سیدمحمدهادی رضوی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نگارش طرح سری دوم و سوم سریال «شهرزاد» در شبکه نمایش خانگی گفت: ما از همان روز اول که پروژه سریال «شهرزاد» را به کارگردانی حسن فتحی راه انداختیم به فصل های دوم و سوم این مجموعه براساس بازخوردهای مردمی نیز فکر کردیم.
وی ادامه داد: روش ماتریکسی نوشتن سریال ها در دنیا امری مرسوم است و ما سریال را براساس بازخوردهایی که از مردم می گیریم به نگارش درمی آوریم. به طور مثال در فصل یک این سریال بعضی از شخصیت ها و داستان ها بین مردم برجسته می شوند و بعد در فصل دوم از این شخصیت ها و داستان ها بهره گرفته می شود و شخصیت های دیگری هم به داستان اضافه می شوند. ما هم قطعه باید تا آخرین قسمت از فصل اول این مجموعه صبر کنیم تا ببینیم بازخوردهای مردمی نسبت به این سریال چه خواهد بود.
طرح اولیه فصل های دوم و سوم سریال «شهرزاد» را نوشته شد
رضوی با اشاره به نگارش طرح فصل ۲ و ۳ «شهرزاد» بیان کرد: بر مبنای این بازخوردهای اولیه حسن فتحی کارگردان و نغمه ثمینی نویسنده فیلمنامه این سریال طرح اولیه فصل های دوم و سوم سریال «شهرزاد» را نوشته اند. حتی تم اولیه این فصل ها در ذهن آقای فتحی چیده شده است که سریال را به زمان معاصر هم برساند. با این حال همانطور که گفته شد به دلیل بازخوردهای مردمی نمی توان فعلا درباره محتوا و تم فصل های دوم و سوم «شهرزاد» صحبت کرد چراکه اینها قطعا با توجه به این بازخوردها تغییر خواهند کرد.
وی ادامه داد: حتی ممکن است سریال «شهرزاد» در قسمت های ۲۶ و ۲۷ نتیجه لازم و مورد نظر مردم را نگیرد و این سریال در همین یک فصل بسته شود. بنابراین هدف ما در این مجموعه احترام به نظر مردم است. خدا را شکر داستان در این مجموعه به مراتب در حال قوت گرفتن است و استقبال خوبی از آن شده است البته از قسمت ۱۶ هم همانطور که دیدید داستان وارد جریان های مافیایی شده است و باید دید اینها برای مردم جذابیت دارد یا خیر.
سرمایه گذار سریال «شهرزاد» با اشاره به استقبال بعضی از ایرانیان در خارج از کشور یادآور شد: من هفته پیش سفری به آمریکا داشتم و در ملاقاتی فهمیدم که اکثر دانشجویان ایرانی در آمریکا «شهرزاد» را می بینند و فکر می کنم همین که این موج فرهنگی ایجاد شده است یعنی ما صادرات فرهنگی داشته ایم و این برای من یک افتخار بود.
اگر «شهرزاد» وارد تاریخ سیاسی می شد به هر جریانی که می پرداخت به جانبداری متهم می شد
رضوی در ادامه درباره بازه زمانی این سریال که در دهه ۳۰ و ۴۰ می گذرد و اینکه به روایت تاریخی این دوران نپرداخته است، توضیح داد: ما در قسمت های اول این سریال کمی به کودتا پرداختیم که چند بار نام مصدق به میان آمد و عده ای در واکنش به این قسمت ها شروع به بازی های سیاسی کردند و سوال می کردند که چرا اسم یک شخص چند بار تکرار شده است و چرا اسم شخص دیگری کمتر به کار رفته است. این سوال برای ما پیش آمد که چرا باید یک بستر عاشقانه را که به همین شکل برای مردم جذاب است وارد فضای سیاسی کنیم. بنابراین سعی کردیم در این فضا وارد نشویم و تنها کلیتی از نظام پهلوی را نشان دهیم که فاسد است.
وی ادامه داد: اگر وارد بازی سیاسیون در عرصه سینما شوید پایان ندارد و هر روز یک نفر ایرادی به کار می گیرد. از طرف دیگر اگر «شهرزاد» وارد تاریخ سیاسی می شد این برد را پیدا نمی کرد و به هر جریانی که می پرداخت به جانبداری متهم می شد.
«شهرزاد» را نباید قربانی مسایل سیاسی کرد
سرمایه گذار سریال «شهرزاد» با اشاره به جذابیت سریال های ماهواره ای برای مردم عنوان کرد: باید دقت کرد که چرا ماهواره ها مخاطب را به خود جذب می کنند به این دلیل که به مسایل سیاسی نمی پردازند. مسایل سیاسی را باید برای ژانرهای سیاسی تعریف کرد و به نظرم «شهرزاد» را نباید قربانی مسایل سیاسی کرد. حتی اوایل کار وقتی دو اسم مطرح می شد عده ای سریال را به جبهه ملی منتسب می کردند، یا آهنگ محسن چاووشی را عده ای روی مضامینی قرار می دهند که ارتباطی ندارد البته شبکه افق این قطعه را برای شهدای حرم اجرا کرده بود که خیلی بهتر بود و همذات پنداری بیشتری می شد.
وی در ادامه تاکید کرد: ما اکنون فضای انتخابات را هم داریم و اگر وارد حوزه سیاسی می شدیم هرگونه دستاویزی از این سریال صورت می گرفت بنابراین ترجیح دهیم که وارد این فضای سیاسی نشویم و تنها اولویت مان این بود که مردم را از پای ماهواره ها که عربستان و صهیونیزم برای آن هزینه می کنند، دور کنیم. همانطور که پیش از این هم گفته ام ساخت سریال «شهرزاد» برای مبارزه با صهیونیزم فرهنگی است.
عده ای گفتند «شهرزاد» مثل سریال های ترکیه ای به خیانت می پردازد
سرمایه گذار سریال «شهرزاد» با اشاره به اتهاماتی که از طریق جریان های مختلف به «شهرزاد» وارد می شود اظهار کرد: وقتی این سریال به قسمت های نهم و دهم رسید عده ای گفتند «شهرزاد» مثل سریال های ترکیه ای به خیانت می پردازد. درحالیکه ما در قسمت ۱۵ دیالوگی داریم از ابوالفضل پورعرب که می گوید زن شوهردار حریم دارد و اگر کسی این حریم را بشکند حریم های دیگر را هم می شکند و همین تفاوت محتوای یک سریال درباره یک خانواده ایرانی اسلامی با سریالی است که در ترکیه ساخته می شود و فکر می کنم مردم همچنان باید تا پایان این سریال صبر داشته باشند.
تولید یک مجموعه ارزشی و فرهنگی در شبکه نمایش خانگی
رضوی در پایان درباره فصل دوم این سریال بیان کرد: نظر آقای فتحی این است که این سریال به گونه ای تداوم پیدا کند تا به سال های معاصر هم برسد و این درنهایت به نظر مردم بستگی دارد که در همین فصل اول هم این بازخوردها اعمال شد و سریالی که اکنون دیده می شود با آنچه که تصویربرداری شد تفاوت های زیادی دارد.
این سرمایه گذار در پایان اعلام کرد که قرار است یک مجموعه دیگر با مضامین ارزشی، فرهنگی و مذهبی در شبکه نمایش خانگی به تولید برساند و اظهار امیدواری کرد که مثل «شهرزاد» موفق باشد.