خبرگزاری مهر، گروه استانها - مژگان فرهنگیان: حضرت معصومه(س) در اول سال ۱۷۳ هجری قمری در شهر مدینه چشم به جهان گشودند، پدرشان امام موسی کاظم(ع) هفتمین امام همام و مادرش نجمه بود، کریمه اهل بیت(ع) همانند پدر خود از علم بالایی برخوردار بودند و این موضوع سبب شد تا پس از شهادت هفتمین پیشوای شیعیان پاسخگوی سئوالات و شبهات دینی دوران خود باشند.
ولایتمداری یکی از مهمترین خصوصیات اخلاقی این بانوی پرهیزگار است که این خصوصیت را نه در سخن بلکه در عمل اثبات کردند. حضرت معصومه(س) پس از شهادت امام موسی کاظم(ع) برای ملحق شدن به امام رضا(ع) کاروانی را آماده کردند و همراه بیش از ۳۰۰ نفر از شیعیان، شهر مدینه را به سوی خراسان ترک کردند.
حاکم ساوه که از نیروهای حکومت مأمون بود از حضور این کاروان در شهر خود مطلع شد و دستور حمله به آن داد که در این حمله بسیاری از شیعیان و امامزادگان به شهادت رسیدند که این موضوع شرایط بسیار سختی را برای کریمه اهل بیت(س) که قصد سفر به خراسان و ملحق شدن به برادر خود امام رضا(ع) را داشتند فراهم کرد و سبب شد که به سوی شهر قم بروند.
ورود حضرت معصومه(س) به شهر قم با استقبال مردم این شهر که از شیعیان و دوستداران خاندان اهل بیت(ع) بودند، همراه شد و کریمه اهل بیت(ع) ۱۷ روز در این شهر مهمان بودند. اما به دلیل بیماری روز دهم ربیعالثانی سال ۲۰۱ در سن ۲۸ سالگی دعوت حق را لبیک گفتند و این مهمان میزبان همیشگی مردم این شهر شد.
یکی از بزرگترین و مهمترین افتخارات که نصیب مردم قم شده است همجواری با کریمه اهل بیت(ع) است که آثار و برکات زیادی را برای آنها به همراه داشته است.
حضور مراجع و علما، بزرگان دینی، تأسیس حوزه علمیه و ورود امام خمینی(ره) به شهر مقدس قم و پیروزی انقلاب اسلامی از مهمترین و با ارزشترین آثار و برکات وجود بارگاه کریمه اهل بیت(س) در شهر مقدس قم است که هرسال میلیونها عاشق دلباخته را به سوی این شهر میکشاند.
حضرت معصومه(س) دارای فضائل و ویژگیهای بینظیری بودند که این خصوصیات سبب شد امام جواد(ع) و امام رضا(ع) به زیارت بارگاه کریمه اهل بیت(ع) تأکید کنند و بهشت را پاداش شخص زیارت کننده بدانند.
زنان و دختران جامعه باید «عفت و حیا» و همچنین «پاکدامنی و ولایت مداری» که از مهمترین خصوصیات این بانوی بزرگوار است را سرلوحه خود قرار دهند و با الگوگیری از کریمه اهل بیت(س) در مسیر رضای الهی گام برداشته و سعادتمند شوند.
حضرت معصومه(س) و خصوصیات اخلاقی
حجت الاسلام عسگر دیرباز، عضو مجلس خبرگان رهبری در زمینه شخصیت حضرت فاطمه معصومه(س) در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: افرادی که در شهر مقدس قم سکونت دارند این افتخار را دارند که زیر سایه دختر امام(ع) زندگی میکنند و این سعادت بسیار بزرگی است.
رئیس دانشگاه قم با اشاره به خصوصیات اخلاقی حضرت معصومه(س) افزود: نام این بانوی کرامت «فاطمه» است ولی به دلیل دوری از گناه در درجه بالایی قرار داشتند و به همین دلیل لقب «معصومه» را برای ایشان گذاشتند که به حق برازندهترین لقب برای کریمه اهل بیت(س) است.
وی با تأکید بر لزوم الگوگیری از خصوصیات اخلاقی و صفات حسنه حضرت معصومه(س) بیان کرد: ما باید در زندگی خود با تأسی به چنین الگوهایی از گناهان و لغزشها دوری کرده و با مطالعه زندگی چنین اشخاصی که توانستند در جامعه خود و حتی قرنهای متمادی الگوی بینظیری در زمینه اخلاق و عفت و پاکدامنی باشند سعادتمند و عاقبت به خیر بشویم.
حجت الاسلام دیرباز با بیان اینکه حضرت معصومه(س) برای اثبات ولایت مداری و تبعیت از برادر خود رهسپار ایران شدند، گفت: کریمه اهل بیت(س) پس از حرکت امام رضا(ع) به سمت خراسان رهسپار ایران میشوند و پس از شهر آوه به سمت شهر قم حرکت کرده و مورد استقبال بینظیر مردم قم قرار میگیرد که پس از ۱۷ روز زندگی در شهر قم بر اثر بیماری دعوت حق را لبیک میگویند.
معنویت و تقوای حضرت معصومه(س) مورد توجه زنان جامعه باشد
وی با اشاره به راههای الگو گرفتن از حضرت معصومه(س) ادامه داد: زنان و مردان جامعه اسلامی برای اینکه در مسیر رضای الهی گام بردارند و عاقبت به خیر شوند باید معنویت و نورانیت و تقوا که از مهمترین خصوصیات اخلاقی کریمه اهل بیت(س) بود را مورد توجه قرار دهند، اگر حتی رفتارمان چنین حالتی را در جامعه القا کند زمینه تحقق جامعه نبوی و علوی را فراهم کردهایم.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه وجود بارگاه کریمه اهل بیت(س) در شهر قم آثار و برکات زیادی برای این شهر به همراه داشته است، اظهار داشت: حضرت معصومه(س) بهگونهای زندگی کردند که امام(ع) لقب عصمت را به وی دادند، وجود حضرت معصومه(س) آثار و برکات زیادی را برای شیعیان و عاشقان مکتب اهل بیت(س) به همراه داشت و همواره میلیونها شیعه برای گرفتن حاجت رهسپار حرم کریمه اهل بیت(س) میشوند.
همانند حضرت معصومه «ولایت مداری» را در عمل اثبات کنیم
حجت الاسلام عبدالله حاجی صادقی، جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر، گفت: حضرت معصومه(س) تنها امامزادهای هستند که زیارتنامه ویژهای دارند و زیارت بارگاه ایشان مورد تأکید امام معصوم قرار گرفته و همانند حضرت عباس(س) برجستهترین فرزند امام(ع) است.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه حضرت معصومه(س) ولایت مداری را در عمل اثبات کردند، افزود: کریمه اهل بیت(س) در همت و یاری رساندن به امام رضا(ع) بسیار عالی اقدام کردند و همانند حضرت زینب(س) که در عمل به یاری امام حسین(ع) پرداختند، کریمه اهل بیت(ع) نیز هیچگاه امام رضا(ع) ولی و امام خود را تنها نگذاشتند.
وی با بیان اینکه وجود بارگاه کریمه اهل بیت(س) آثار و برکات بینظیری را برای شهر مقدس قم به ارمغان آورد، بیان کرد: ایجاد حوزه علمیه در قم یکی از مهمترین و با ارزشترین برکات وجود بارگاه این بانوی بزرگوار است که به لطف حرم ایشان علما و بزرگان دینی رهسپار شهر قم شدند و این شهر به پایگاه دین و دانش مطرح شد.
حجت الاسلام حاجی صادقی تصریح میکند: نیازمند شناخت عمیق خصوصیات اخلاقی و علمی حضرت معصومه(س) هستیم و باید آن را در زندگی خود جاری کنیم، این بانوی بزرگوار از خصوصیات برجستهای برخوردار بودند که یکی از مهمترین آنها ولایت مداری بود که باید با الگوگیری از آن در عمل همانند کریمه اهل بیت(س) ولایت مداری را در عمل اثبات کنیم.