زنجان- معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان زنجان گفت: با توجه به استقبال گسترده از صنایع دستی، تولیدات استان در این زمینه افزایش یافته و این روند تداوم خواهد داشت.

محمود علی‌محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بازارچه هنرهای دستی و صنایع‌دستی در ۱۵ اسفندماه سال جاری در استان زنجان به بهره‌برداری می‌رسد.

وی اظهار کرد: واگذاری این غرفه‌ها به‌صورت موقت به مدت چند ماه کوتاه خواهد بود تا مشکلات در بازارچه شناسایی شود و بعد واگذاری‌ها به‌صورت یک ساله باشد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان گفت: با توجه به استقبال گسترده از صنایع دستی استان زنجان، تولیدات در این زمینه افزایش می یابد.

علی محمدی با بیان اینکه به عنوان مثال طی سال جاری بیش از  ۱۷ تن ظروف مسی در ۲۰۰ کارخانه استان تولیدشده است، افزود: عرضه ۲۰ درصد از تولیدات به بازار استان و ۸۰ درصد تولیدات هم صادر می‌شود.

وی ادامه داد: چاقو، چارق، ملیله، مس صنایع‌دستی هستند که زنجان به‌عنوان قطب این صنایع در کشور مطرح است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان با اشاره به اینکه موزه رختشوی خانه استان بعد از گنبد سلطانیه پر بازدیدترین جاذبه گردشگری است در این میان در جوار این بازارچه خانه سفال همراه با کوره‌ها، چرخ‌های مخصوص سفال کاری راه‌اندازی می‌شود.

علی‌محمدی تأکید کرد: خانه سفال هم در ۱۵ اسفندماه سال جاری افتتاح می‌شود.

وی بابیان اینکه خانه تاریخی ریاحی که توسط اداره کل میراث فرهنگی تملک شده بود، مرمت و بازسازی‌شد، افزود: پنج کارگاه صنایع‌دستی در این مجموعه برپا می‌شود و هنرهایی که نو هستند همانند میناکاری در مجموعه آموزش داده خواهند شد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان تصریح کرد: شربت خانه برای ارائه محصولات با شیوه‌های خاص به‌صورت کاربردی استفاده می‌شود و تهیه و فروش دسرهای و شربت‌های مخصوص زنجان در این مجموعه خواهد بود.

علی‌محمدی با یادآوری اینکه تا به امروز برای مجموعه صنایع‌دستی۳۰۰ میلیون تومان هزینه و ۷۵۰ متر فضای جدید گردشگری ایجادشده و اعتبارات ملی است، افزود: راه اندازی این مجموعه‌ها در جذب گردشگر بسیار مؤثر خواهد بود.