مدیر شبکه مستند که در هیات داوران بخش مستند سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد می‌گوید این شرط که فیلم‌ها باید بالای ۷۰ دقیقه باشد، قانون مناسبی نیست.

امیر تاجیک مدیر شبکه مستند درباره ضرورت حضور فیلم های مستند در جشنواره فیلم فجر که چندی پیش نیز در جشنواره «سینما حقیقت» به رقابت پرداخته بودند به خبرنگار مهر گفت: اگر کیفیت یک فیلم خوب باشد حضورش در جشنواره های مختلف نه تنها نقطه منفی حساب نمی شود بلکه این اتفاقی مثبت برای اثر است و به اعتقاد من مستندسازان باید از هر شرایطی برای ارائه آثارشان به جشنواره استفاده کنند.

وی افزود: به هر حال جشنواره فیلم فجر یکی از مهمترین اتفاقات فرهنگی کل کشور است و چه بهتر که بخشی از آن به مستند بپردازد. از آنجا که سابقه فعالیت در حوزه برون مرزی دارم و در جشنواره فیلم های مستند کشورهای مختلف حضور داشتم می دانم که حضور مستند دستاوردهای زیادی برای یک جشنواره دارد.

عضو هیات داوران بخش مستند سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر گفت: عمدتا سینمای مستند در کشورهای پیشرفته جهت دهنده سینمای داستانی است. یعنی هر سال مستنداتی که به صورت حرفه ای تولید می شود به سینمای داستانی راه نشان می دهند. من فکر می کنم باید سرمایه گذاری و تاکیدمان این باشد که بخش مستند کمک کننده و ایده ساز سینمای داستانی باشد تا در ژانرهای مختلف قصه های پرمحتواتری طراحی کند.

مدیر شبکه مستند درباره رویکردی که مستندها باید دنبال کنند، اظهار کرد: باید به سمت آثاری برویم که پژوهش ها و مستندات خوبی داشته و خلاقانه تولید شده باشند تا برای سینمای داستانی مفید فایده تر واقع شوند. من این دو سینمای مستند و داستانی را خیلی از هم جدا نمی بینم و امیدوارم بتوانیم مستندسازانی تربیت کنیم که در این مسیر گام بردارند.

وی ادامه داد: سینمای مستند ما جای بسیاری برای پیشرفت و عرضه محصولات داخلی و بین المللی دارد و ما در شبکه مستند سیما یکی از طراحی هایی که در حد توان انجام دادیم این است که همه نهادهای متولی مستند را جمع کردیم و می خواهیم مرکزی با عنوان «اتاق شمس» راه اندازی کنیم تا علاوه بر بحث حمایت و تولید، مشاوره و راهنمایی به صورت رایگان برای مستندسازان داشته باشیم.

تاجیک افزود: یکی از قوانین جشنواره فیلم فجر امسال این است که فیلم ها حتما بالای ۷۰ دقیقه باشند ولی به نظر من آثار بسیار قابل دفاعی هم داشتیم که به لحاظ زمانی شاید مدت کمتری دارند اما از حیث محتوایی توان رقابت با فیلم های بلند را دارا هستند و از حیث جذب مخاطب نیز نباید دست کم شان گرفت. تلاش باید بیشتر به سمت کیفی سازی باشد و بالای ۷۰ دقیقه بودن یک فیلم برای حضور در بخش مستند جشنواره فجر شاید دلیل قانع کننده ای به نظر نیاید.

وی در پایان درباره کیفیت آثار راه یافته به جشنواره فیلم فجر گفت: مستندهایی که به جشنواره آمدند به لحاظ ساختار و محتوا بسیار متنوع هستند. گونه های تلویزیونی، گزارشی و ... سبک های متفاوت و قابل اعتنایی هستند که کار داوری را به شدت سخت می کنند. چون قالب هر یک از این ها بسیار متفاوت است یعنی ممکن است یک اثر به لحاظ کار گرافیکی و بصری قوی باشد اما ضعف های محتوایی داشته باشد یا برعکس.