اصفهان –مدیرکل ارشاد اصفهان با بیان شرحی از فعالیت‌ گذشته از برگزاری جلسه برای رفع اختلافات سهم نیم درصدی کتابخانه‌ها تا تدوین آیین‌نامه برای تشکیل هیئت‌منصفه رسانه‌های دیجیتال خبر داد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- فاطمه کازرونی: داستان تعویض مدیرکل ارشاد اصفهان طی سال‌های گذشته به خطری در کمین فرهنگ و هنر اصفهان تعبیر شده بود به‌گونه‌ای که هر مدیرکلی شاید یک سال بیش بر کرسی مدیریت ارشاد دوام نمی‌آورد و به‌نوعی می‌توان گفت بدون دستاوردی خاص برای اصفهان این صندلی را ترک می‌کرد.

این جابه‌جایی‌های مداوم  ضربات سنگینی بر پیکره فرهنگ و هنر اصفهان که روزی در کشور زبانزد بود وارد کرده و موجب مشکلات فراوانی در این عرصه شده است چراکه طبیعی است هنرمندان اصفهانی باوجود غیرت و تعصب خود در طول این سال‌ها نتوانند از پس تمامی مشکلات برآیند.

کارشناسان بر این باورند که تداوم مدیریت در صورت کارکرد خوب مقام مسئول می‌تواند کمک بی‌بدیل و مؤثری در فعالیت‌های یک سازمان باشد و این در حالی است که عدم اجرای این روند برای اداره کل ارشاد اصفهان ضربات مهلکی به پیکره فرهنگ اصفهان وارد کرد.

اما آخرین تعویض مدیرکل ارشاد اصفهان زمانی بود که مسئولان حجت‌الاسلام ارزانی را که با سال‌ها سابقه درزمینهٔ ریاست دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، فعالیت به‌عنوان مبلغ مذهبی در بسیاری از کشورها و ارتباط خوب با هنرمندان را در سابقه درخشان خود داشت بر کرسی ارشاد نشاندند تا شاید با توجه به ارتباطهای خوب خود با تمامی اقشار جامعه بتواند بخشی از آسیب‌های سال‌های گذشته را جبران کند و دل‌آشوبی هنرمندان و فرهنگ دوستان اصفهانی را آرام بخشد.

با توجه به گذشت حدود ۹ ماه از مدیریت حجت‌الاسلام حبیب رضا ارزانی بر کرسی مدیریت ارشاد اصفهان در گفت‌و‌گو با وی به بررسی روند یک سال گذشته فرهنگ و هنر اصفهان پرداختیم.

در طول سال‌های گذشته هنردوستان اصفهان گلایه‌ای زیادی از وضعیت فرهنگ و هنر اصفهان  درزمینهٔ مختلف مانند تئاتر، سینما و غیره داشتند؛ در طول یک سال گذشته چه اقداماتی در راستای رفع این مشکلات و به شکل شاخص در حوزه تئاتر شده است؟

در طول این ماه‌‌ها ما سعی داشتیم تا با شناسایی مشكلات اساسی فرهنگ و هنر اصفهان در راستای رفع این معضلات اقدامات و برنامه‌ریزی‌های مناسبی انجام دهیم.

تئاتر اصفهان در طول سال‌های گذشته دارای مشكلات خاصی  شده بود و تمام سعی ما این بود كه با حمایت از این هنر در راستای رفع مشكلات اقدام كنیم که  یكی از جدی‌ترین اقدامات ما دلجویی و دعوت از پیشكسوتان این عرصه بود که در جان گرفتن تئاتر اصفهان نقش اساسی داشته است.

هنوز یكی از مهم‌ترین مشكلات این حوزه كمبود سالن‌های نمایشی است كه در این راستا باید ارگان‌های مختلف برای تجهیز سالن‌های خود برای نمایش با ما همکاری کنند

اكنون هر شب حداقل پنج تئاتر در سطح شهر اجرا می‌شود که بسیار مایه خوشحالی و برندی مهم برای اصفهان به شمار می‌رود و این در حالی است كه پیش از این در سالن‌های ۳۰۰ نفره  تئاتر تنها ۱۰ تا ۲۰ نفر به چشم می‌خوردند كه اغلب آن‌ها نیز مهمانان دعوت‌شده بودند.

اما اكنون به مرحله‌ای رسیده‌ایم كه برای نمایش اصفهان بلیت‌فروش می‌رود و سالن‌ها نیز نسبتاً از جمعیت مشتاق برای تماشای تئاتر پر می‌شود و طبیعی است این استقبال و فروش بلیت تأثیر زیادی در دلگرمی کارگردانان و تولید تئاترهای فاخر نیز دارد به‌ویژه اینکه سلیقه مردم در انتخاب تئاتر می‌تواند به کارگردانان برای طرح‌ریزی افق جدید آینده کمک کند.

از سویی احكام جدید انجمن هنرهای نمایشی اصفهان نیز صادرشده است که تعدادی جدید و بخشی از اعضای قبلی هستند؛ تمام دغدغه ما که در جلسات مختلف به دوستان فعال در عرصه نمایش نیز آن را تأکید کردیم این است که خود آن‌ها باید مهره اصلی در سامان‌دهی عرصه نمایش باشند.

البته هنوز یكی از مهم‌ترین مشكلات این حوزه كمبود سالن‌های نمایشی است كه در این راستا باید ارگان‌های مختلف برای تجهیز سالن‌های خود برای نمایش با ما همکاری کنند و شهرداری اصفهان نیز قول‌هایی در این راستا داده است كه امیدواریم هرچه سریع‌تر این مشکل مهم رفع شود.

در طول این ماه‌ها چه اقدامات مؤثری برای ارتقای سطح فرهنگی و هنری استان انجام‌شده است؟

ما بحث شورای فرهنگ عمومی استان را كه بالاترین مرجع تصمیم‌گیری در جلسه فرهنگ محسوب می‌شود نصب العین فعالیت‌های خود قراردادیم و هرماه یک جلسه با موضوعات خاص رسماً برگزار کردیم.

در ۱۰ ماه نخست سال ما تعداد ۱۰ جلسه برگزار کردیم كه ركورد خوبی در طول این سال‌ها محسوب می‌شود در اسفندماه نیز جلسه آخر را برگزار می‌کنیم.

از سویی در حوزه قرآنی از ابتدا شعار خود را برقراری نهضت قرآنی در اصفهان قرار دادیم و بر این اساس امسال استان اصفهان نخستین استان کشور ازنظر  شركت افراد در مسابقات قرآنی شناخته شد و مؤسسات قرآنی این استان نیز از جهت حضور در مسابقات كشوری و بین‌المللی حائز رتبه برتر شدند.

همچنین جشنواره ملی مدهامتان با بازخورد خوبی در استان اصفهان برگزار شد.

در حوزه هنر نیز نخستین جلسه شورای هم‌اندیشی هنر استان با حضور وزیر ارشاد برگزار شد و جلسه‌ای نیز با استاندار داشتیم که اساس‌نامه شورای هم‌اندیشی مصوب شد و برای ثبت فرستاده‌شده است.

همچنین برای مرتبه سوم در طول ماه‌های اخیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  برای همایش ادیان توحیدی به اصفهان دعوت شدند که درزمینهٔ تصمیم‌گیریها برای  فرهنگ و هنر استان بسیار مهم است.

آیا در طول این مدت برنامه‌ای نیز برای مؤسسات فرهنگی تدارک شده است؟

بنای ما درباره مؤسسات فرهنگی خروج از حیطه اجرایی در حد توان بود اما سعی داریم هدایت، حمایت و نظارت خود را بر اساس آنچه وظیفه ارشاد است به حداکثر برسانیم.

تاکنون سه هزار موسسه درزمینهٔ مختلف از ما مجوز فعالیت دریافت کرده‌اند که بازرسی این مؤسسات، کانون‌ها و انجمنهای موسیقی و غیره، بررسی مشکلات آن‌ها و تحلیل فرایندهای این مؤسسات به‌طور منظم در حال انجام است.

تمام هنرمندان ازجمله خبرنگاران باید در سایت اعلام‌شده برای بیمه خود ثبت‌نام کنند و افرادی که در سایت ثبتنام کنند بیمه آن‌ها نیز قطعی می‌شود

برای سال جاری و سال آینده توجه ویژه به شهرستان‌ها را مدنظر قرار داده‌ایم و در همین ارتباط با توجه به اینکه رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برخی از شهرستان‌های استان تعیین نشده بود برای آن‌ها مسئول مربوطه تعیین و حداقل نیروی موردنیاز نیز برای آن‌ها تأمین شد.

به‌طور کلی از اردیبهشت امسال تاکنون چند صد فعالیت خرد و حدود ۲۰ تا ۳۰ فعالیت کلان در حوزه فرهنگ و هنر اصفهان انجام‌شده است.

مدتی است مبحث تغییراتی در مجتمع فرهنگی هنری استاد فرشچیان که دارای مشکلات ساختاری و برنامه‌ریزی مدون بود مطرح است؛ دراین‌ارتباط چه اقداماتی در حال انجام است؟

مجتمع فرهنگی هنری فرشچیان در طول سال‌های گذشته دارای رکود شده بود که به‌زودی با تغییرات عمرانی و برنامه‌ریزیهای نوین با توجه به واگذاری جدید حال و هوای جدید خواهد داشت.

اکنون تقریباً ۲۰ تا ۳۰ درصد اهداف ما درباره این مجتمع محقق شده است و امیدواریم تا بهار آینده اقدامات زیربنایی، ساختاری و عمرانی آن تکمیل‌شده و با مدیریت و برنامه‌های جدید به حداکثر بهرهبرداری برسد.

مبحث قطع شدن ناگهانی بیمه هنرمندان از موارد مهم مطرح‌شده در طول این مدت است؛ در این زمینه رفع این مشکل فعالیت انجام‌شده است؟

تمام هنرمندان ازجمله خبرنگاران باید در سایت اعلام‌شده برای بیمه خود ثبت‌نام کنند و افرادی که در سایت ثبتنام کنند بیمه آن‌ها نیز قطعی می‌شود.

مشکلی مهم دراین‌ارتباط محدودیت در بودجه کلان کشوری است که درنتیجه فرآیند بیمه هنرمندان کند شده بود اما پیگیر این مسئله هستیم تا از تهران برای سال آینده رقم خوبی را دریافت و مشکل بیمه تمامی هنرمندان، البته تا جایی که سهمیه از تهران دریافت کنیم  رفع شود.

یکی از مسائلی که سال‌هاست مطرح است بحث دریافت سهم نیم درصدی کتابخانه‌های استان از بودجه شهرداری‌ها است؛ تعاملی برای رفع این مشکل انجام‌شده است؟

برای نخستین بار در استان شورای توسعه کتاب‌خوانی راه‌اندازی شده است که و دبیری این شورا ازنظر قانونی بر عهده اداره ارشاد است.

مدیرکل ارشاد باید چهار نفر را به آقای استاندار معرفی  می‌کرد تا با حکم وی دبیرخانه مذکور تشکیل شود و آقای استاندار  نیز حمایت خوبی از تشکیل این شورا کردند.

اکنون پیشنهاد ما به استاندار این است که جلسه‌ای با مدیرکل کتابخانه‌های استان و شهردار اصفهان تشکیل دهد تا مباحث مرتبط مانند مشکل واریز سهم نیم درصدی که قانون شهرداری‌ها را موظف به پرداخت آن به نهاد کتابخانه‌ها کرده است را رفع کنیم و نه‌تنها توسعه و تجهیز کتابخانه‌ها بلکه بسیاری از موارد اشاره‌شده در قانون برای توسعه فرهنگ کتاب‌خوانی را عملیاتی کنیم.

فرآیند کشوری در حال انجام و آیین‌نامه‌ای در وزارتخانه برای حمایت از رسانه‌های فضای دیجیتال در دست تدوین استهمچنین در این نشست صمیمی لازم است واگذاری کتابخانه‌های شهرداری به نهاد کتابخانه‌ها که در قانون به آن اشاره‌شده است و نحوه نگهداری از آن‌ها در صورت واگذاری نیز مطرح و چاره‌اندیشی شود.

این اختلافات رفع شدنی است و بر این اساس در نامه‌ای به استاندار تقاضای برگزاری جلسه مشترک میان مدیرکل کتابخانه‌ها و شهرداری اصفهان به‌عنوان دبیر شورای کتاب‌خوانی استان را کردیم تا این مباحث به سرانجام برسد.

یکی از مشکلات خبرنگاران در طول سال‌های گذشته این است که هرگاه فردی از خبر درج‌شده در خبرگزاری‌ها شکایت کند رفع مشکل به پلیس فتا ارجاع می‌شود و به‌نوعی سابقه برای سرپرست خبرگزاری تبدیل می‌شود درحالی‌که به نظر می‌رسد باید این امر تحت نظارت اداره ارشاد باشد.

همان‌طور که می‌دانید در ارتباط با مطبوعات اگر شکایتی مطرح شود هیئت‌منصفه مطبوعات وارد عمل می‌شود اما در حوزه رسانه‌های دیجیتال این گونه نیست؛ بر این اساس فرآیند کشوری در حال انجام و آیین‌نامه‌ای در وزارتخانه برای حمایت از رسانه‌های فضای دیجیتال در دست تدوین است تا همانند مطبوعات مکتوب هیئت‌منصفه متناسبی که در این حوزه تخصص دارند پیگیری شکایات و حمایت از خبرنگاران را بر عهده گیرد.‌

 

 

 

 

 

 

 

برچسب‌ها