به گزارش خبرنگار مهر، در آستانه لغو تحریمهای نفتی ایران، قیمت اکثر شاخصهای معتبر طلای سیاه در بازار جهانی در معاملات منتهی به ۸ ژانویه با سقوط آزاد همراه شد.
بر این اساس در معاملات روز گذشته به دلیل ضعف اقتصاد چین، افزایش ذخیرهسازی نفت در آمریکا و وجود ۱.۵ تا ۲ میلیون بشکه نفت مازاد در بازار، قیمت نفت با بیشترین میزان کاهش در طول ۱۲ سال گذشته تاکنون روبرو شد. در همین حال، پیشبینی میشود شیب سقوط آزاد قیمت بهای طلای سیاه در بازار جهانی در معاملات هفته جاری تندتر شود.
از این رو در معاملات روز گذشته جمعه، شاخص برنت دریای شمال با کاهش یک دلار و ۹۴ سنتی و ثبت سقوط ۶.۳ درصدی قیمتی برای نخستین بار در سطوح کمتر از ۲۹ دلار به ازای هر بشکه معامله و بهای نفت برنت دریای شمال در نهایت در سطح ۲۸ دلار و ۹۴ سنت در بازارها دادوستد شد.
همچنین قیمت هر بشکه نفت وست تگزاس آمریکا در معاملات روز گذشته با ثبت کاهش یک دلار و ۷۸ سنتی به بشکهای کمتر از ۲۹ دلار و ۴۲ سنت رسید، ضمن آنکه سبد نفتی اوپک هم در محدوده بشکهای ۲۵ دلار خرید و فروش شده است.
علاوه بر این، در معاملات منتهی به هشتم ژانویه، بهای سبد نفتی اوپک با ثبت کاهش یک دلار و ۶۹ سنتی به بشکهای ۲۹ دلار و ۸۰ سنت، قیمت نفت سبک و شیرین آمریکا با کاهش دو دلار و ۴۸ سنتی، بشکهای ۳۴ دلار و ۶۳ سنت و شاخص نفت برنت دریای شمال با ثبت کاهش دو دلار و ۲۱ سنتی، بشکهای ۳۴ دلار و ۳۱ سنت در بازار داد و ستد شده است.
البته شاخص قیمت نفت دوبی با ثبت کاهش یک دلار و ۹۰ سنتی به بشکهای ۳۰ دلار و ۱۸ سنت، شاخص نفت عمان با ثبت کاهش یک دلار و ۴۳ سنت، بشکهای ۳۰ دلار و ۶۳ سنت در بازار معامله شده است.
این در حالی است که قیمت هر بشکه نفت سبک و سنگین صادراتی ایران هم در معاملات منتهی به هشتم ژانویه از گزند سقوط آزاد قیمتها در امان نماند به طوری که هر بشکه نفت سبک صادراتی ایران با ثبت کاهش یک دلار و ۸۵ سنت در محدوده ۲۹ دلار و ۳۵ سنت و بهای هر بشکه نفت خام سنگین صادراتی ایران با ثبت کاهش دو دلار و ۲۳ سنتی در محدوده ۲۶ دلار و ۳۰ سنت به مشتریان عرضه شده است.
از سوی دیگر از ابتدای سال ۲۰۱۶ میلادی تاکنون متوسط قیمت فروش هر بشکه نفت سبک صادراتی ایران ۲۹ دلار و ۳۵ سنت و هر بشکه نفت خام سنگین صادراتی بشکهای ۲۶ دلار و ۳۰ سنت معامله شده است که بیشترین میزان کاهش قیمت نفت صادراتی ایران در طول ۱۲ سال گذشته تاکنون به شمار میرود.
این در حالی است که همزمان با افزایش ۵۰۰ هزار بشکهای تولید و صادرات روزانه نفت ایران در دوران پساتحریم، پیشبینی میشود بهای نفت هر بشکه نفت خام سبک و به ویژه سنگین صادراتی ایران در معاملات پیشرو حتی تا سطح کمتر از ۲۰ دلار کاهش یابد.
در همین حال، از ابتدای سال ۲۰۱۶ میلادی تاکنون متوسط قیمت سبد نفتی اوپک، بشکهای ۲۹ دلار و ۸۰ سنت، نفت وست تگزاس آمریکا بشکهای ۳۴ دلار و ۶۳ سنت، نفت برنت دریای شمال بشکهای ۳۴ دلار و ۳۱ سنت، نفت دوبی بشکهای ۳۰ دلار و ۱۸ سنت و نفت عمان بشکهای ۳۰ دلار و ۶۲ سنت در بازار جهانی معامله شده است.