فرماندار شهرستان پاکدشت گفت: برای کاهش هزینه های تولید، افزایش صادرات و واردات، صرف جویی در وقت و گذار از اقتصاد سنتی به سمت توسعه و پیشرفت نیازمند استقرار واحد گمرک در این شهرستان هستیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران، علی صادقی با بیان اینکه بسترهای لازم در شهرستان پاکدشت برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در بخش های مختلف وجود دارد، اظهار داشت: یک سوم صنایع استان تهران بویژه بخش خصوصی در این شهرستان مستقر است.

فعالیت 70 واحد صنعتی در پاکدشت

وی ادامه داد: با وجود ۳۲۰۰ واحد صنعتی، حدود ۷۰۰ واحد در حال حاضر مشغول به فعالیت هستند و قریب به ۸۵ درصد تولید گل و گیاه استان تهرن در این شهرستان تولید می شود در حالی که شهرستان با مشکلات عدیده ای در آب و فاضلاب و آب کشاورزی مواجه است.

صادقی با تاکید بر اینکه برای بهبود وضعیت موجود،  باید شبکه فاضلاب شهرستان احداث شود، گفت: بخش صنعت در شهرستان نیازمند به آب است و قانون برنامه پنجم توسعه دست دولت را باز گذاشت که در بخش های مختلف به شکل (D.O.T) یا بیع متقابل تصفیه خانه آب و فاضلاب احداث شود.

صادقی بیان داشت: طبق گفته محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به اندازه ۵۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام در کشور داریم و بودجه عمرانی سالانه ما مبلغ ۷ هزار میلیارد تومان است اگر با این وضعیت بخواهیم پروژه های نیمه تمام را به انتها برسانیم قریب به هفتاد سال به زمان نیاز داریم.

یک میلیارد تومان سرمایه گذاری در بخش فاضلاب نیاز داریم

وی با بیان اینکه بخش خصوصی به عنوان راه میانبر برای بهبود مشکلات آب فاضلاب است، گفت: شرکت های خصوصی علاقه مند به سرمایه گذاری در این حوزه به ویژه تصفیه فاضلاب هستند که نیازمند مبلغی حدود یک میلیارد تومان پول برای احداث تصفیه خانه فاضلاب هستیم.

صادقی با بیان اینکه دشت پاکدشت تشنه آب است گفت: سد ماملو که احداث شد قرار به تامین آب این شهرستان را هم داشت اما به علت مصرف بالای تهران در آب نتوانست نیازهای شهرستان ها از جمله پاکدشت، قرچک و ورامین را تامین کند که راه حل این مشکل این است که پساب فاضلاب را به سمت صنعت و کشاورزی هدایت کنیم.

گمرک نیاز داریم

وی اصلی ترین مشکل پاکدشت را نبود واحد گمرک برای ارتقای بخش اقتصادی دانست و افزود: متاسفانه با وجود یک سوم صنایع در این شهرستان و قرار گرفتن در منطقه ترانزیتی به عنوان تنها راه اتصالی به شرق کشور فاقد واحد نمایندگی گمرک در پاکدشت هستیم. فقط برخی شرکت های بزرگ انبار اختصاصی تحت نظارت گمرک دارند که با نظارت گمرک فعالیت میکنند.

وی با بیان اینکه پیگری های لازم برای استقرار اداره گمرک در پاکدشت انجام شده، گفت: برای کاهش هزینه های تولید، افزایش صادرات و واردات، صرف جویی در وقت و گذار از اقتصاد سنتی به سمت توسعه و پیشرفت نیازمند استقرار واحد گمرک در این شهرستان هستیم.

صادقی ادامه داد: در صادرات و گل و گیاه غافل شدیم و برای انجام این مسئله باید  برای ترخیص کالا به گمرک شهریار مراجعه کرد و خود نیازمند هزینه زیاد و زمان بر است. لذا با توجه به اینکه اینها حلقه های مفقوده است باید به دنبال حل آنها بیافتیم.

ایجاد کریدور تهران- مشهد ۳۰۰ میلیارد پول می خواهد

صادقی ایجاد کریدور تهران –مشهد را یکی از الویت های این شهرستان عنوان و تصریح کرد: پاکدشت تنها راه دسترسی به شرق کشور است که وجود چنین کریدوری در این منطقه بیش از پیش احساس می شود و همچنین ادامه اتوبان شهید بابایی به شریف آباد یکی از پروژه های ضروری و حتمی است که پروژه کمربندی پاکدشت هم نیازمند ۳۰۰ میلیارد تومان پول است.

فرماندار پاکدشت ادامه داد: در پروژه حمل و نقل ریلی حداقل به ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم باید اولویت بندی کرد و نمی توان همه منابع را یکجا تامین کرد و باید به بخش خصوصی  میدان داد و به  ویژه  به سرمایه گذاری در بخش مترو توجه کنیم تا مشکلات شهرستانی با جمعیت ۵۰۰ هزار نفر حل و فصل شود.

اولویت های سرمایه گذاری در پاکدشت

وی در مورد الویت های شهرستان برای سرمایه گذاری گفت: توزیع شبکه آب، شبکه فاضلاب، حمل و نقل و استقرار گمرک از الویت های مهم و اولیه پاکدشت است.

صادقی درباره بافت های فرسوده شهرستان پاکدشت گفت: مطالعاتی در این زمینه انجام شده و درحال حاضر دو الی سه منطقه آسیب پذیر داریم که وزارت راه و شهر سازی اقدامات لازم را انجام داده و از سال آینده برنامه های لازم باید اجرایی شود که محتاج اعتبارات لازم است که برای بهبود مشکلات آن نیازمند ده سال زمان هستیم.