به گزارش خبرنگار مهر، عباس آخوندی ظهر شنبه در مراسم آغاز عملیات اجرایی برقی شدن خط آهن مشهد-تهران در ایستگاه راه آهن مشهد با اشاره به اینکه سهم حمل و نقل ریلی شش درصد و سهم مسافری ۹ درصد است بیان کرد: در دولت یازدهم در صدد هستیم تا این رقم ها به ۲۰ درصد افزایش پیدا کند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به برنامه های مهم وزارت راه و شهرسازی در توسعه صنعت ریلی کشور اظهار کرد: خطر آلودگی هوا در کلان شهرها همه مردم را تحت الشعاع قرار می دهد که همین امر دلیل خوبی بر توسعه صنعت ریلی در کشور است.
وی با بیان اینکه افزایش سرعت و ارتقای فناوری راه های موجود با قطار سریع السیر تهران- اصفهان آغاز شد، گفت: گام دوم این هدف در مسیر مشهد- تهران با افزایش سرعت به ۲۰۰ کیلومتر و عبور از سوخت دیزلی به انرژی برقی هستیم.
توسعه حمل و نقل حومه ای
آخوندی با تاکید بر لزوم راه اندازی حمل و نقل ریلی حومه ای افزود: در تهران روزانه ۴۵۰ هزار نفر با وسایل نقلیه و خارج و همچنین در مشهد روزانه صدهزار نفر وارد و خارج می شوند و این مسئله علاوه بر افزایش مصرف سوخت، در افزایش میزان آلودگی هوا نیز تاثیر بسیاری داشته است.
وی ادامه داد: راه اندازی حمل و نقل حومه ای مستقل از حمل و نقل درون شهری می تواند تا حد بسیار زیادی در کاهش مصرف سوخت و میزان آلاینده های محیط زیستی موثر باشد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به فعالیت ۱۹ قطار حومه ای در تهران تاکید کرد: در مشهد نیز طرح قطار حومه ای از چناران، گلبهار، فریمان، سبزوار و تربت حیدریه به مشهد در دست اقدام است.
وی خاطرنشان کرد: فعال شدن طرح قطار حومه ای در کلان شهرها اقدام مهمی در جهت دستیابی به هدف زندگی در حومه شهرها و دسترسی آسان به مرکز کلان شهرهاست.
آخوندی با بیان اینکه در حال حاضر حمل و نقل در شهرها براساس حمل و نقل در خیابان ها در نظر گرفته می شود، گفت: در شهرسازی جدید که شهرسازی ریلی و حمل و نقل سبز نام دارد علاوه بر حمل و نقل ریلی زیرزمینی، حمل و نقل ریلی روی زمین که همان ترامواست، از اهمیت فوق العاده ای برخودار است.
وی با اشاره به اینکه حمل و نقل ریلی درون شهری، حومه ای و برون شهری نظام یکپارچه ای برای کاهش آلودگی هوا ایجاد کرده است، خاطرنشان کرد: در حمل و نقل یکپارچه فرد ناچار نیست جا به جایی های غیرضرور داشته باشد و می تواند به راحتی از فرودگاه به راه آهن دسترسی داشته باشد و این مسئله در کاهش هزینه ها و افزایش سرعت دسترسی به وسایل حمل و نقل تاثیرگذار است.
وی با اشاره به سرمایه گذاری ۶۰۰ میلیارد تومانی در حوزه راه آهن در خراسان رضوی و هزینه ۳۰۰ میلیارد تومانی در ایستگاه راه آهن مشهد گفت: علاوه بر ایستگاه اصلی راه آهن مشهد، ایستگاه دیگری در غرب مشهد راه اندازی می شود که گلبهار و چناران را به مشهد متصل می کند.
وزیر راه و شهرسازی ابراز کرد: برقی کردن قطار تهران مشهد با هزینه شش هزار میلیارد تومان توسط شرکت مپنا از شرکت های تولید کننده نیروگاه ها و لوکوموتیوهای برقی صورت گرفته است.
وی با اشاره به جا به جایی سالانه ۱۳ میلیون مسافر از تهران به مشهد تصریح کرد: با برقی کردن قطار تهران- مشهد جابه جایی مسافران به ۱۵ میلیون مسافر و حمل ۱۰ تن بار در سال می رسد.
آخوندی خاطرنشان کرد: با بهره برداری از ۱۱ هزار کیلومتر خط آهن، برنامه ریزی برای پنج هزار کیلومتر خط آهن و آماده ریل گذاری بودن هزار و ۹۰۰ کیلومتر خط آهن حجم گسترده ای از خطوط ریلی را در سال آینده شاهد خواهیم بود.