آخرین مناطره نامزدهای جمهوریخواه آمریکا در ماه ژانویه با غیبت چهره پیشتاز این حزب انجام شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نامزدهای حزب جمهوریخواه آمریکا برای انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۲۰۱۶ در مناظره‌ای که شبکه «فاکس» و شرکت «گوگل» برپا کردند، در مورد موضوعاتی مانند تروریسم، مسئله مهاجران یا ایران گفتگو کردند اما نکته عجیب این بود که «دونالد ترامپ» نامزد جنجالی، در این مناظره شرکت نکرد.

سناتور ران پال، کریس کریستی فرماندار نیوجرزی، دکتر بن کارسون، سناتور ایالت تکزاس تد کروز، سناتور مارکو روبیو، فرماندار پیشین فلوریدا جب بوش، و جان کیسیک فرماندار اوهایو در مناظره هشتم بهمن ماه شرکت کردند.

دونالد ترامپ در بیان علت غیبت خود می‌گوید شبکه فاکس تنها تا چند دقیقه پیش از آغاز مناظره نامزدهای جمهوریخواه تلاش کرده او را به حضور در آن تشویق کند. به گزارش خبرگزاری آلمان ترامپ می‌گوید «آنها عاشق حضور من در مناظره‌اند». او افزوده‌است که در هر صورت حاضر نشده به فاکس برود.

اما شبکه فاکس بیانیه‌ای منتشر کرده و می‌گوید میلیاردر آمریکایی خواستار پرداخت پنج میلیون دلار به عنوان هدیه، در عوض حضورش در مناظره شده است.

ترامپ در همان ساعتی که مناظره جمهوریخواهان برگزار شده، گردهمایی خودش را برپا کرده بود اما نامزدهای حاضر در مناظره در بخشی از سخنان خود به غیبت ترامپ اشاره کرده و در مورد آن شوخی کردند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، دونالد ترامپ بدون حضور در مناظره فاکس هم موفق شده است توجهات را به خودش جلب کند زیرا شبکه‌های سی‌ان‌ان و ام‌اس‌ان‌بی‌سی به طور گسترده‌ای به پخش گردهمایی همزمان او با گروهی از کهنه‌سربازها اقدام کردند.

بخشی از مناظره فاکس-گوگل به موضوع توافق اتمی ایران اختصاص داشت. مجری از شرکت‌کنندگان در مورد اقدامات آن‌ها در مورد توافق اتمی، در صورت کسب مقام ریاست‌جمهوری پرسید و در این میان «مارکو روبیو» تهدید کرد که توافق را لغو خواهد کرد و دیگر کشورها هم می‌توانند بین تجارت با آمریکا یا ایران یکی را انتخاب کنند.

روزنامه هافینگتن‌پست می‌گوید جان کیسیک، دیگر نامزد جمهوریخواه، موضوع ملایم‌تری گرفته و می‌گوید منتظر می‌ماند تا ببیند ایران چه خواهد کرد.

به نوشته هافینگتن‌پست، در حقیقت هر کسی که به مقام ریاست‌جمهوری آمریکا برسد، در صورت تمایل به لغو توافق اتمی، کار سختی در پیش خواهد داشت، چرا که چنین چیزی عملا به معنی مخاطره در رابطه با متحدان غربی، کشورهایی مانند بریتانیا و فرانسه است.

به نوشته این روزنامه اگر ایران به تعهدات خود همانطور که تا الان عمل کرده، عمل کند، درک هر رئیس‌جمهور مسئولیت‌پذیری، که بخواهد توافق را از درجه اعتبار ساقط کند، کار مشکلی خواهد بود.