به گزارش خبرنگار مهر، سید مرتضی سقائیاننژاد شامگاه یکشنبه در جلسه شورای اسلامی شهر قم که با حضور استاندار قم برگزار شد، با اشاره به اهمیت تحقق مدیریت یکپارچه در شهرها اظهار داشت: در شهرهای امروز ۲۵ دستگاه فرمان میدهند درحالی که بدن انسان اگر دو مغز داشت، نابود میشد.
وی مشکل دیگر شهرداریها را نداشتن درآمدهای پایدار دانست و به تلاشهایی که در این عرصه صورت گرفته اشاره کرد.
سقائیاننژاد با اشاره به اینکه در مدیریت شهری بهای خدماتی که داخل شهر ارائه میشود روشن نیست، گفت: معضل دیگر نبود برنامه در شهرها است که امکان حرکت اثرگذار را گرفته است.
وی با اشاره به اینکه سال ۹۲ و ۹۳ جزو سالهای پر درآمد شهرداری قم بودهاند، اظهار داشت: بودجه نقدی شهرداری در سال گذشته ۳۲۵ میلیارد تومان و غیر نقدی ۲۲۵ میلیارد تومان بود.
هزینه سالانه نگهداری از شهر قم
شهردار قم با اشاره به اینکه سالانه ۲۷۰ میلیارد تومان برای صرف نگه داشتن شهر قم میشود، خاطرنشان کرد: در این شهر ۱۴ پروژه اولویتدار در نظر گرفته شده که اگر اینها بخواهد تمام شود ۳۴۲۵ میلیارد تومان نیاز داریم.
به گفته وی، اصلاح و تعمیر تجهیزات و ماشین آلات هم ۹۵ میلیارد تومان هزینه روی دست شهرداری خواهد گذاشت.
سقائیاننژاد ادامه داد: همه اینها برای وقتی است که شهر دچار بحران نشود و هزینههای اضافه به دوش شهر نباشد.
وی با اشاره به اینکه امروز شهرداری قم دچار بحران است، گفت: بدهیهای انباشته شهرداری یکی از عوامل بحران است که به رقم هزار و ۷۳۰ میلیارد تومان رسیده و سود بانکی پول ۴۵۰ میلیارد تومان در سال است.
شهردار قم تأکید کرد: اینها واقعیتهایی است که باید با آن آشنا باشیم و اگر نباشیم درست برنامهریزی نمیکنیم.
وی افزود: کوشش ما این است که شهرداری را به یک مدیریت قبراق تبدیل کنیم و جایگاه شهرداری را به آن باز گردانیم.
سقائیاننژاد گفت: باید در شاخههای مختلف اولویتبندی کنیم و تقسیم کار داشته باشیم اما اینها حمایت مدیریت استان را لازم دارد.
بسته شدن شیر آب شرب به روی شهرداری
وی با اشاره به اهمیت تأمین منابع آبی برای شهرداری، اضافه کرد: ۳۰۰ لیتر از آب شربی که برای فضای سبز استفاده میکنیم قطع شده است که تقاضا کردیم به ما چاه بدهید و چند ماه است که این موضوع محقق نشده است.
شهردار قم افزود: استاندار سابق به ما ۳۰۰ لیتر پساب قول داد که آن هم محقق نشد درحالی که برای رفع مشکلات زیست محیطی نیاز به گسترش فضای سبز داریم.
وی اظهار داشت: سرانه فضای سبز قم ۲ و نیم متر است که میخواستیم تا پایان سال به ۳ متر افزایش دهیم.
سقائیاننژاد گفت: قرار شد اطراف منطقه زنبیل آباد ۶ چاه به ما واگذار شود تا ۱۲۰ لیتر در ثانیه به ما آب دهد که ۴۰۰ هکتار فضای سبز در بلوار مرجعیت و پردیسان ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: قرار بود وزارت راه و شهرسازی لوله گذاری را انجام دهد و این چاهها در اختیار ما قرار بگیرد.
شهردار قم با اشاره به اینکه بدهیهای شهرداری ۵ برابر درآمد نقدی سالیانه است، گفت: افت شدید درآمد سالیانه شهرداریها از دیگر مسائلی است که باید به آن توجه کنیم.
وی با اشاره به حجم بالای پروژههای عمرانی مورد نیاز در قم، گفت: دهها خیابان و دهها تقاطع غیر همسطح باید ایجاد شود تا قم به جایگاه خود برسد.
سقائیاننژاد با اشاره به تلاش شهرداری برای تدوین برنامه چشم انداز در افق ۱۴۰۴ گفت: سال ۹۵ اول سالی خواهد بود که شهرداری قم برنامه دارد.