دكتر "جعفر اصلاني" در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص وضعيت آموزش باليني كارورزان و دستياران در بيمارستان هاي آموزشي افزود: آموزش باليني يكي از پايه هاي طب است و اگر به درستي پياده نشود در مراحل ديگر مانند مراحل تخصصي نيز اين آموزش با مشكل مواجه مي شود.
وي تصريح كرد: پزشكي عمومي با مراجعان عمومي و درمانگاهي مواجه است و اين افراد پاسخ درماني فراخور حال خود را مي خواهند.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي بقية الله خاطرنشان كرد: حاصل چالش آموزش باليني در كشور در زمان مواجهه با بيماري هاي ساده مشخص مي شود، زماني كه يك بيمار با وجود يك بيماري ساده در مركز درماني بستري مي شود و به خوبي بيماريش تشخيص داده نمي شود و هزينه مضاعفي را به بيمار و مركز درماني تحميل مي كند.
ضرورت افزايش آموزش درمانگاهي در نظام آموزش باليني
وي يكي از راهكارهاي اين مسئله را افزايش آموزش درمانگاهي در نظام آموزش باليني دانست و اظهار داشت: البته بايد توجه كرد كه اين بخش نيز خارج از اشكال نيست چرا كه درمانگاه بيمارستان هاي آموزشي نيز به علت تخصصي بودن چندان با بيماري هاي ساده مواجه نيست و فضاي محدود درمانگاه نيز اجازه آموزش را به گروه هاي دانشجويي نمي دهد.
اصلاني تأكيد كرد: بخش ديگر چالش آموزش باليني به برنامه ريزي آموزشي بازمي گردد. به عنوان نمونه متوليان آموزش پزشكي مشخص نكرده اند كه يك استاد چه مطالبي را به عنوان مسائل عمومي و مبتلا به جامعه بايد به يك دانشجوي پزشكي عمومي آموزش دهد و اين در حالي است كه كدام از اساتيد رشته تخصصي خود را با همان سبك و سياق تخصصي به دانشجويان آموزش مي دهند.
وجود نكات مبهم در آموزش پزشك عمومي
وي يادآور شد: در واقع آموزش باليني خود را از بستر كارشناسي به عرصه هاي عملي منتقل نكرده ايم و هنوز مشخص نكرده ايم كه چه نكاتي بايد به يك پزشك عمومي آموزش داد و چه مطالبي را به پزشك متخصص، آنچه تاكنون مدون شده نيز در عرصه عمل مدون و دقيق نيست.
اين متخصص ريه، گفت: موضوع ديگري كه بايد مورد توجه برنامه ريزان آموزش پزشكي در سطح عمومي و تخصصي قرار گيرد اين است كه در كل دنيا آموزش پزشكي متحول شده و متاسفانه ما در زمينه طب باليني از دنيا عقب افتاده ايم.