به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه از سيدني، هاوارد در كنفرانس خبري با كاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريكا كه سرگرم ديدار از آن كشور است، گفت : تغييري فوري در سياست استراليا براي فروش اورانيوم به وجود نخواهد آمد.
استراليا كه بزرگترين ذخاير شناخته شده اورانيوم را در جهان در اختيار دارد، پس از توافق اخير جرج بوش رئيس جمهوري آمريكا و مانموهان سينگ نخست وزير هند در زمينه ارائه تكنولوژي هسته اي به دهلي نو ، تمايل خود را براي فروش اورانيوم به هند اعلام كرده است.
هاوارد گفت: بديهي است كه مانند تمام سياست ها هرگز نمي توان گفت كه « هرگز» سياست خود را در اين زمينه تغيير نخواهيم داد.
اظهارات هاوارد در حالي صورت مي گيرد كه روز گذشته "الكساندر داونر" وزير خارجه اين كشور نيز در كنفرانس خبري با رايس از عدم تغيير سياست كشورش در زمينه ممنوعيت فروش اورانيوم به هند- كشوري كه ان پي تي را امضا نكرده است- سخن به ميان آورده بود.
هاوارد همچنين به رايس گفته است كه استراليا سياستي را در فروش اورانيوم دارد كه بر اساس آن تنها به كشورهايي كه ان پي تي را امضا كرده اند، اورانيوم صادر خواهد كرد، اما وي گفته است كه" ما گروهي را به هند و آمريكا اعزام خواهيم كرد تا كمي ازاطلاعات درباره توافق (هند و آمريكا) به دست آورند.
ذكر اين نكته ضروري است كه نهايي شدن توافق هند و آمريكا در 3 مارس سال جاري منوط به توافق كنگره آمريكا و همچنين" گروه فراهم كنندگان هسته اي " است .
در همين رابطه اعلام شده است كه نمايندگان كنگره آمريكا روز پنجشنبه مسئله دسترسي هند به تكنولوژي هسته اي آمريكا را بررسي خواهند كرد.
نخست وزير استراليا گفت كه هند از زماني كه 30 سال پيش اولين آزمايش هسته اي خود را انجام داد سابقه خوبي در ممانعت از تكثير سلاحهاي هسته اي دارد و روشن است كه " ما سياستي داريم و به خاطر توافق هند و آمريكا به طور خودكار در حال تغيير آن هستيم و حقيقت اين است كه همانطور كه همه شما مي دانيد هند علاقه خود را براي خريد اورانيوم از استراليا اعلام كرد".
همكاري هسته اي آمريكا با هند كه داراي بمب اتمي است و ان پي تي را امضا نكرده است و تمايل استراليا براي فروش اورانيوم به اين كشور در حالي است كه غرب و در راس آن آمريكا در مسير دستيابي ايران به فناوري صلح آميز هسته اي به منظور برآوردن نيازهاي انرژي اين كشور همچنان سنگ اندازي مي كنند واخيرا نيز با فشارهاي ظالمانه خود زمينه گزارش موضوع هسته اي ايران را به شوراي امنيت به منظور استفاده ابزاري از اين شورا براي متوقف كردن برنامه صلح آميز ايران فراهم كردند، اين امر بار ديگر دوگانگي معيارهاي آمريكا و هم پيمانانش را در مسائل هسته اي نشان مي دهد.