهالی روستاهای واقع در دشت است و حدود ۳۰ روستا در ۵۰ هزار هکتار از اراضی دشت سهرین وجود دارد.
جعفری تأکید کرد: دشت آهو خیز سهرین قسمتی از منطقه حفاظتشده سرخآباد است که یکی از مناطق باارزش ایران محسوب میشود عرض متوسط این دشت ۱۰ تا ۱۲ کیلومتر و متوسط ارتفاع آن هزار و ۶۵۰ متر و شیب متوسط دشت سهرین دو تا سه درصد به سمت جنوب غربی است.
وی افزود: این دشت جزو یکی از دشتهای مهم استان زنجان است که در جذب گردشگران داخلی و خارجی تأثیرگذار است.
سرپرست محیطزیست استان زنجان به بیماری طاعون در منطق خرمنه سر طارم اشاره کرد و افزود: با توجه به اقدامات پیشگیری که صورت گرفت این بیماری در حال حاضر مهارشده است.
جعفری ابراز کرد:با توجه به اینکه این بیماری در منطقه سهرین هم دیدهشده بود ولی با همکاری خوب دامپزشکی و انجام بیش از ۱۸۰ هزار واکسیناسیون در این مناطق بیماری طاعون به خوبی کنترل شد و هیچگونه تلفاتی به آهوان وارد نشد.