فاطمه خمسه در گفتگو با خبرنگار مهربا اشاره به اهمیت پهنه بندی در بخش کشاورزی اظهارداشت: این نوع پهنه بندی به معنی مرحله تعیین محدوده جغرافیایی در حوزه روستا یا دهستان براساس شاخصهای تعیین شده است که دراین راستا زمینه افزایش توانمندی و کارآیی تولیدکنندگان، بهرهبرداران بخش کشاورزی و ارتقاء بهره وری در سطح عرصههای تولیدی این بخش فراهم و محقق میشود.
وی افزود: فعالیتهای مربوط به پهنه بندی، مسئولان و ناظرانی با وظایف مشخص دارد که شناسایی استعدادها، تواناییها، ظرفیتها و مشکلات موجود در توسعه کشاورزی پهنه، تهیه بانک اطلاعات مزارع و بهره برداران، دسته بندی آمار و اطلاعات مورد نیاز بهره برداران بخش و مشارکت در اجرای طرحهای آماری از آن جمله است.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین تصریح کرد: در پهنه بندی مراکز خدمات جهاد کشاورزی مسئولان هم مشارکت دارند که مطالعه مقدماتی دهستان، تکمیل شناسنامه مزارع و بانک اطلاعات بهره برداری و اتصال به شبکه دانش کشاورزی اشاره کرد.
خمسه به بیان برنامه زمانبندی فعالیتهای آموزشی ترویجی در پهنهها پرداخت و اضافه کرد:تعیین کارشناس مسئول پهنه و تعداد روستا، محصولات پهنه، مشخصات بهره برداران، بارگذاری اطلاعات پهنه روی نرمافزار، تعیین اولویتها و نیازهای پهنه، تدوین برنامه عملیاتی برای پهنه و اجرای برنامه عملیاتی از فعالیتهای آموزشی است که در پهنهها دنبال میشود.
وی در خصوص نحوه انجام پهنه بندی در استان قزوین هم گفت: برگزاری جلسات متوالی به مدت سه روز با حضور مسئولان مراکز جهاد کشاورزی شهرستانها و پهنه بندی مراکز براساس تعداد کارشناسان کشاورزی هر مرکز و تعداد بهرهبرداران هرپهنه، تنوع محصولی و همجوار بودن در سطح نقشه جغرافیایی از مراحل پهنه بندی در استان است.
خمسه خاطرنشان کرد: پهنهبندی کشاورزی از موضوعات تعریف شدهای است که در راستای طرح نظام نوین ترویج صورت میگیرد.