در دومین جلسه کارگروه توسعه تولید، تقاضا و صادرات محصولات دانش‌بنیان برنامه توسعه محصولات دانش بنیان عملیاتی می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر،  پیرو تصویب برنامه توسعه تولید محصولات دانش‌بنیان در هیات وزیران و در جهت عملیاتی‌سازی برنامه‌های مصوب، دومین جلسه کارگروه توسعه تولید، تقاضا و صادرات محصولات دانش‌بنیان با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.

در این جلسه، نماینده دستگاه‌های عضو کارگروه (معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، وزارت دفاع و پشتیبانی از نیروهای مسلح، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، سازمان حفاظت از محیط زیست، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و اتاق تعاون) به بیان نظرات خود در مورد ساختار و برنامه‌های عملیاتی موضوع برنامه پرداختند.

اصغر توفیق، معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت و دبیر این کارگروه، توضیحاتی در زمینه ساختار و چگونگی اجرای این برنامه ارائه کرد و مهدی الیاسی، معاون سیاستگذاری و ارزیابی راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، برنامه‌های اولویت‌دار و وضعیت موجود را تشریح کرد.

در این جلسه برای عملیاتی‌سازی برنامه توسعه تولید محصولات دانش‌بنیان، مقرر شد ۹ برنامه اجرایی در دستورکار کارگروه قرار گیرد که این برنامه‌ها شامل برگزاری نمایشگاه ساخت داخل (فیزیکی و مجازی)، برنامه طرح اقدام دوساله-پنج ساله توسعه فناوری و تولید محصولات دانش‌بنیان، برنامه متنوع سازی ابزارهای مالی، برنامه نظام استاندارد محصولات دانش‎بنیان و برنامه توسعه شبکه آزمایشگاهی محصولات دانش بنیان می‌شود.

همچنین برنامه توسعه کریدور صادرات محصولات دانش‌بنیان، برنامه شبکه سازی بین تولیدکنندگان محصولات دانش‌بنیان و شرکتهای صنعتی و خدماتی، برنامه ارزیابی و پایش تولید، بازار و صادرات محصولات دانش‌بنیان و برنامه جایزه تجاری‌سازی از دیگر برنامه اجرایی در دستور کار این کارگروه است.

از سوی دیگر، دو برنامه تحت عنوان نمایشگاه ساخت داخل (فیزیکی و مجازی) با هدف ایجاد بازار برای محصولات دانش‌بنیان و برنامه طرح اقدام توسعه فناوری و تولید محصولات دانش‌بنیان بخشی به منظور هدف‌گذاری، برنامه‌ریزی و هماهنگی برای تولید داخل و صادرات اقلام اولویت‌دار و زنجیره صنعتی آن، به تصویب کارگروه رسید.

برنامه اول به گسترش مدل نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران که تا کنون سه دوره از آن با موفقیت در معاونت علمی و فناوری رییس جمهور برگزار شده است، در سطح کل محصولات دانش‌بنیان و مشارکت دستگاه‌های عضو کارگروه اختصاص دارد و برنامه دوم شفافیت تقاضا و بکارگیری ظرفیت تولیدکنندگان داخلی محصولات دانش‌بنیان را در تولید اقلام اولویت‌دار دستگاه‌ها هدف قرار داده است.

در نهایت در راستای اجرایی‌سازی این برنامه‌ها مقرر شد، جلسات کارشناسی و تخصصی در دبیرخانه کارگروه با مشارکت نمایندگان دستگاه‌های عضو، تشکیل شده و دستورالعمل برنامه‌های اولویت‌دار تنظیم و اجرایی شود.