به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «پرستو در قاف» سفرنامه حج شاعر معاصر، علیرضا قزوه در موضوع ادبیات است که توسط انتشارات سوره مهر روانه بازار شده است.
متن ادبی و تاریخی کتاب در قالب یادداشت های روزانه آمده است و طبع لطیف و شاعرانه ی نویسنده حج را طور دیگری می بیند و در جای جای سفر تراوشات ادبی و ذوقی خود را به شیوه نگارش درآورده است.
هر یادداشت حاوی ابیاتی از بیدل و سعدی و دیگر شاعران از جمله خود نویسنده و پاره هایی از «سفرنامه ناصرخسرو» تا «خسی در میقات» جلال آل احمد است.
به دلیل مطالعات گسترده نویسنده در مورد سرزمین وحی برای هر مکان تاریخچه ای می گوید، اگر جا داشته باشد از زمان حضرت آدم(ع) تا صدر اسلام و گاهی تا حکومت آل سعود؛ از تاریخ مسجدالنبی و مسجد الحرام تا مسجد شیعیان نخاوله در مدینه و مسجد کوچکی در میان مِنی که اثری از آن باقی نمانده است.
ویژگی دیگر کتاب، خشم نویسنده از سعودی ها و وهابی هاست که بر تمام مراحل سفر سایه انداخته و به خوبی به چشم می آید. صفحه به صفحه متن پر است از طعنه ها و فریادهای شاعر ایرانی بر سر علمای دین فروش وهابی و سلاطین دنیاپرست سعودی.
اواخر کتاب کار به ارائه آمار کشتارهای این سلسله پادشاهی می رسد که در همین چند ده سال اخیر بیش از دو میلیون مسلمان را شهید کرده اند اما به دشمنان اسلام کمتر از گل نگفته اند.
در قسمتی از کتاب اینگونه آمده است: «بوی مدینه می آید. این را از نم نم باران فهمیدم. دل ها بی تاب اند و چشم ها گریان. سمت چپمان مسجد شجره است. کم کم شهری سپیدپوش به استقبالمان می آید و من چقدر دوست دارم بقیع را ببینم و چقدر دلم می خواهد مدینه را بغل کنم و سرش را بگذارم روی شانه هایم.»