به گزارش خبرنگار مهر، دکتر داود آبادی فراهانی در مراسم رونمایی از طرح ارایه خدمات به ساکنان مناطق شهری و شهرهای ۲۰ تا ۵۰ هزار نفر در مشهد بیان کرد: تا پیش از این برنامه رویکرد ارائه خدمات، مادران باردار، واکسیناسیون و بیماری های واگیر دار بود که با اجرای آن علاوه بر ارائه خدمات به تمامی گروه های سنی، پیشگیری از بیماری های غیر واگیر و شناسایی بیماران مبتلا در ردیف اهداف اساسی قرار گرفت.
وی افزود: تا پیش از اجرای برنامه تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت تنها ۲۵ میلیون نفر از ساکنان مناطق روستایی از خدمات فعال بهداشتی بهره مند بودند که با با اجرای این برنامه در حال حاضر ۱۵ میلیون نفر از ساکنان مناطق حاشیه شهرها و شهرهای ۲۰ تا ۵۰ هزار نفری نیز تحتت پوشش قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه تا قبل از اجرای این طرح بسیاری از مسئولان اعتقاد داشتند باید هزینه اجرای این طرح را در سایر حوزه های اقتصادی صرف کرد بیان کرد: اجرای برنامه تحول در حوزه بهداشت نشان دهنده درک عمیق مسئولان کشور از گسترش عدالت در سلامت و توجه به مشکلاتی بود که در این حوزه وجود داشت.
وی اقدامات انجام پذیرفته در حوزه بهداشت را تحولی شبیه انقلاب توصیف کرد و افزود: کاهش پرداختی از جیب مردم نخستین اقدام در برنامه تحول نظام سلامت بود که با اجرای برنامه های انجام شده در حال حاضر میزان پرداختی مردم از ۴۰ درصد به شش درصد رسیده است.
فراهانی کاهش یک درصد از هزینه های درمان را نیازمند ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار و هزینه عنوان کرد و گفت: مجموع اعتبارات اختصاص یافته به برنامه تحول نظام سلامت شش تا هفت هزار میلیارد تومان بوده است و وزارت بهداشت با برنامه ریزی و دقت تمام توانست سهم پرداختی بیمار را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.