اصفهان-شهردار اصفهان گفت: هریک از کلانشهرهای کشور برای ارتقا دیپلماسی شهری فعالیت‌هایی را انجام می‌دهند که هم‌افزایی میان خواهرخواندها می‌تواند در بالا بردن قدرت نرم جمهوری اسلامی موفق باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی جمالی‌نژاد ظهر چهارشنبه در آیین افتتاح بیست و پنجمین کنگره روابط عمومی‌ها و امور بین‌الملل شهرداری‌ کلانشهرها با اشاره به اینکه کلانشهرها در حال پوست‌اندازی هستند، اظهار کرد: در هزاره سوم تعریف قدرت، تغییرات ساختاری داشته و قدرت نرم به عنوان مولفه اصلی قدرت به حساب می‌آید.

وی ادامه داد: اگر ما به دنبال توسعه هستیم، باید از تمام ظرفیت‌ها بهره گرفته و قدرت نرم خود را در اداره و مدیریت شهر به کار بگیریم.

شهردار اصفهان بیان کرد: روابط عمومی‌ها باید با بهره‌گیری از ظرفیت رسانه‌های جدید دیپلماسی شهری را ارتقا داده و در ایجاد ارتباطات شهری و توسعه شهر خلاق فعال باشند.

وی افزود: یکی از ظرفیت‌های مهم این همایش انتقال تجربیات مختلف شهرها در زمینه‌های گوناگون شهری است؛ متأسفانه شهرهای ایران در هر منطقه کار خاصی را در راستای ارتقای دیپلماسی شهری صورت می‌دهند و این همایش باید در راستای هم‌افزایی این فعالیت‌ها کمک کند.

جمالی‌نژاد تأکید کرد: فعالیت همه کلانشهرها باید در راستای ارتقا قدرت نرم جمهوری اسلامی باشد و از همه ظرفیت‌ها برای بالا بردن دیپلماسی فرهنگی کشور استفاده شود.

وی گفت: تعاریف جدید قدرت و تغییر رویکرد آن به سمت قدرت‌های نرم و هوشمند معادلات جهانی را تغییر داده و از همین رو مقوله مشارکت و شفافیت را بیش از پیش مورد توجه قرار داده است.

شهردار اصفهان بیان کرد: در یک شهر خلاق قدرت نرم مبتنی بر خلاقیت حرف اول را می‌زند و برای همه دارای اهمیت است، در دنیای فعلی قدرت اصلی در ایجاد یک گردباد بزرگ با بهره‌گیری از حرکت یک پروانه معنا می‌پذیرد.

حس تعلق شهروندی در شهروندان یک قدرت نرم است

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به ضرورت توجه به حس تعلق شهروندی اشاره کرد و گفت: حس تعلق شهروندی یعنی حسی که شهروند، شهر را از خود بداند و در راستای حفظ، نگهداری و مدیریت آن تلاش کند، مسئله قابل توجهی است که به عنوان یک قدرت نرم به حساب می‌آید.

جمالی‌نژاد خاطرنشان کرد: مشارکت موثر شهروندان در کلیه برنامه‌ها و فعالیت‌ها و اطلاع از روند فعالیت مدیران شهری، نکته قابل توجهی است که در ایجاد حس تعلق برای شهروندان موثر است.

شهردار اصفهان تأکید کرد: ایجاد حس تعلق شهروندی در کلیه شهروندان به عنوان یک قدرت نرم در ایجاد شهر خلاق، پایدار و پیشرفته موثر است و از همین رو در عصر فعلی به عنوان عصر فراارتباطی باید در راستای تحقق این قدرت نرم از ظرفیت‌های مختلف استفاده کرد.

وی افزود: با توجه به تغییر نگاه مدیریتی به دنیا و ایجاد تعاریف جدید در بیان قدرت، مدیری به عنوان مدیر موفق به حساب می‌آید که خلاقیت، نوآوری، دانایی و اندیشه در سر لوحه فعالیت‌های او قرار داشته باشد و از همین رو در شهرها نیز مدیری موفق است که با بهره‌گیری کلیه این مباحث بتواند در راستای ایجاد دیپلماسی شهری و فعال گام بردارد.

رئیس مرکز ارتباطات راهبردی و امور بین‌الملل شهرداری تهران نیز در این نشست، با بیان اینکه این نشست فرصتی برای به اشتراک گذاشتن تجربیات و داده‌ها است، اظهار کرد: این نشست فرصت بسیار خوبی است برای ایجاد برند و دیپلماسی شهری که کلانشهرهای کشور از آن استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه مقوله‌ای به عنوان معرفت اشراقی مطرح است که از آن می‌توان الهام گرفت، افزود: باید توجه داشت که معرفت اشراقی به عنوان دو بال پرواز هنوز در شهرهایی همچون اصفهان به خوبی قابل مشاهده است و این دو بال مقدمه‌ساز ایجاد شهر ایرانی اسلامی و تجلی تمدن بزرگ ایرانی اسلامی است.

شهرام گیل آبادی با بیان اینکه مهم‌ترین نکته‌ای که محور معرفت اشراقی مطرح است، توجه به بال نور و بال عقل است، افزود: در این دو بال کل ابعاد یک معرفت در آن گنجانده و در نظر گرفته شده است. 

وی با اشاره به اینکه شهرسازی ایرانی اسلامی این دوبال را درون خود دارد، گفت: شهرهایی همچون پاریس و آمستردام از نمونه شهرهایی هستند که برای خود برند تعریف کرده‌اند و محور حرکت خود را بر مبنای این برند قرار داده‌اند.