به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس اعلام دبیرخانه ستاد آرای مردمی سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر و خانه سینما آیین نامه این بخش از جشنواره به شرح زیر اعلام شد.
«سلام قولا من رب رحیم
با باور به اینکه سینما با تماشاگرانش زنده است و از آنجایی که آرای مردمی در تبیین برآیند اقبال تماشاگران به فیلم ها نقش مهمی ایفا می کند. سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم فجر بر آن است تا با برخورداری از تجارب پیشین و با رویکردی علمی جمع بندی آرای مردمی را برای معرفی برنده سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران با برنامه ریزی و اجرای خانه سینما به شرح ضوابط زیر برگزار کند:
۱- از میان فیلم های بخش های مختلف جشنواره بین الملی فیلم فجر، نظرسنجی تماشاگران صرفاً برای فیلم های بخش مسابقه (سودای سیمرغ) در شهر تهران اجرا می شود.
۲- از میان مجموع سینمای نمایش دهنده بخش مسابقه سینمای ایران (سودای سیمرغ) ۲۰ سالن نمایش براساس توازن گستره جغرافیایی برگزیده می شود.
۳- از میان نوبت های متعدد نمایش (کم اقبال، میانه، خوش اقبال) یک فیلم، ترکیبی مشابه برای همه فیلم ها در نظر گرفته می شود.
۴- از میان روزهای نخست، میانی و پایانی این دوره جشنواره، ترکیب مشابهی برای دیده بانی و اخذ آرای تماشاگران بطور مشابه انتخاب و اعمال می شود.
تبصره- در صورت ورود فیلمی از روز چهارم برگزاری جشنواره، این فیلم در چرخه ارزیابی آرای تماشاگران قرار نخواهد گرفت.
۵- برای امکان اعلان روزانه سه تا پنج رتبه از فیلم های منتخب تماشاگران، سامانه نظرسنجی به صورت ۵ گزینه ای به این شرح تنظیم شده است:
اصلا نپسندیدم (بدون امتیاز)، نپسندیدم (۱ امتیاز)، میانه (۲ امتیاز)، پسندیدم (۳ امتیاز)، خیلی پسندیدم (۴ امتیاز)
فیلم برگزیده تماشاگران نتیجه جمع بندی تمامی آرای به دست آمده یک فیلم در تمام دوره جشنواره براساس محاسبه زیر معرفی می شود:
۶- جمع آوری و شمارش آرای تماشاگران در پایان هر نوبت نمایش توسط نمایندگان خانه سینما در سینماها به انجام می رسد و آرای مأخوذه هر یک از پنج گزینه مورد نظر تماشاگران به صورت یکپارچه در دبیرخانه بسته بندی و محافظت شده و نتیجه آرای تماشاگران در پایان هر شب توسط نرم افزار مربوطه محاسبه و بایگانی می شود و در پایان جشنواره به دبیرخانه جشنواره فیلم فجر اعلام می شود.
۷- برگه های آرای تماشاگران توسط راهنمایان و مسئولان صندوق آرای مردمی هم هنگام با ورود تماشاگران به سینماهای مردمی توزیع و حداکثر تا ۱۵ دقیقه بعد از شروع نمایش ادامه می یابد.
۸- برگه آرای تماشاگران بر اساس رنگ های مختلف در هر روز طراحی و چاپ شده و در اختیار رأی دهندگان قرار خواهد گرفت.
۹- مجموعه آرای هر بخش از هر سانس پس از شمارش و تنظیم صورت جلسه در پاکت مخصوص قرار گرفته پس از چسب، منگنه شده به دبیرخانه برگزاری آرای تماشاگران برای نظارت بصورت نوبه ای جمع آوری و نگهداری می شود.
۱۰- نتایج ارزیابی آرای تماشاگران در پایان هر شب بصورت پنج فیلم برتر که امتیاز بیشتری آورده اند به ترتیب الفبا به دفتر جشنواره اعلان و پس از آن در وب سایت خانه سینما بارگذاری می شود.
۱۱- بدیهی است که جمع بندی آرای تماشاگران برای هر فیلم برآیند نتایج آرای کسب شده روزهای سپری شده است.
۱۲- خانه سینما طی یک درخواست کتبی از شورای عالی می خواهد که حداکثر سه نماینده به عنوان ناظر به خانه سینما جهت امر نظارت بر جمع آوری و شمارش آرای فیلم برگزیده تماشاگران معرفی کنند.
تبصره- هیچکدام از نمایندگان شورای عالی در جشنواره سی و چهارم در بخش سودای سیمرغ نباید فیلم داشته باشند.
۱۳- ناظران معرفی شده از سوی شورای عالی تهیه کنندگان می توانند با حضور در محل های اخذ رأی و دبیرخانه از مجموعه فعالیت های اخذ آرا و فرآیند شمارش آن آگاهی یافته و نظارت کنند.
۱۴- ناظران منتخب شورای عالی، حق هیچ گونه مداخله در فرآیند اخذ و شمارش آرا را نداشته، در صورت مشاهده تخلف از این آیین نامه می توانند مراتب را به دبیرخانه آرای تماشاگران تذکر داده و در صورت لزوم به مدیرعامل خانه سینما طی یادداشتی گزارش کنند.
۱۵- مجموعه همکاران در بخش های مختلف دبیرخانه آرای تماشاگران طی نشستی پیش از آغاز جشنواره به کتاب آسمانی خود برای وفاداری و صیانت از آرای مردمی قسم یاد می کنند.
براساس قرارداد تنظیم شده توسط دفتر جشنواره سی و چهارمین فیلم فجر و خانه سینما سالن های سینمای آرای مردمی که در آن انتخاب بهترین فیلم از نگاه تماشاگران توسط همکاران خانه سینما برگزار می شود به شرح اعلام می شود:
آزادی، شهرفرنگ، شهرهفتم، استقلال، ملت ۱، ملت ۲، ملت ۳، ملت ۴، فرهنگ ۱، فرهنگ ۲، کورش (گراند)، کورش (فاروس)، کورش (لاله زار)، زندگی ۲، ماندانا ۱، کیان ۱، جوان ۱، چارسو ۱، چارسو ۴، اریکه ایرانیان.