به گزارش خبرگزاری مهر، نشست نقد کتاب «تجاریسازی تحقیق با تأکید بر حوزه علوم انسانی» با حضور بختیار محمودپور، نویسنده کتاب و لیلا نامداریان، استادیار ایرانداک، بهعنوان منتقد این کتاب برگزار شد.
محمودپور در ابتدا به معرفی کتاب پرداخته و گفت: این کتاب مستخرج از پایاننامه دکتری اینجانب است.
وی افزود: در جریان تحقیق فرآیند تجاریسازی در علوم انسانی ادبیات نظری گستردهای نداشت و این اولین کتاب به زبان فارسی در عرصه تجاری سازی علوم انسانی بهشمار میرود.
استادیار موزه علوم و فناوری گفت: سؤال اساسی در این زمینه این بوده است که آیا بررسی رویکرد تجاریسازی به دانشگاه و علوم انسانی درست است یا خیر.
در ادامه نامداریان هدف از نگارش این کتاب را تشریح چالشهای پیشروی تجاریسازی علوم انسانی عنوان کرد و افزود: چالشهای قانونی برای این امر نیز در این کتاب بررسی شده است.
وی ضمن ارائه نقاط قوت کتاب گفت: در این کتاب بهطور آشکار بین علوم انسانی و دیگر علوم تمایز قائل شده و نو بودن و مستند بودن اثر به لحاظ تأکید بر علوم انسانی از ویژگیهای برجسته این کتاب است.
استادیار ایرانداک در ادامه به نقد ساختاری و محتوایی کتاب پرداخت و افزود: به لحاظ ساختاری کتاب فاقد مقدمه و همچنین فهرست مندرجات فاقد عناوین فصول است.
نامداریان با اشاره به اشکالات نگارشی گفت: جای خالی نمایهسازی و واژهنامه نیز در کتاب مشهود بوده و بهتر بود در پایان هر فصل جمعبندی و نتیجهگیری درج میشد.
نامداریان با اشاره به محتوای کتاب تصریح کرد: در این کتاب تأکید زیادی بر روی تجاریسازی علوم انسانی شده در حالی که اگر تجاریسازی اتفاق نیفتد هویت علوم انسانی تضعیف نخواهد شد.
در پایان نویسنده کتاب به پرسشهای حاضران پاسخ داد و در پایان جلسه نقد کتاب، از سوی بهزاد دوران، معاون پژوهش پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، به نویسنده و منتقد این کتاب لوح تقدیر اهداء شد.