به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، علینقی حیدریان ضمن بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا کنون بیش از ۵۷هکتار از اراضی ملی خلع ید شد، تصریح کرد: در این رابطه ۵۶فقره پرونده برای افراد خاطی تشکیل و به مراجع قضایی ارسال شده است.
وی همچنین با بیان اینکه از ابتدای سال جاری ۳۹ فقره پرونده تخریب و تصرف در محاکم قضایی طرح و به نتیجه رسیده، خاطرنشان کرد: ۵۶ هکتار خلع ید توسط ماموران یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان انجام شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان ادامه داد: با توجه به آماده باش کامل نیروهای یگان حفاظت در تمامی عرصه های ملی، روند نزولی در تصرفات عرصه ها را شاهد هستیم که این نشانگر تلاش شبانه روزی پرسنل یگان حفاظت اداره کل است.
حیدریان خاطرنشان کرد: همچنین ارتقاء دانش فرهنگ منابع طبیعی و انفال هم در بین آحاد جامعه عامل مهمی است که در تصرفات عرصه ها را کاهش داده است.
وی افزود: برای حفظ سرمایه های طبیعی استان سمنان با هرگونه تجاوز و تصرف كه كوچكترین تخریب و نابودی منابع طبیعی را در پی داشته باشد با شدت برخورد می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با تاکید بر برخورد جدی با متجاوزان به عرصه های طبیعی افزود: برای تحقق این امر، در برخورد قانونی و مقابله با سودجویان از انفال، هیچگونه اغماض و چشم پوشی نخواهد شد.
حیدریان تخریب و تصرف عرصه های منابع طبیعی را از مشکلات این بخش عنوان و بیان کرد: تصرف و تخریب منابع طبیعی طبق قانون جرم محسوب شده و با متخلفان برخورد قاطع و قانونی می شود.
وی با اشاره به وظیفه ذاتی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور مبنی بر حفاظت از عرصه های منابع طبیعی و انفال، آنرا از اولویت اول کاری اداره کل دانست و گفت: بخش اعظم وظایف اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استانها شامل حفاظت و احیاء است که در این راستا استان سمنان نیز توانسته است با تجهیز یگان حفاظت خود گامهای موثری را بردارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان همچنین افزود: از این رو تلاش ما با رویکرد حفاظت از انفال مهمترین مقوله است که امیدواریم با تخصیص اعتبارات لازم برای این بخش از سوی مسئولان ارشد استان حفاظت و مراقبت از عرصه های ملی بیش از پیش افزایش یافته و دیگر شاهد تصرفات غیر قانونی و عدوانی در عرصه های منابع طبیعی حتی در سطح اندک نیز نباشیم.
وی با تاکید بر حفظ و نگهداری جنگل ها و منابع طبیعی تصریح کرد: تمام افرادی که در این زمینه احساس مسئولیت دارند باید با مشارکت مردم در حفظ و نگهداری بیت المال بکوشند.
حیدریان در ادامه صیانت و حفاظت از جنگلها و مراتع، کنترل و کاهش عوامل تخریب و تجاوز، ترویج فرهنگ منابع طبیعی و توسعه فضای سبز، شناسایی و اعمال حاکمیت دولت در عرصه های جنگلی، مرتعی و بیشه زارهای طبیعی را از جمله وظایف این اداره برشمرد.
وی ضمن قدردانی ازهمراهی مسوولان و مقامات ارشد استان به خصوص مراجع قضایی و همکاران پر تلاش نیروی انتظامی برای برخورد با متخلفان به منابع طبیعی گفت:همچنان نیازمند همكاری مسوولان به ویژه مقامات قضایی استان برای احقاق حقوق ملت و مجازات متخلفان هستیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان یادآور شد: یگان حفاظت و پاسگاه های منابع طبیعی استان با شماره تلفن رایگان۱۵۰۴در تمام ایام شبانه روز آماده دریافت اطلاعات مردمی در رابطه با تخریب و تصرف عرصه های منابع طبیعی و برخورد با متخلفان خواهد بود.
حیدریان به دو مورد از موارد قانونی برخورد با متخلفان اشاره کرد و گفت: به استناد ماده ۵۵ مجموعه قوانین و مقررات حقوقی وزارت جهاد کشاورزی هر کس به قصد تصرف منابع ملی اقدام کند به یک سال تا سه سال حبس تادیبی محکوم خواهد شد همچنین در این راستا برابر تبصره ذیل ماده ۵۵ یگان حفاظت منابع طبیعی ماموریت دارد به محض اطلاع از هرگونه تصرف و تجاوز اراضی ملی نسبت به خلع ید و ضبط عرصه به نفع دولت اقدام و متخلف را تحت تعقیب کیفری قرار دهد.
استان سمنان با داشتن ۹ میلیون و هفتصد هزار هکتار عرصه منابع طبیعی و ۳۵۲ هزار هکتار جنگل، عرصه بسیار گسترده ای دارا است که این امر نیازمند توجه وحفاظت بیشتر را می طلبد.