قم - مدیرکل حفاظت محیط زیست قم، وجود صنایع آلاینده در اطراف شهر قم را از معضلات جدی این شهر دانست و گفت: نیروگاه قم دومین عامل آلودگی هوا در این استان است.

به گزارش خبرنگار مهر، رحمان دانیالی پیش از ظهر سه‌شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که به منظور ۲۹ دی، روز ملی هوای پاک برگزار شد، با اشاره به شعار «نقش من در هوای پاک چیست»، اظهار داشت: هرکسی باید بر نقش خود در ایجاد هوایی پاک آگاه باشد.

وی با بیان اینکه هر انسانی به طور متوسط روزانه ۲۲ هزار بار تنفس می‌کند و به ۵ کیلوگرم هوا نیاز دارد، گفت: اگر این هوا آلوده باشد خسارت‌هایی را برجای می‌گذارد و امروز متأسفانه تبعات آلودگی هوا آنگونه که باید روشن نشده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم یا بیان اینکه بخشی از آلودگی‌ها مانند ریزگرد‌ها طبیعی‌اند و برخی مصنوعی است،  تصریح کرد: امروز متأسفانه ۶ درصد اشتغال و فعالیت اقتصادی در قم مربوط به کشاورزی و ۹۴ درصد مربوط به صنایعی است که خیلی از آن‌ها حداقل‌ها را برای برخورداری از هوایی پاک رعایت نکرده‌اند.

شاخص آلودگی هوا در قم به مرحله بحرانی نرسیده است

وی در خصوص ریزگرد‌ها نیز گفت: گرچه این پدیده در قم مقطعی است اما می‌تواند سلامتی انسان را به خطر اندازد؛ طبق آمار ۷۰ درصد انسداد عروق و ۱۲ تا ۲۴ درصد بیماری‌های قلبی ناشی از آلودگی هوا است و تلفات ناشی از آلودگی هوا بیشتر از سوانح رانندگی است.

دانیالی عنوان کرد: قم تنها کلان شهر کشور و با جمعیت بیش از یک میلیون نفر است که شاخص آلودگی هوا در آن به مرحله ناسالم و بحرانی نرسیده است و امیدواریم این شاخص را همچنان بهبود بخشیم.

وی وجود صنایع آلاینده در اطراف شهر قم را از معضلات جدی دانست و گفت: در راستای کاهش آلودگی هوا در استان، اقدامات گسترده‌ای از جمله عدم صدور مجوز به صنایع آلاینده و نیز جلوگیری از فعالیت واحدهای آلاینده انجام گرفته است و باید ساماندهی این واحد‌ها را با کمک سایر نهاد‌ها داشته باشیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست قم با بیان اینکه هر وسیله نقلیه خصوصی ۴ برابر وسیله نقلیه عمومی آلودگی ایجاد می‌کند، افزود: قم بیشترین موتورسیکلت را دارد که این موتور‌ها ۶ برابر دیگر وسایل آلودگی صوتی و ۸ برابر آلودگی هوا ایجاد می‌کنند و باید برای ساماندهی و کاهش تعداد آن‌ها اقداماتی صورت بگیرد.

نیروگاه‌ها در قم دومین عامل آلودگی هوا هستند

وی وجود نیروگاه‌ها در جوار شهر قم را از دیگر معضلات برای تشدید آلودگی هوای قم عنوان کرد و ابراز داشت: طبق برآوردی که به عمل آمده نیروگاه فعلی قم در جوار این شهر سالانه حدود یک میلیارد و ۱۴۰ میلیون متر مکعب گاز مصرف می‌کند و به دلیل کمبود گاز، در فصل سرد سال از گازوئیل نیز استفاده می‌کند.

دانیالی با بیان اینکه نیروگاه‌ها در قم دومین عامل آلودگی هوا هستند، گفت: از آن جایی که مکان نیروگاه‌های قم مورد تأیید نیست لذا حداقل خواسته ما جابه جایی این نیروگاه‌ها است.

وی با شاره به اینکه شرکت گاز اقدام به گازرسانی برخی واحد‌ها کرده است، افزود: اداره محیط زسیت با گازرسانی به برخی واحد‌ها از جمله کوره‌های آجر پزی مخالف است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست قم، تخلیه وسایل نقلیه در هسته مرکزی شهر و اطراف حرم مطهر، تشدید برخورد با وسایل نقلیه دودزا توسط نیروی انتظامی، سرمایه گذاری در زمینه انرژی‌های پاک، افزایش ظرفیت گازرسانی به نیروگاه‌ها و تعطیلی ادارات در روز پنجشنبه و افزایش فضای سبز را از راهکار‌های کاهش آلودگی هوا نام برد.

وی با بیان اینکه آلودگی هوا یک معادله چند وجهی است و فرهنگ سازی بزرگ‌ترین کاری است که در عرصه محیط زیست باید انجام شود، گفت: همه باید دست به دست هم دهیم تا هوایی پاک داشته باشیم؛ صنعت باید به سمت صنعت پاک برود و مردم و مسئولان باید به این باور برسند.

دانیالی از برگزاری همایش ملی «اسلام و محیط زسیت» خبر داد و ادامه داد: این همایش در ۲۸ بهمن‌ماه سال جاری در دانشگاه قم برگزار خواهد شد و اداره کل محیط زیست در صدد تداوم چنین همایش‌هایی است.