خبرگزاري مهر - گروه بين الملل : يك خبرنگار آمريكايي تهاجم آمريكا به عراق را فاجعه اي تاريخي توصيف كرد كه در نهايت باعث خواهد شد جاه طلبي هاي كاخ سفيد در منطقه كاهش يابد.

به گزارش خبرگزاري "مهر" موضوع هسته اي ايران به شوراي امنيت در حالي به شوراي امنيت گزارش شده است كه در خصوص نوع برخورد با ايران اختلافاتي جدي بين 5 عضو دائم شوراي  امنيت وجود دارد در اين بين سؤالاتي مطرح است كه آمريكا براي جلب نظر اعضاء شورا چه اقداماتي را صورت خواهد داد و راهبردهاي آمريكا براي برخورد با اين موضوع چگونه خواهد بود.

"جفري بلانكت" (Jeff Blankfort) تحليلگر و روزنامه نگار آمريكايي در اين باره به "مهر" گفت : آمريكا در حال حاضر در وضعيت بدي است و از ابتدا نيز اين طور بوده است. حقيقت اين است كه تهاجم به عراق بزرگترين فاجعه تاريخ سياست خارجي آمريكا بوده است كه چشم اندازي براي پايان آن ديده نمي شود، و اين كاملاً بعيد به نظر مي رسد كه آمريكا بتواند به ايران حمله كند و ممكن است هشدارهاي ضعيفي را از خود بروز دهد و بر اين باورم كه اين هشدارها براي مرعوب كردن دولت ايران است تا دست از توسعه انرژي هسته اي صلح آميز دست بردارد".

به گزارش "مهر" در چند روز اخير چند مقام مهم و همچنين ارشد آمريكايي از اقدام خصمانه و فشار بر ايران سخن گفته اند،  "جرج بوش" رئيس جمهورآمريكا، "ديك چني" معاون رئيس ، "كاندوليزا رايس " وزير امور خارجه ،"دونالد رامسفلد" وزير دفاع، "جان بولتون" سفير آمريكا در سازمان ملل ،" "نيكلاس برنز"معاون وزير امور خارجه و همچنين برخي از اعضاي كنگره همچون" تام لنتوس" عضو صهيونيست و يهودي سناي آمريكا و وزير دفاع رژيم صهيونيستي از جمله اين افراد هستند.

 اظهارات اين افراد سبب گمانه زني هاي درباره آينده  ايران و همچنين نحوه برخورد با موضوع هسته اي ايران در شوراي امنيت شده است.

به اعتقاد بلانكت ، ايران و همينطور ساير اعضاي دائم شوراي امنيت از اين مسئله اطلاع دارند آيا آمريكا مي تواند به ايران حمله كند يا خير.

بنابر اظهارات اين كارشناس آمريكايي، در حالي كه كه بسياري از اعضاي ارتش تحت آموزش آمريكا در عراق شيعه هستند و  همچنين گروههاي شيعه رابطه اي نزديك با ايران دارند كه در اين صورت (نگرش خصمانه آمريكا به ايران) آنها نيز نوك حمله خود را متوجه ارتش آمريكا در عراق  خواهند كرد.

در حالي كه به اعتقاد اين روزنامه نگار آمريكايي، جرج بوش ممكن است بتواند آن را درك كند رامسفلد و مشاورانش هم مطمئناً به اين مسئله واقف هستند.

همچنين بلانكت با اشاره به ابزارهاي مقاومت و فشارايران براي مقابله با فشارهاي آمريكا مي گويد:اگر به ايران حمله شود ايران مي تواند تنگه هرمز را ببندد و به طور مؤثري از خروج نفت از خليج فارس ممانعت به عمل آورند و اين مسئله مي تواند تاثيري شگرف در اقتصاد غرب بگذارد، چيزي كه بوش به خاطر انتخابات آن را نمي خواهد.

جداي از آن اين كارشناس آمريكايي با اشاره به اختلافات موجود در شوراي امنيت براي برخورد با ايران ميان اعضاي اين شورا مي گويد:روشن است كه هم روسيه وهم چين گرچه با هرگونه تلاش ايران براي دست يافتن به تسليحات هسته اي مخالفند، بايد به تهديد اسرائيل توازن ببخشند و ازروابط دوجانبه خود نيزبا ايران بهره مند شوند و ترجيح مي دهند اين رابطه كم نشود وهر كاري كه بتوانند انجام مي دهند،اما آنها مي توانند حالت بحراني وضعيت را كم كنند و سازمان ملل را از تحريم ايران دور نمايند.

اين روزنامه نگار آمريكايي همچنين در اين باره كه اسرائيل چه كار خواهد كرد،مي گويد: اگر شارون به كما نرفته بود، براي اينكه بتواند در انتخابات آينده حمايت هاي بيشتري را جلب كند و همچنين حمايت هاي كنگره آمريكا را كه تحت كنترل لابي صهيونيستي است و نقش مهمي  در حمله آمريكا به عراق داشت، به دست آورد احتمال حمله به ايران وجود داشت.

به گفته وي  اين همان لابي است كه  اكنون به كاخ سفيد فشار وارد مي كند تا هر اقدام لازم را براي توقف ايران از دستيابي به تسليحات به اصطلاح هسته اي جلوگيري كند.

بلانكت همچنين تصريح مي كند كه ايهود اولمرت جانشين شارون در تصميماتش با خويشتن داري عمل خواهد كرد و اين اقدام نه تنها به خاطر احتياط از آمريكا است، بلكه اروپا كه شريك عمده اي در تجارت با اسرائيل به شمار مي رود در اين روند مؤثر است كه به گفته وي  با حمله اسرائيل به ايران به لحاظ اقتصادي اروپا لطمات زيادي را خواهد ديد و پاسخ ايران به اين حمله در اين امر مهم است.

به گزارش مهر، برخي ديگر بر اين باورند كه اگر اختلافي بين اعضاي دائم شوراي امنيت وجود نداشته باشد، ايران بازنده اي بزرگ خواهد بود، اما برخي ديگر از تحليلگران علاوه بر ايران معتقدند كه طرف هاي بازنده ديگري نيز در اين ماجرا ممكن است وجود داشته باشد.

اين تحليلگر آمريكايي راهكار آبرومندانه اي را براي يك بحران تاريخي با اين ماهيت كه به گفته وي از سوي آمريكا و اسرائيل ايجاد شده است ،نمي بيند.

وي مي گويد: من البته نمي توانم درباره برنده و يا بازنده اين موضوع صحبت كنم، اگر حمله اي به ايران صورت گيرد بر اساس قوانين بين المللي "يك جنايت عليه بشريت" خواهد بود و در آن برنده اي وجود نخواهد داشت تنها بازندگان آن همه ما هستيم.