به گزارش خبرنگار مهر، محمدکاظم چغازردی در نشستی خبری با اشاره به لغو تحریم بانک سپه، توسعه برنامه های عملیاتی، افزایش سرمایه بانک، بهره گیری از الزامات بانکداری بین الملل، تقویت سرمایه، بهبود ساختاری ارزی شعب و توسعه ساختار نرم افزاری و سخت افرازی را از مهمترین برنامه های این بانک برای دوران پساتحریم اعلام کرد.
مدیرعامل بانک سپه با بیان اینکه شرایط رفع تحریم بانک با سایر دستگاه ها متفاوت بود، افزود: فعالیت های بانک سپه در بخش صنعت و معدن، کشاورزی، سیمان، نفت و پتروشیمی و ... در قالب شرکت سرمایه گذاری امید انجام می شد.
وی گفت: قرار است در شرایط جدید، این شرکت پالایش و سرمایه گذاری در طرح های توسعه ای انجام و منابع به سمت بخش خصوصی هدایت شود؛ بنابراین با توجه به شرایط اقتصادی کشور نقش آفرینی سرمایه گذاری امید تغییر خواهد کرد.
چغازردی یادآورشد: بانک سپه به دلیل دارا بودن ظرفیت های مناسب تا پیش از سال ۱۳۸۵ و تحریم ها، فعالیت های ارزی انجام می داد به گونه ای که از ۳۰ تا ۳۵ میلیارد دلار حجم تجارت بین المللی بانکها، نزدیک به ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از این رقم متعلق به بانک سپه بوده است.
مدیرعامل بانک سپه گفت: بانک در لندن دارای بانک بین المللی است، همچنین سه شعبه در آلمان، فرانسه و ایتالیا دارد؛ البته شعبه ایتالیایی تنها شعبه ایرانی در این کشور است. این بانک در دوران پساتحریم برنامه های مناسبی را برای شعب خود در خارج از کشور دارد؛ ضمن اینکه براساس مذاکرات انجام شده، شعبه رم اهمیت زیادی خواهد داشت.
وی افزود: اگرچه فعالیتهای ارزی بانک سپه بعد از تحریم با مشکل مواجه شد اما توان حرفه ای بانک سبب شد تا اثرات تحریم کاهش یابد و در بخش ریالی فعال تر شود.
چغازردی با بیان اینکه بانک سپه دوران تحریم را با تدبیر و وفاق درونی و با بهره گیری از ظرفیت بخش ریالی سپری کرده است، اضافه کرد: برای رفع تحریم بانک سپه، از ظرفیتهای نظام استفاده شده که دلیل آن، جایگاه این بانک در اقتصاد کشور است.
مدیرعامل بانک سپه درباره وجود منابع بلوکه شده این بانک در زمان تحریم گفت: به دلیل حرفه ای بودن این بانک، منابع آن در زمان تحریم بلوکه نشد ضمن اینکه تعهدات بین المللی نیز نداریم.
وی با بیان اینکه با برقراری سوئیفت آماده انجام امور ارزی هستیم، گفت: همچنین قرار است ضمن فعال شدن شعب خارجی، به سرعت ارتباط با کارگزاریهایی که در گذشته با آنها همکاری داشتیم، بار دیگر برقرار شود.