به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بی بی سی، نشست دو روزه اتحادیه آفریقا در حالی در «آدیس آبابا» پایتخت اتیوپی پایان یافت که هیچ راه حل واقعی برای رفع خشونت ها در بروندی ارائه نشد.
در پایان این نشست، اتحادیه آفریقا از تصمیم خود برای موافقت با اعزام ۵۰۰۰ صلحبان سازمان ملل به این کشور بحران زده صرف نظر کرد.
در عوض، رهبران آفریقایی گفتند که تلاش خود را برای ترغیب گروه های سیاسی بروندی به نشستن بر سر میز مذاکره و رفع اختلاف از راه های دیپلماتیک افزایش خواهند داد.
البته، اتحادیه آفریقا این قدرت را داشت تا بدون کسب تکلیف از دولت بوجومبورا طرح خود را برای اعزام صلحبانان سازمان ملل عملی کند چرا که طبق موازین این اتحادیه در صورتی که در یکی از کشورهای عضو، بیم نسل کشی و ارتکاب جنایات جنگی وجود داشته باشد دخالت نظامی جایز خواهد بود.
با این حال، رهبران آفریقایی علیرغم ابراز نگرانی «بان کی مون» دبیر کل سازمان ملل به افزایش خشونت ها در بروندی، ترجیح دادند که فکر خرق عادت را کنار گذاشته و خلاف میل «پیر انکورونزیزا» رئیس جمهوری بروندی عمل نکنند.
یکی از دلایلی که در توضیح چرایی اتخاذ چنین موضعی از سوی اتحادیه عنوان می شود بیم از تکرار تصمیم های مشابه نسبت به سایر کشورهای آفریقایی با توجه به شیوع رو به رشد خشونت در قاره سیاه عنوان می شود.
لازم به ذکر است که خشونت ها در بروندی از آوریل سال میلادی گذشته (۲۰۱۵) در اعتراض به حضور انکورونزیزا برای سومین دور متوالی در انتخابات ریاست جمهوری آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
دیروز یکشنبه سازمان عفو بین الملل با انتشار تصاویری از کشف پنج گور دسته جمعی در بروندی خبر داد. اجساد کشف شده که تعداد آنها به ۸۷ نفر می رسد، دور از چشم گروه های حقوق بشر در منطقه «بورینگا» واقع در حومه «بوجومبورا» پایتخت بروندی دفن شده بودند.