نمایشگر تلفن های همراه، تلویزیون و صفحات خورشیدی که در آینده ساخته می شوند با الهام از عملکرد نوعی حلزون بزرگ دریایی کارایی به مراتب بیشتری نسبت به محصولات امروزی خواهند داشت.

به گزارش خبرگزاری مهر، سلولهای رنگارنگ بافت گوشتی حلزونهای بزرگ دریایی تازه ترین نکته جذاب موجود در طبیعت برای دانشمندان است تا از آن برای ایجاد تحول در طیف گسترده ای از فناوریهای نوظهور استفاده کنند.

نکته ای که دانشمندان به آن اشاره می کنند این است که با الهام از ساختار این سلولهای خاص، نمایشگرهایی تولید خواهد شد که در مقایسه با نمونه های امروزی چشم نوازترند.

حلزونهای دریایی بزرگی که مورد توجه دانشمندان قرار گرفته اند در صخره های مرجانی اقیانوسهای آرام و هند زندگی می کنند و جالب اینکه توان ادامه حیات تا یکصد سال را هم دارند. اگرچه این آبزیان در آبهای نه چندان غنی از مواد مغذی زندگی می کنند اما قابلیت رشد یافتن تا ۱۲۰ سانتیمتر را دارند.

محققان دانشگاه کالیفرنیا در سانتا باربارا به تازگی بر روی سلولهای رنگارنگ بافت گوشتی این آبزیان متمرکز شده اند. این سلولها که با نام iridocytes شناخته می شوند طیف چشم نوازی از رنگها از جمله آبی، سبز، طلایی و حتی سفید را تولید می کنند.

در تحقیقات قبلی مشخص شده بود که حلزونهای دریایی رنگارنگ مواد مغذی انبوه جلبکهای فوتوسنتزی را که در کنار این حلزونها زندگی می کنند جذب خود کرده تا رشد خوبی داشته باشند.

اکنون محققان دانشگاه کالیفرنیا به بررسی این موضوع پرداخته اند که تعامل این سلولهای رنگارنگ با جلبکهای همسایه شان چگونه به تقویت فرآیند فوتوسنتز کمک می کند.

به عقیده محققان، فرآیند فوتوسنتز همانند سلولهای خورشیدی شامل تبدیل نور خورشید به انرژی است. از این رو هرچه بر دانش فعلی درباره مکانیسم نهفته در حلزونهای دریایی برای استفاده از نور خورشید افزوده شود می توان امیدوار بود که در آینده سلولهای خورشیدی مؤثرتری را تولید کرد.