مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران اعلام کرد:آتش نشانان داوطلب ادامه تحصیل در دوره های تکمیلی آتش نشانی به کشورهای روسیه و بلاروس اعزام می شوند و امکان بورسیه فراهم شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر ،سعید شریف زاده که در اختتامیه اولین همایش بین المللی آتش نشانی و ایمنی شهری سخن می گفت، از تصویب رشته مهندسی حریق در حوزه تحصیلات تکمیلی و جذب دانشجو در سال آینده خبر داد و گفت: راه اندازی دانشگاه علمی و کاربردی آتش نشانی و جذب ۷۰۰ دانشجو گام موثری در ارتقاء سطح علمی آتش نشانی بوده است.

وی اعلام کرد:در رستای ارتقاء سطح آموزشی و عملیاتی آتش نشانان، از سال آینده،  اساتید مطرح آتش نشانی در عرصه بین الملل برای برگزاری دوره های آموزشی به کشور دعوت می شوند و امکان استفاده آتش نشانان از وسائل کمک آموزشی نیز به طور جدی در دستور کار قرار دارد.

مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران همچنین از انجام مذاکره با کالج مورتون در لندن خبر داد و گفت: در تلاش هستیم نواقص و خلاء های آموزشی را از طریق کشورهای پیشرو دریافت و آن را بومی سازی کنیم.

شریف زاده با تاکید بر اینکه آتش نشانی نه موضوع سیاسی است و نه اقتصادی، خاطرنشان کرد: ارتقاء سازمان به منظور سطح ارتقاء خدمات رسانی است و تقویت بدنه آتش نشانی باید مورد توجه برنامه ریزان در سطح کلان قرار گیرد.

وی با اشاره به حضور تمایندگان و مسئولان آتش نشانی و مدیریت بحران از کشور های استرالیا، بلاروس، روسیه،ترکیه و اسپانیا در نخستین همایش بین المللی آتش نشانی و ایمنی شهری، اظهار کرد: همه این نمایندگان از سطح جایگاه علمی و عملیاتی آتش نشانان کشور اظهار شگفتی کرده و خواستار تبادل تجربیات بودند.

مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به دستاوردهای مهم نخستین دوره از برگزاری این همایش ، همچون افزایش همکاری های حوزه صنعت و علمی کشور با یکدیگر و ارتباط فعال مدیران و معاونان آتش نشانی استان ها ، ابراز امیدواری کرد که این همایش بین المللی در سال آتی نیز برگزار شود و در این باره افزود: سطح همکاری ها در این دوره برگزاری همایش با وزارت کشور نیز قابل توجه بوده و برای یکسان سازی رفتارها ، تاکتیک ها، تجهیزات و گزارش عملکرد در تلاش هستیم.

وی با بیان اینکه در هیچ دوره ای همکاری میان بدنه آتش نشانی در کشور با سایر دستگاه ها در این سطح نبوده است، خاطر نشان کرد: با دید مثبت و علاقه مندی این همکاری را دنبال می کنیم به طوری که موضوعات و مشکلات آتش نشانی به سطح دولت کشیده شده و تا کنون ۶ جلسه  با هیات دولت داشته ایم که حاکی از حساس شدن بدنه مدیریت کشور به فرهنگ سازی و اصلاح رفتار مردم دارد.

شریف زاده تاکید کرد: تحقق شعار شهر ایمن و زندگی آرام بسیار سخت است چرا که باید پیشگیری را سرمشق قرار دهیم و در تلاش باشیم تا حریق و سایر حوادث رخ ندهد که این امر تلاش مستمر و زمان زیادی را می طلبد.

مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران مهمترین خلاء موجود را همراه کردن مردم با آتش نشانی عنوان کرد و گفت: هنوز این باور وجود ندارد و وقتی آتش نشانی در جریان ساختمان سازی به سراغ مردم می رود تا ایمنی را رعایت کنند و از درهای مقاوم به حریق استفاده کنند ، با این جمله مواجه می شوند که یک دکان جدید باز شده در حالیکه باید مردم به این باور برسند که رعایت ایمنی در محل سکونت ، کار و شهر یک ضرورت است.

همچنین در این مراسم ، معصومه آباد رئیس کمیته ایمنی و بحران شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: در حالیکه شرایط استاندارد شهری، وضعیت مطلوبی نداردشاهد هستیم آتش نشانان در این شرایط سخت چگونه با ورزیدگی،اعتماد و انگیزه ، خدمت رسانی می کنند و آمارهای ارائه شده در امداد رسانی و انجام عملیات ها قابل تقدیر است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرد: توجه به شهر ایمن و وضع قوانین در این راستا هر سال از اعتبار و غنای بیشتری برخوردار می شود و امیدواریم آنچه حوزه آتش نشانی و خدمات ایمنی شهری به دنبال آن است در سند جامع شهر ایمن لحاظ شود.

آباد با تاکید بر اینکه باید در حوزه بحران و ایمنی رویکرد پیشگیری را دنبال کنیم، تصریح کرد:آموزش باید با تاکید بر فرهنگ پیشگیری باشد و این میسر نمی شود مگر آنکه گفتمان برنامه ریزان، مسئولان و در نهایت آموزش در کشور در این مسیر قرار گیرد.

به گفته رئیس کمیته ایمنی و بحران شورای اسلامی شهر تهران، آتش نشانان در تهران با شرایط سختی مواجهند چرا که بسترهای و زیر ساخت های شهری ایمن نیست و لوله کشی گاز همانند یک بمب ساعتی برای آتش نشانی به حساب می آید  و بافت فرسوده و گودبرداری های نا ایمن، آتش نشانان را با دشواری مواجه می کند اما با همه این مشکلات، عملکرد این آتش نشانان مورد تقدیر و تائید در سطح بین المللی بوده و سبب شگفتی شده است.

وی برگزاری اولین همایش بین المللی آتش نشانی و ایمنی شهری را گامی در جهت پیوند هر چه بیشتر حوزه های دانش و تجربه دانست و خاطر نشان کرد: آتش نشانی از فضای سنتی خارج شده و حرکت به سمت فضای علمی و آکادمیک با تکیه بر پشتوانه مطالعاتی در بحث ایمنی و مقابله با حریق جریان دارد.

آباد با ابراز خرسندی از اینکه  عملکرد مطالعاتی و عملیاتی آتش نشانی ایران در منطقه خاورمیانه و حتی در مقایسه با کشورهای اروپایی از جایگاه خوبی برخوردار است، افزود:در شرایطی که شهر از نظر شهرسازی و شهر ایمن، وقوع تصادفات و ترافیک در بین ۱۹۰ کشور جهان،در رتبه ای پایین قرار دارد اما آتش نشانان تهران با مهارت توانسته اند جان شهروندان این شهر را نجات دهند و با مهندسی جامع و عملیاتی شده گام های موثری بردارند که این فعالیت ها قابل تقدیر است.