بیرجند- مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: بیش از ۵۵ کیلوگرم مرغ منجمد غیرقابل‌مصرف توسط گروه نظارتی در شهرستان درمیان از چرخه مصرف انسانی خارج شد.

علیرضا رفیعی پور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر نظارت بر تولید، تهیه و عرضه مواد خام پروتئینی را از مهم‌ترین وظایف دامپزشکی دانست و افزود: به دنبال نظارت‌های مستمر انجام‌شده دامپزشکی، ۵۵ کیلوگرم مرغ منجمد غیرقابل‌مصرف در شهرستان درمیان معدوم شد.

وی ادامه داد: در این راستا یکی از متخلفان به مراجع قضایی معرفی‌شده تا پرونده تخلف وی از طریق قضایی بررسی شود.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: در سال‌های اخیر گوشت طیور به‌عنوان یک منبع پروتئین حیوانی به‌طور سریعی در تغذیه انسان مورداستفاده قرارگرفته بنابراین سلامت آن بسیار حائز اهمیت است.

وی ادامه داد: امروزه در برخی از کشورها که ازنظر شرایط طبیعی  و مرتع با کمبود مواجه هستند، گوشت طیور به‌سرعت جانشین گوشت دام شده است.

رفیعی پور با اشاره به فواید مرغ بسته‌بندی‌شده، اظهار کرد: در مرغ بسته‌بندی‌شده، تمامی مشخصات محصول اعم از تاریخ تولید، انقضاء، محل کشتار و... بر روی آن درج‌شده و توسط بازرسین بهداشتی و خریداران قابل‌توجه و پیگیری است.

وی ادامه داد: مرغ بدون بسته‌بندی به‌راحتی در معرض خطر آلودگی قرار می‌گیرد چراکه در تمام مراحل انتقال آن از کشتارگاه به داخل خودرو، تخلیه آن در فروشگاه‌ها و عرضه آن به مشتری، دست با گوشت مرغ تماس پیدا می‌کند.

صدور بیش از ۶ هزار فقره مجوز حمل طیور در بیرجند

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: در طی ۹ ماهه گذشته سال جاری تعداد ۶ هزار و ۳۷۰ فقره مجوز حمل مرغ زنده جهت کشتار و انواع فراورده‌های خام دامی در بیرجند صادرشده است.

رفیعی پور ادامه داد: تمامی مجوزهای حمل بهداشتی توسط واحد قرنطینه و امنیت زیستی شبکه از طریق سیستم یکپارچه و آنلاین قرنطینه صادرشده و قابل‌پیگیری و بررسی است.

وی با اشاره به اهمیت صدور مجوز حمل در حفظ سلامت و امنیت غذایی جامعه، بیان کرد: هدف اصلی از الزام به اخذ مجوز حمل، جلوگیری از انتشار آلودگی در جمعیت دامی و شیوع بیماری‌های مشترک دام و انسان است.

رفیعی پور خواستار همکاری پرورش دهنگان طیور با دامپزشکی و اخذ مجوز حمل شد و افزود: سلامت جامعه و حفاظت از سرمایه‌های عظیم دامی درگرو فعالیت‌ها و خدمات دامپزشکی بوده و نیازمند همکاری و توجه پرورش دهنگان دام و طیور است.

وی با اشاره به تولید و حمل بهداشتی مرغ در بازارهای خراسان جنوبی، بیان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۴۸ تن و ۷۶۰ کیلوگرم مرغ زنده در مرغداری‌های سربیشه تولید و وارد بازار شد.