همدان- رئیس کمیسیون فنی، عمرانی و شهرسازی شورای شهر همدان گفت: دبیرخانه شهر سبز پایدار در همدان تشکیل و مشاور اجرایی طرح نیز انتخاب شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم مولوی ظهر سه‌شنبه در جلسه کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر همدان که پیرامون بررسی مطرح‌شدن همدان به‌عنوان شهر سبز پایدار جهان اسلام تشکیل شد، گفت: در تفاهم ای شهر همدان به‌عنوان اولین پایلوت شهر سبز جهان اسلام انتخاب شد که این انتخاب در زمان خودش مورد اعتراض سایر شهرها قرار گرفت.

وی در ادامه بابیان اینکه دبیرخانه شهر سبز پایدار در همدان تشکیل و شهردار مشاور اجرایی طرح را انتخاب کرد، گفت: شهردار همدان در سمینارهای مرتبط با این موضوع که در کشور برگزار شد حضور فعال داشته و در همایش رهبران شهر سبز جهان در وین اتریش نیز شرکت کرده است.

وی با اشاره به اینکه همدان کاندیدای برخی حوزه‌های دیگر نیز شد، گفت: ریاست دبیرخانه به شهر تبریز سپرده‌شده و در این جریان شهرهایی مثل قاهره نیز مطرح بودند.

اطلس فرهنگی شهرهای جهان اسلام تهیه می‌شود

مولوی همچنین بابیان اینکه اطلس فرهنگی شهرهای جهان اسلام تهیه می‌شود ادامه داد: همدان به‌عنوان شهر سبز پایدار انتخاب‌شده و در این راستا خرید تاکسی‌هایی که آلودگی‌های محیط زیستی ایجاد نمی‌کنند برنامه‌ریزی‌شده است.

وی بابیان اینکه برای رسیدن به شهر سبز ایده ال باید کارگروه خاصی تشکیل داد، گفت: برای تحقق این رویداد همکاری سازمان‌های دیگر نیز باید مدنظر باشد.

مولوی بابیان اینکه وقتی دولت یا متولیان مجموعه‌ای خاص تخریب گسترده محیط زیستی انجام می‌دهند مردم به‌عنوان بخش خصوصی حوزه دفاع از محیط‌زیست را ایجاد می‌کنند، تأکید کرد: درزمینهٔ حفظ باغات شهرداری داعیه‌دار محافظت از محیط‌زیست است و مطبوعات باید افکار عمومی را روشن کنند.

مولوی همچنین عنوان کرد: در هفته درخت‌کاری و در راستای اجرای کمربند شهر سبز جهان اسلام باید متولی برنامه‌هایی بود تا به همدانی آباد برسیم.

رئیس دبیرخانه شهر سبز همدان نیز در این جلسه به طرح و بررسی موضوعات مربوط به شهر سبز و اقدامات انجام‌شده در این راستا اشاره کرد و گفت: اجلاس ریو در شهر سبز با موضوع «آینده‌ای که می‌خواهیم» برگزار شد.

پروژه آگاه‌سازی زیست‌محیطی مردم در شهرک مدرس همدان انجام شد

حسن محمدی با اشاره به اینکه میزان مصرف انرژی در ایران معادل چین است و در ۲۰ سال گذشته یک و نیم درجه افرایش دما در ایران صورت گرفته و ایران مقام هفتم آلایندگی دنیا را دارد، اشاره کرد: همدان به‌عنوان آزمونه شهر سبز جهان اسلام برگزیده و در این راستا در همدان پروژه آگاه‌سازی زیست‌محیطی مردم در شهرک مدرس همدان انجام شد.

رئیس دبیرخانه شهر سبز همدان با اشاره به اینکه با حمایت شهردار پیگیری‌های لازم صورت گرفت، گفت:عمده مکاتبات با سفرای خارج از کشور انجام‌شده اما اجرای برنامه مستلزم طی کردن یک پروسه  ۴ ماهه است

وی در ادامه بابیان اینکه درزمینهٔ خرید اتوبوس‌های بی آر تی مشاوره‌های متعدد صورت گرفت و احداث ۲ پروژه  نیروگاه خورشیدی پیگیری شد و یک زمین ۵۰هکتاری برای احداث نیروگاه خورشیدی در نظر گرفته‌شده است، گفت: تهیه برق از نیروگاه خورشیدی در مراحل کسب مجوز است اما متأسفانه تاکنون مطالبات شرکت سرمایه‌گذار را پرداخت نکرده‌اند.

محمدی در ادامه با تأکید بر اینکه با تشکل‌های غیردولتی جلسات منظمی برگزار و مباحث شهر سبز عنوان شد، گفت: نیروی عظیمی در شهر سبز وجود دارد چراکه ۶۹ شهر در جهان به‌عنوان شهر سبز جهان مطرح هستند و همدان در رده هفتادم قرار دارد.

وی همچنین با اشاره به اینکه درروند معرفی همدان به‌عنوان شهر سبز پروژه‌های متعددی ارائه‌شده است، گفت: شرکت در اجلاس شکوفایی شهری و رایزنی باشخصیت‌های برجسته از دیگر کارهای انجام‌شده است.

درراه رسیدن به شهر سبز پایدار وظیفه‌ها مبهم است و برنامه‌ دقیقی ارائه نمی‌شود

رئیس کمیسیون خدمات شهری، حمل‌ونقل و ترافیک شورای شهر همدان نیز در این جلسه عنوان کرد: درراه رسیدن به شهر سبز پایدار یک سری برنامه‌ها باید ترسیم می‌شود اما وظیفه‌ها مبهم است و برنامه‌ دقیقی ارائه نمی‌شود.

کامران گردان با اشاره به اینکه با کلی‌گویی به‌جایی نمی‌رسیم و باید زمان اجرای برنامه‌ها را مشخص کنیم، گفت: تا در حوزه عمل کاری نکنیم ادعاها بیهوده است.

گردان همچنین عنوان کرد: اینکه همدان شهر سبز پایدار است در حد ادعا باقی‌مانده است و درزمینهٔ بازیافت زباله نیز باید بدانیم چقدر موفق بوده‌ایم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در تحقق شهر سبز پایدار برنامه مدونی نداریم و برنامه‌های عادی شهرداری را نمی‌توانیم به حوزه بین‌المللی بکشانیم، گفت: وظیفه شهردار این است که با بالادستی‌ها هماهنگ باشد تا کار پیشرفت کند و باید اقدام عملی انجام داد چراکه با حرف به‌جایی نمی‌رسیم.

عضو شورای شهر همدان نیز بابیان اینکه شورای شهر نیز تاکنون برنامه‌ای برای ارائه به زیرمجموعه نداشته و شهر سبز پایدار در حد حرف باقی‌مانده است، گفت: یک جوان تحقیقات میدانی  شهر سبز را شروع کرد اما استقبالی نشد و جای تأسف دارد که سیاست‌های مطرح‌شده در شورا ارزشمند نیست.

سید مجید موسوی با اشاره به اینکه حقایقی که باید درزمینهٔ شهر سبز تاکنون صورت می‌گرفته، صورت نگرفته و درخواست‌ها با تأخیر امضاشده است، گفت: باید قبول کنیم که سابقه انجام این کار را نداریم و در این قصه همدان به‌عنوان اولین شهر سبز جهان اسلام انتخاب‌شده ولی باید همچنان زیر ساختارها را مستحکم‌تر کنیم.

این انتظار که بخواهیم در کوتاه‌مدت به نتیجه برسیم خیلی واقعی نیست

موسوی همچنین با تأکید بر اینکه این انتظار که بخواهیم در کوتاه‌مدت به نتیجه برسیم خیلی واقعی نیست چراکه هماهنگی بین بخشی نداریم، گفت: تنها مطالعات اولیه‌ای صورت گرفته تا همدان به‌عنوان شهر سبز انتخاب‌شده است.

وی گفت: مجموعه شهرداری باید به کار اهمیت دهد و رسانه‌ها نیز برنامه‌ها را به مردم اعلام و نظرات را منعکس کنند.

نایب‌رئیس شورای شهر همدان نیز در این جلسه گفت: ضوابط حاکم بر حفظ باغات و ساخت‌وسازهای شهری را باید جدی گرفت.

حمیدرضا طبی مسرور بابیان اینکه علی‌رغم وجود قوانین مدون بعضی فضاهای خصوصی را ازدست‌داده‌ایم، عنوان کرد: کم‌توجهی از سوی برخی حوزه‌های دولتی باید رفع شود.

طبی مسرور بابیان اینکه درصد قابل‌توجهی از فضاهای سبز خصوصی به بناها اختصاص پیداکرده است، ادامه داد: حفظ فضای سبز و ایجاد شهر سبز پایدار از رویکردهای جهانی است و پرداختن به این مسئله به‌تنهایی پرداختن به شهر سبز نیست بلکه آب‌وخاک و معادن شهر سبز نیز موردتوجه است.

وی با اشاره به اینکه پردازش فضاهای سبز شهری و معماری نیز در این مقوله موردتوجه است، گفت: جداره‌های سبز و فضاهای سبز خصوصی در دهه‌های اخیر موردتوجه واقع‌شده است.

نایب‌رئیس شورای شهر همدان با اشاره به اینکه در طول سال‌های اخیر کمترین توجه به ضوابط معماری و شهرسازی شده است، عنوان کرد: قوانین بالادستی را باید جدی گرفت.