سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران از تهیه و انتشار بانک اطلاعاتی تولیدات علمی پژوهشگران فضایی ایران و نیز حمایت از پایان نامه های دانشجویی مرتبط با سامانه های ماهواره ای ۶ دانشگاه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن حدادپور با اشاره به اجرای بیش از ۵۰ پروژه در پژوهشگاه فضایی ایران در حوزه طراحی و ساخت ماهواره‌های سنجشی و مخابراتی، طراحی و ساخت و پرتاب کاوشگرها، ناوبری و موقعیت‌یابی، سامانه‌های فضایی و زیرساختی، گفت: برخی از این پروژه ها به اتمام رسیده و برخی دیگر نیز ادامه دارد.

وی به راه‌اندازی مرکز یکپارچه‌سازی و آزمون پژوهشگاه فضایی ایران با ۹ آزمایشگاه تخصصی اشاره کرد و افزود: از ابتدای دولت یازدهم تاکنون طراحی، ساخت و تست ماهواره مخابراتی- تحقیقاتی SRI۱، طراحی و ساخت ریزماهواره ناهید، طراحی و اجرای شبیه‌ساز عمومی ماهواره در محیط مجازی، تحلیل ماموریت، امکان‌سنجی و طراحی مفهومی اولین ماهواره مخابراتی زمین‌آهنگ قائم‌۱ و تدوین راهبردی ماهواره‌های مخابراتی GEO در افق سال ۱۴۰۴ در پژوهشکده سامانه‌های ماهواره صورت گرفته است.

حدادپور با اشاره به انجام برخی پروژه ها در پژوهشکده های مواد و انرژی، سامانه‌های حمل و نقل فضایی و مکانیک خاطرنشان کرد: پژوهشگاه فضایی ایران یک مرکز تحقیقات فضایی نیز دارد که در زمینه‌های لینک تله‌متری و تله‌کامند باند Ku، لینک مخابراتی باند X، طراحی سامانه آشکارسازی و موقعیت‌یابی ماهواره (TLE) و تلسکوپ مداری، فعالیت می‌کند.

وی از جمله دیگر پروژه‌های این مرکز به پروژه‌های پهنه‌بندی ریسک آتش‌سوزی در عرصه‌های منابع طبیعی، ارزیابی روند تغییرات پوششی عرصه‌های منابع طبیعی با استفاده از سنجش از دور، آشکارسازی آتش‌سوزی در عرصه‌های منابع طبیعی با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای و همچنین بررسی، طراحی و ایجاد سیستم اندازه‌گیری، تحلیل، مدیریت و پایش اطلاعات سطح زیرکشت و فرآیند تولید برنج با استفاده از فناوری‌های ماهواره‌ای و GIS اشاره کرد.

سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی از همکاری پژوهشکده سامانه‌های ماهواره با دانشگاه‌های صنعتی شریف، خواجه نصیرالدین طوسی، امیرکبیر، بهشتی، امام حسین‌ (ع) و آزاد (واحد علوم و تحقیقات) خبر داد و گفت: از سال ۹۰ تاکنون، پژوهشگاه فضایی ایران به‌‌عنوان یک مرکز تحقیقاتی و پژوهشی اقدام به تهیه بانک اطلاعاتی تولیدات علمی پژوهشگران پژوهشگاه فضایی ایران کرده که نتیجه آن در کتابی با همین نام، به چاپ رسیده است. 

حدادپور در مورد برنامه‌ریزی برای برنامه ششم توسعه اظهار داشت: برنامه پژوهشگاه فضایی، توسعه فناوری‌های فضایی با رویکرد فناوری کاربردی و خودکفایی کشور در زمینه خدمات مخابراتی و سنجشی مورد نیاز است. در این راستا از تمامی ظرفیت‌های پژوهشگاه و بخش‌های دولتی و خصوصی داخلی و همچنین فرصت‌های بین‌المللی حداکثر بهره برداری صورت خواهد گرفت.

به گفته وی، اهم فعالیت‌های پژوهشگاه فضایی ایران، رسیدن به محصول فضایی از طریق توسعه فناوری‌های مرتبط و امور پژوهشی است که در این زمینه سعی خواهد شد، منابع لازم در کوتاه مدت از طرق مختلف کسب شود و در بلند مدت نیز با رسیدن سطح فعالیت‌ها به سوددهی، بخش عمده هزینه‌ها از طریق فن‌بازار و فروش خدمات و فناوری فضایی تامین شود.