تسلط چندی پیش ارتش سوریه بر شهر استراتژیک «سلمی» واقع در لاذقیه علاوه بر اینکه سیلی محکمی بر گونه آنکارا بود، موضع دمشق در مذاکرات صلح آینده را قوی‌تر ساخت.

به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه لبنانی «النشره» با انتشار مطلبی در خصوص پیشروی های اخیر نظامیان ارتش سوریه در مبارزه با تروریست های داعش به ویژه در حومه استان های «لاذقیه» و «حلب» نوشت: ارتش سوریه برای مبارزه با تکفیریهای داعش و دیگر گروه های تروریستی در این کشور استراتژی جنگ تمام عیار را برگزیده است. مقامات سوری به خوبی می‌دانند که جنگ کنونی، محور مقاومت را هدف قرار داده است. استراتژی «جنگ تمام عیار» دمشق این پیام را به تکفیریها و حامیان مالی ـ تسلیحاتی آنها می رساند که دولت و ملت سوریه در اندیشه پاکسازی هر وجب از خاک این کشور است.

این پایگاه در ادامه نوشت: از حدود چهار سال پیش تاکنون، ارتش سوریه به عملیات نظامی خود علیه تکفیریها در نقاط مختلف این کشور ادامه می دهند و در طول این مدت موفق به تحقق دستاوردهای بسیار مهمی نیز شده است. حتی صدور قطعنامه ۲۲۵۴ توسط شورای امنیت سازمان ملل که بر لزوم تشکیل دولت انتقالی در سوریه تأکید می کرد، نه تنها نتوانست از سرعت پیشروی های ارتش سوریه بکاهد، بلکه روند این پیشروی ها با سرعت بیشتری ادامه پیدا کرد؛ مسأله ای که متجاوزان را به این درک رساند که دولت و ملت سوریه دو موضوع «مبارزه با تروریسم» و «روند سیاسی» را کاملا مجزا از یکدیگر می دانند. دولت سوریه با استراتژی و دیدگاه خود برای مقابله با تکفیریها و حامیان آنها توانست در مقابل تجاوزی که در آن بیش از ۱۶۰ هزار فرد مسلح از ۸۳ کشور جهان مشارکت داشته و دارند، ایستادگی کند.

النشره همچنین تصریح کرد: ارتش سوریه طی ماه های اخیر دستاوردهای میدانی بسیار مهمی با ابعاد استراتژیکی گسترده خلق کرد، زیرا پس از فتح نبرد القلمون و همچنین تسلط بر الزبدانی موفق شد از ورود بخش قابل توجهی از تکفیریها به کشور خود از طریق مرزهای لبنان جلوگیری کند. علاوه بر این، ارتش سوریه توانست عملیات موسوم به «طوفان جنوب» را که از سوی اتاق عملیات «موک» در اردن اداره می شد، با شکست مواجه ساخته و بدین ترتیب اردن را وادار به کنترل بیشتر مرزهای خود برای ممانعت از عبور و مرور تکفیریها از طریق آن کند.

این پایگاه لبنانی در ادامه گزارش خود آورده است: ارتش سوریه طی دو ماه گذشته دستاوردهای استراتژیک بزرگی را به دست آورده است؛ از تسلط بر بخش وسیعی از مناطق واقع در حومه جنوبی استان حلب گرفته تا تسلط کامل بر فرودگاه نظامی «کویرس» در حومه این استان. از سوی دیگر، بسیار از مناطق واقع در حومه شمالی و شمال شرقی استان «لاذقیه» توسط نظامیان ارتش سوریه پاکسازی شدند. این در حالی است که سیطره کامل بر شهر «سلمی» واقع در حومه استان لاذقیه یکی از مهم ترین دستاوردهای روزهای اخیر ارتش سوریه در مقابله با تکفیریها محسوب می شود؛ دستاوردی که چند بُعد قابل اهمیت است؛ 

۱ـ از نظر میدانی؛ موفقیت ارتش سوریه در سیطره کامل بر شهر «سلمی» در حومه استان «لاذقیه» منجر به خارج شدن یکی از برگ های برنده از دستان تروریست های تکفیری شد، زیرا این شهر از یک سو راه ارتباطی میان «لاذقیه» و «جسر الشغور» به شمار می رود و از سوی دیگر شهری بود که تکفیریها از طریق آن خود را به دیگر نقاط لاذقیه می رساندند.

۲ـ از نظر نظامی؛ آزادسازی شهر «سلمی» امنیت راه ارتباطی میان حومه شمالی استان «حماه» و حومه شمالی استان «لاذقیه» را تأمین کرد و این امکان را برای ارتش سوریه فراهم آورد تا هرچه آسان‌تر و سریعتر بر مثلث «جسر الشغور» ـ «ادلب» و «سهل الغاب» در حماه سیطره یابد.

۳ـ از نظر استراتژیک؛ از نظر حمایت های تسلیحاتی و لجستیکی ترکیه از تروریست های داعش در لاذقیه به ویژه «سلمی» سیطره ارتش سوریه بر این شهر ممکن است به قطع دست فاسد آنکارا در سوریه بیانجامد و درست به همین دلیل است که مقامات آنکارا احساس می کنند سیلی محکمی از دولت و ملت سوریه خورده اند.

در ادامه گزارش النشره آمده است: مسأله دیگری که در اینجا باید به آن اشاره کرد، زمان تحقق این دستاورد یعنی تسلط بر شهر «سلمی» است. سیطره ارتش سوریه بر این شهر درست در زمانی اتفاق افتاد که آنکارا به دلیل درگیری با بحران های جدی مانند «تنش با مسکو و بغداد» نمی تواند برای بازپس گیری سلمی وارد عمل شود. بنابراین مقامات آنکارا ترجیح دادند تا درد سیلی که خوردند را تحمل کرده و منتظر تحولات میدانی دیگری در سوریه باشند. 

این پایگاه لبنانی همچنین نوشت: با توجه به دستاوردهایی مهمی که ارتش سوریه اخیرا به دست آورده است، اکنون این سؤال مهم به اذهان متبادی می شود که روند مذاکرات صلح سوریه که قرار است در روز ۲۵ ژانویه برگزار شود، چگونه خواهد بود؟ در پاسخ باید گفت در هرگونه مذاکرات یک قاعده طلایی وجود دارد و آن اینکه طرف های مذاکره متناسب با حجم موفقیت ها و دستاوردهای میدانی خود می توانند امتیازات سیاسی از طرف مقابل بگیرند و این بدان معناست که دستاوردهای اخیر ارتش سوریه تمامی آرزوهای متجاوزان در مذاکرات صلح آینده را بر باد خواهد داد. حال باید دید معارضان سوری چه رویکردی را برای مذاکرات آینده در پیش خواهند گرفت؟ آیا به شکست خود اذعان می کنند و یا باز هم دست و پا خواهند زد؟ و آیا برای سرپوش نهادن بر شکست خود ضمن کارشکنی در مسیر مذاکرات در جهت به تعویق افتادن آن گام بر می دارند؟ تمامی این گزینه ها محتمل هستند.

به هر حال سقوط سلمی که تروریست ها نام موسوم به پایتخت انقلاب به آن داده بودند تاثیر شگرفی در نبرد لاذقیه و چه بسا حومه حماه خواهد داشت و تروریست ها و حامیان آنها به هراس وا داشته است زیرا آنها نگران تروریست ها در سهل الغاب در حومه حماه هستند. اگر ارتش سوریه بر ارتفاعات لاذقیه مسلط شود مواضع تروریست ها یکی پس از دیگری در هم می شکند.سقوط سلمی به اعتراف یکی از سرکرده های گروه های تروریستی به مفهوم سقوط جبل الاکراد است.

برچسب‌ها